Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε γιο βιομηχάνου ως νέο που γύρισε απ’ το εξωτερικό γιατί βρήκε δουλειά


Ο πρωθυπουργός της χώρας, παρόλο που αρέσκεται να παρουσιάζει το κόμμα και την κυβέρνησή του ως παράταξη αρίστων που δίνει ευκαιρίες στους νέους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική κι αποδεικνύει ότι οι άριστου στην κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν σπρώχνονται, απεναντίας.

Τελευταίο επίτευγμα του πρωθυπουργού ήταν το προσυνέδριο της ΝΔ, όπου παρουσίασε σαν παράδειγμα brain gain (η επιστροφή των νέων Ελλήνων που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό) έναν 25χρονο μηχανικό που σπούδασε στην Ατλάντα αλλά επέστρεψε στη χώρα και βρήκε καλή θέση σε μεγάλο εργοστάσιο στα Γιάννενα. Ωστόσο αυτό που βολικά παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι ότι ο νεαρός είναι γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας!

Προφανώς και δεν είναι μεμπτό να εργαστεί κάποιος στην επιχείρηση των γονιών του. Αυτό όμως που αποτελεί μνημείο πολιτικής προκλητικότητας είναι ότι η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημά της ότι υπάρχουν εργασιακές ευκαιρίες με αξιοπρεπείς μισθούς λέει ψέματα κοροϊδεύοντας τη νέα γενιά!

Δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη «για όλους», δεν υπάρχει «δίκαιος καπιταλισμός»

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ, σε εκδήλωση της ΤΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ, στο Βερολίνο

 

Μια πετυχημένη από κάθε άποψη εκδήλωση διοργάνωσε στις 20 Νοέμβρη στο Βερολίνο η Τομεακή Οργάνωση Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ με θέμα: «Πανδημία, ακρίβεια, ανταγωνισμοί - Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» και ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), καθώς και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Κάνοντας μια αναδρομή στην υπερεκατοντάχρονη Ιστορία του Κόμματος, ο Γ. Μαρίνος στάθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που το δένουν με τους μετανάστες. Είπε μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ είναι κοντά τους, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι στη Γερμανία, για τα δίκαια αιτήματά τους, το δικαίωμα της ψήφου, την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Οι κομμουνιστές στηρίζουν τις Επιτροπές Αγώνα και τη δράση τους, μαζί με άλλους εργαζόμενους στη Γερμανία. Παίρνουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της ανεργίας, το σκλαβοπάζαρο των ενοικιαζόμενων εργατών, τα υψηλά ενοίκια, την έλλειψη θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και άλλα.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής πάλης με τους Γερμανούς, τους Τούρκους και τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην εκμετάλλευση, στον αντικομμουνισμό και την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, στις φασιστικές συμμορίες, την προσπάθεια να αναπτυχθεί η ταξική πάλη στους χώρους δουλειάς, να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος».

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ούτε τα έκτακτα περιστατικά δεν αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

 

 

Οι οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας σε «μιας νόσου», αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και η μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων οδήγησε σήμερα το νοσοκομείο στην απόφαση μη αντιμετώπισης και των έκτακτων ακόμη, πλην Covid, περιστατικών (Παιδοχειρουργικά, Ορθοπαιδικά κλπ.), τα οποία για τη σημερινή ημέρα οδηγούνται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια!!!».

Όπως τονίζει το Σωματείο, «μονιμοποίηση της κατάστασης αυτής θα οδηγήσει ουσιαστικά το νοσοκομείο σε λειτουργία μιας νόσου!!!

Η κάλυψη των αναγκών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της περιοχής είναι απόλυτα απαραίτητη. Σήμερα...Τώρα!!!».

902gr

Ο κ. Σκέρτσος εξηγεί πώς «θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους covid»…


Σύμφωνα με τον εκλεκτό υπουργό του Κ. Μητσοτάκη ο μεγάλος αριθμός θανάτων, το τελευταίο διάστημα, είναι και ζήτημα μεθοδολογίας στην καταγραφή τους - Ερώτημα: Γιατί μας το λένε τώρα;

Ο κύριος «δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό», ο εκλεκτός υπουργός Επικρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη που θεωρεί πολυτέλεια την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προχώρησε σε μια ακόμα ανάλυση, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» (πρόκειται για απόσπασμα από ομιλία στο Athens Health Summit που διοργάνωσε η ίδια εφημερίδα). 

Τι υποστηρίζει, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο κύριος Άκης Σκέρτσος; Για τον μεγάλο αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, φταίει ο «γερασμένος πληθυσμός» αλλά και ο τρόπος που καταγράφονται (ας το κρατήσουμε αυτό).

Να υποθέσουμε ότι, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η κυβέρνηση δεν ευθύνεται σε τίποτα. Δεν διακρίναμε κάτι σχετικό στη βαρύγδουπη συνέντευξη του με τίτλο «Πανδημία-Covid 19: η πραγματική εικόνα και η επόμενη μέρα», όπου υποστηρίζει μεταξύ άλλων: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ




Μετά το λουκέτο σε γνωστή εταιρεία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων οι αγρότες τις ευρύτερης περιοχής  είναι σε απόγνωση και σε δικαιολογημένη αγανάκτηση βλέποντας τους κόπους και τον ιδρώτα τους να χάνονται μέσα σε μια νύχτα.

Δεν μας έφτανε  η αύξηση του κόστους παράγωγης , η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, η έλλειψη κατωτάτων εγγυημένων τιμών , η ακρίβεια σε βασικά ειδή κατανάλωσης , ερχόμαστε τώρα να βρεθούμε αντιμέτωποι με κανόνι ύψους εκατομμυρίων ευρώ από το κλείσιμο της επιχείρησης.

