Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ Η COCA COLA ZERO


     


Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προίόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ. Μια παρέμβαση που ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας που υποπίπτει στο ένα κρούσμα πίσω από το άλλο, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος. Πρόκειται για ένα ολόκληρο αντικείμενο το οποίο προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο βρέθηκε μέσα στη φιάλη και που αποδεικνύει πως κάτι δεν πάει συνολικά καλά στη μονάδα της Κρήτης.

Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, όμως ξεκάθαρα τίθεται το θέμα για το κατά πόσο θα πρέπει να κλείσει η μονάδα της Κρήτης ώστε να υπάρξει έλεγχος συνολικός από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Κι αυτό διότι πλέον τα κρούσματα ακατάλληλων προϊόντων είναι συνεχή με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφής κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να τονίσουμε πως το δείγμα στάλθηκε για σχετικές εργαστηριακές δοκιμές στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος, ταινιοειδούς σχήματος, διαστάσεων 2,5 x 0.5 cm!. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη για την περαιτέρω ταυτοποίηση. Επίσης κλιμάκιο από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κρήτης διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στη μονάδα παραγωγής της «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.». Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι) να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους. 
πηγή apospasma.gr