Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
 
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
 16/11/2013
     Στη σημερινή διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας στο πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια προσπάθεια διάλυσής της. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 16η κατά σειρά αντίστοιχη διάθεση προϊόντων που διοργανώνει η ΠΚΤ.
   Αυτή τη φορά ο πολιορκητικός κριός για να πετύχουν την διάλυση της λαϊκής ήταν εκπρόσωποι του Συνδέσμου λαϊκών αγορών, οι οποίοι με αρκετό θράσος απαίτησαν –ούτε λίγο ούτε πολύ – να σταματήσουμε την λαϊκή. Στις έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών αλλά και πολιτών που ψώνιζαν απομακρύνθηκαν και επέστρεψαν με αστυνομικούς.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η «συντεταγμένη πολιτεία» κινείται ενάντια στις συλλογικότητες που διοργανώνουν αντίστοιχες λαϊκές. Ήδη αντίστοιχες παρεμβάσεις τρομοκράτησης-καταστολής έχουν γίνει στη Θέρμη, στους Αμπελόκηπους, στο κέντρο, στη Σχολή Τυφλών, πριν μια βδομάδα στο Ωραιόκαστρο και σήμερα ταυτόχρονα με την Τούμπα και στην Επανομή.
   Δηλώσαμε σαν ΠΚΤ πως τέτοιες απόπειρες δεν μας τρομοκρατούν και δεν θα σταματήσουμε την διοργάνωση των λαϊκών διάθεσης προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.
  Ζητάμε την αλληλεγγύη και την συμμετοχή κάθε συλλογικότητας που αναφέρεται στο κίνημα και δραστηριοποιείται στην πόλη μας, για να καταδικάσουμε αυτές τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης και όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα σε κάθε παραγωγό, που προσπαθούν (κυβέρνηση και μεγαλοσυμφέροντα) να τον εξοντώσουν με τα υπέρογκα πρόστιμα, προκειμένου να προστατέψουν το μονοπώλιο της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων που λυμαίνονται μεσάζοντες και μεγαλέμποροι. 
  Την Δευτέρα 18 Νοέμβρη στις 7μμ στο Στέκι της ΠΚΤ –Δέρκων 32- θα υπάρξει συνάντηση με παραγωγούς και πολίτες για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι στις επιχειρήσεις τρομοκράτησης.