Εμείς και το κτήνος

 


Πόσο κτήνος τελικά θα βγάλει από μέσα της αυτή η σύγχρονη ελληνική ευρωΝΑΤΟική δυτικού τύπου κοινωνία μας; Σιχαίνομαι τα δημοσιογραφικά ερωτηματικά σε κείμενα και ειδικά αυτά στο τέλος, που πετάνε το μπαλάκι στον αναγνώστη για να απαντήσει τελικά ατομικά, ελεύθερος τάχα μου δήθεν και κατά το δοκούν. Κι όμως εδώ σήμερα δεν αρχίζω, αρχινάω μ' ένα αποκρουστικό ερωτηματικό, δυσαπάντητο και χωρίς καμία διάθεση να το εναποθέσω σε αυθεντίες. Ας πούμε ότι ρωτάω εγώ εμένα και μοιράζομαι μαζί σας, συντροφικά, και την αγωνία αλλά και τη δοκιμασία της αντοχής μου στο αποτρόπαιο.

Γιατί δεν βρίσκω άλλη λέξη για την εικόνα του βίντεο που δείχνει πόσο μαρτυρικά, αναίτια, φαρμακωμένα και απολύτως αποκτηνωμένα ξεψύχησε η οχτάχρονη Ολγα σε ένα εργοστάσιο στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες. Το παιδί συνθλίφτηκε από την αυτόματη βαριά γκαραζόπορτα δύο φορές, μία όρθιο και μία σωριασμένο κατάχαμα, με αρμόδιους φύλακες; Σεκιουριτάδες; Εργαζόμενους; Να το βλέπουν επί τουλάχιστον μισή ώρα να ξεψυχάει κι αυτοί να περιμένουν οδηγίες, κρεμασμένοι στα κινητά, πώς να ξεφορτωθούν προφανώς την ευθύνη. Ωσπου ο ένας στο φριχτό βίντεο φαίνεται ότι το πλησιάζει το παιδί και το σκουντάει με το παπούτσι σαν ψόφιο σκυλί, για να δει αν είναι ζωντανό. Ο νους μου δεν το χωράει συνειδητά. Αρνούμαι να το ερμηνεύσω, να το εξηγήσω. Στην πραγματικότητα ξέρω ότι απαντώ στο αρχικό ερώτημά μου, παραλύοντας, «δεν έχεις ιδέα πόσο».

Δειγματοληψία του κτήνους κάνει έτσι κι αλλιώς η καθημερινή ειδησεογραφία, καθώς έρχονται στον αφρό χτυπημένες συστημικά στο μπλέντερ της πανδημίας οι πιο μαύρες εκδοχές του περίφημου λατινικού κλισέ homo hominis lupus. Κι αν υποθέσουμε πως ναι, είναι όντως πιθανό σε σαπισμένη κοινωνία να βγαίνει λύκος ο άνθρωπος για τον άνθρωπο, τότε μου έρχεται αυθόρμητα η ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τις αγέλες των λύκων, αλλά και από τους μοναχικούς παραόξω τους, που τους παίρνουμε τη ...γενετική δόξα.

Η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα σε πλήρη εξέλιξη


Αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται οι ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση προωθεί και νέο νομοσχέδιο για την επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία

 

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αττική για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αττική για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων
Με τη νέα αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού να κάνει ακόμα πιο απειλητική την πανδημία, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για μια μεγάλη γκάμα ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού, αλλά και για ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης τόσο σε ανεμβολίαστους όσο και σε εμβολιασμένους, αποκαλύπτεται ξανά η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις συνθήκες και ενώ ο λαός είναι αντιμέτωπος με ένα ακόμα σφοδρό πανδημικό κύμα, η κυβέρνηση επέλεξε ξανά τη μετατροπή του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου», επαναλαμβάνοντας το ίδιο έργο που παίχτηκε και στα προηγούμενα κύματα. Κι αυτό ενώ το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι σε χειρότερη κατάσταση, αν υπολογίσει κανείς τις περίπου 6.000 αναστολές εργαζομένων.

Χαρακτηριστική είναι η αγωνία που εκφράζουν υγειονομικοί που βλέπουν συνολικά την υγεία του λαού να επιβαρύνεται. Οπως καταγγέλλουν σε κείμενό τους οι διευθυντές των χειρουργικών κλινικών στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», μετά την οδηγία για περικοπές μέχρι και κατά 80% των χειρουργείων, «η απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου ουσιαστικά κλείνει τα τακτικά χειρουργεία και αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι στις λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση. Η μη αντιμετώπιση των χειρουργικών νοσημάτων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνητότητας, δημιουργώντας μια παράλληλη επιδημία. Το οφείλουμε απέναντι στους ασθενείς μας να μην επιτρέψουμε αυτή την άκρως επικίνδυνη εξέλιξη».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή

 

 

Σήμερα το μεσημέρι θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος της υγείας του λαού.

Το ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη Επερώτηση επιδιώκει να επαναφέρει τη συζήτηση στους όρους που απαιτούνται για την προστασία της υγείας του λαού. Να αναδείξει το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και γενικότερα της υγείας του λαού με κριτήριο τη δωρεάν εξασφάλιση όλων όσα απαιτούνται με ευθύνη του κράτους.

Να αναδείξει ότι η πανδημία και οι βαριές συνέπειές της στον λαό, στους ανθρώπους που νόσησαν από τον κορονοϊό αλλά και σε αυτούς με άλλες παθήσεις, αποκαλύπτουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων όσον αφορά την πολιτική τους στην Υγεία. Με τη διαμόρφωση ενός συστήματος Υγείας τελείως αναντίστοιχου με τις σημερινές δυνατότητες και τις ανάγκες του λαού.