Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ 24/11/12

ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΟΞΙΚΗ ΣΚΟΝΗ, ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, Κ.Τ.Λ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24/11/2012 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , στις11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ-ΘΡΑΚΗΣ
παρακαλούμε διαδώστε το

"Ιστορικές, μαγικές στιγμές απόψε στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου."

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη χθεσινή συνεδρίαση της 20.11.2012, κάτω από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν χθες το Δημαρχείο, αναγκάστηκε ομόφωνα, να ανακαλέσει την απόφαση της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του βουνού των θεών.

Image

Οι πολίτες της Πιερίας, με μπροστάρηδες την «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο» κατάφεραν να ανατρέψουν μια σημαντική απόφαση . Μπράβο τους!

Χαίρομαι αφάνταστα για τη νίκη των πολιτών της Πιερίας!Δεν σας κρύβω πως σας ζήλεψα, γιατί χθες δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας. Δεν πειράζει! Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας, όπως και πολλές νίκες σαν τη χθεσινή.

Σας στέλνω την επιστολή που έλαβα από τον Μανώλη και δυο φωτογραφίες του Βαγγέλη.

Χαιρετισμούς από τα ξένα

Ηλίας Τσολακίδης

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΕΣ: Τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων με τη σφραγίδα του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Την Δευτέρα 19/11 κατέληξαν σε συμφωνία όλα τα συνδικάτα στην αεροπορική εταιρεία των Σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS) με την εργοδοσία. Η συμφωνία περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορών εργασίας.
Τις προηγούμενες μέρες, η εργοδοσία μέσα από τα ΜΜΕ ενημέρωσε ότι είτε η εταιρεία θα πάει σε πτώχευση είτε θα πρέπει να γίνουν περικοπές ύψους 3 δισ. κορωνών. Έτσι απαιτούσε, μείωση μισθών κατά 15% με παράλληλη αύξηση στις ώρες εργασίας αλλά και παραπέρα αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης καθώς και μείωση των συντάξεων. Οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων στην αρχή έκαναν ότι δεν γνώριζαν... Εν συνεχεία, δεν κάλεσαν ούτε μία Γενική Συνέλευση αλλά ζητούσαν να γίνει ...κοινωνικός διάλογος.Ενώ υπήρχε κλίμα από τους εργαζόμενους για δυναμικές κινητοποιήσεις, τα ρεφορμιστικά συνδικάτα συμφώνησαν με την εργοδοσία, σε μειώσεις μισθών πάνω από 15%. Για παράδειγμα, το συνδικάτο των πιλότων συμφώνησε ένας μισθός τον χρόνο και πολλά επιδόματα να τα παρακρατεί η εργοδοσία προς όφελός της, να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 να αυξηθούν οι μέρες εργασίας τον χρόνο κατά 15% και να μειωθούν οι συντάξεις μέσω συλλογικής σύμβασης κατά 60%.Το συγκεκριμένο γεγονός, είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα ως προηγούμενο για τους καπιταλιστές σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία, ώστε να γενικευτεί η επίθεση σε όλους τους κλάδους με σκοπό την μείωση μισθών και την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων.
Ιδιοκτήτες σήμερα της εταιρείας είναι κατά 50% τα κράτη Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας. Φαίνεται, ότι σκοπός του κεφαλαίου είναι το πλήρες ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Προηγούνται όμως χρονικά τα μέτρα ώστε να ξεπουληθεί η εταιρεία με τσακισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων.Για άλλη μια φορά και με τις εξελίξεις στη SAS αποδεικνύεται ότι είναι αναντικατάστατη ανάγκη η ανασύνταξη των ταξικών δυνάμεων για να αποτελούν τα στηρίγματα και την πρωτοπορία στην πάλη των εργατών ενάντια στα μονοπώλια.

πηγή: 902gr