Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

«Αρουραίοι» της δημοσιογραφίας σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα


Μπρουντζάκης
Την… δόξα ακροδεξιών εφημερίδων, όπως της «Δημοκρατίας» και της «Εστίας», φαίνεται πως ζήλεψε το «Ποντίκι» και σε πρόσφατο κείμενο του επιδίδεται σε εμετικό αντικομμουνισμό.
Στο παραλήρημα του, ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για «σοβιετικό βατικανό της ελληνικής δημοκρατίας» και αναρωτιέται αν το ΚΚΕ απολαμβάνει κάποιου είδους «ιδιαίτερο καθεστώς προνομίων». 
Το λιβελογράφημα περιλαμβάνει, βέβαια, την απαραίτητη «γαρνιτούρα» περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού» ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο για «συντεταγμένα τάγματα ροπαλοφόρων».
Αφού συγχαρούμε τον συντάκτη του κειμένου για τα άπταιστα χρυσαυγίτικα με τα οποία επιτίθεται στο ΚΚΕ, οφείλουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια:

«Μαθήματα ιστορίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!


Μετά από αυτό το …διδακτικό μάθημα Ιστορίας που παρέδωσε ο πρωθυπουργός, δεν είναι απίθανο στην επέτειο της μάχης του Γρανικού να ακούσουμε πως οι 21 αποστολές του ΝΑΤΟ, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, αποτελούν ιστορική συνέχεια …των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου!


Σε μια ομιλία γεμάτη από ιστορικές αυθαιρεσίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 2.500 χρόνια από τους Περσικούς Πολέμους, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι: 

«Οι αντιστίξεις εκείνης της περιόδου ηχούν διδακτικά στο παρόν, καθώς επισημαίνουν τη σημασία της ειρήνης στην ανέκαθεν φουρτουνιασμένη Ανατολική Μεσόγειο».

«Μαθήματα ιστορίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
 

«ΠΟΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Στην τελική ευθεία το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση
 



Με την παράδοση του «Πορίσματος» για το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων από την «Επιτροπή Σοφών» που έστησε το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία για το νέο χτύπημα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Η επίθεση αυτή, που σήμερα επικεντρώνεται στις επικουρικές συντάξεις, αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, «κορωνίδα» της οποίας μέχρι σήμερα αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Ουσιαστικά, η νέα κλιμάκωση της επίθεσης σηματοδοτεί την κατάργηση της επικούρησης ως μέρους της δημόσιας Ασφάλισης, με την απόλυτη παράδοση των εισφορών και των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τον χρηματιστηριακό τζόγο.

Το περιεχόμενο του νέου γύρου της αντιασφαλιστικής επίθεσης καθορίζεται από την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ. Με βάση αυτές, τα ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα αντικαθιστούν τα δημόσια, η κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου αντικαθίσταται από το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Η χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από το μόχθο των εργαζομένων) συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, ενώ το ύψος της δημόσιας σύνταξης περιορίζεται σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας.

Σύλλογοι Γονέων Καλαμάτας: Δεν δεχόμαστε ως συνομιλητές υποστηρικτές του φασισμού


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας «είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου».
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας «είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του δήμου.

Θανατηφόρες Επενδύσεις




Η μεγαλύτερη επένδυση σε ένα καπιταλιστικό κράτος, ίδιο, μικρότερο, μεγαλύτερο, το κάλλιστο ή το χείριστο - δεν έχει καμιά σημασία - κατά το δοκούν των κυβερνητών του, είναι η επένδυση στον ανέξοδο θάνατο περισσευάμενων μαζών με φθηνή τιμολόγηση της ζωής τους.
 
Αυτές τις μέρες που συζητιέται, και μόνον από τους βουλευτές του ΚΚΕ σφυροκοπείται, το αναπτυξιακό ...αριστούργημα της αυτοδύναμής μας κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, αυτή η επένδυση στο θάνατο, και αποκωδικοποιείται, και αποκαλύπτεται πλήρως. Δεν χωράνε σ' αυτήν τη στήλη όλες οι αποχρώσεις της εξόντωσης των εργαζομένων, σε όλα τα επίπεδα, αλλά οι σατανικές εμπνεύσεις πέφτουν βρουτσηδόν (όπως λέμε βροχηδόν) στα κεφάλια των εργαζομένων, που πρέπει να αποδείξουν την ικανότητά τους να προοδεύουν ως μελλοθάνατοι με ψηλά το κεφάλι του ευχαριστημένου δούλου.