Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ιερισσός

Ιερισσός – ΕΠΕΙΓΟΝ


Στις 3:15 π.μ. άντρες της ΕΛ.ΑΣ είσεβαλαν σε σπίτια στην Ιερισσό, σπάζοντας τις πόρτες, και αρπάζοντας δύο άτομα. Δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι συλληφθέντες. Το Α.Τ. Ιερισσού είναι κλειστό. Άνθρωποι απ΄όλη τη, περιοχή μαζεύονται στην πλατεία Ιερισσού.

 
Κοινό Δελτίο Τύπου των Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης

Ολόκληρη η εκδήλωση-συζήτηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.



Ολόκληρη η εκδήλωση-συζήτηση (βίντεο και φωτογραφίες) της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα Αντιλαϊκά Μέτρα για την εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική. Εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αλλά και από το Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάϊκο (Κιλκίς), ανάλυσαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στις περιοχές τους και τον αγώνα που κάνουν για να αποτρέψουν την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται.

Ο αγώνας ενάντια στις καταστροφές απ’ την εξόρυξη χρυσού δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των περιοχών όπου σχεδιάζεται να γίνει (Χαλκιδική, Κιλκίς, Θράκη, κ.α.), αλλά το σύνολο του λαού μας. Αφορά ιδιαίτερα τις γειτονικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και το Ωραιόκαστρο, γιατί, εκτός των άλλων, τα δηλητήρια που προκύπτουν από τις εξορύξεις (όπως αρσενικό, μόλυβδος κ.α.), μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε αποστάσεις μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων και να φτάσουν στα σπίτια μας.