Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΟ «ONE CHANNEL»


Και στην περίοδο της κρίσης και της λεγόμενης ανάπτυξης ευνοούνται τα μεγάλα συμφέροντα (VIDEO)

 



Μέσω του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση επιχειρεί να αφαιρέσει δικαιώματα των εργαζομένων στο να συνδικαλίζονται, να έχουν ζωντανές διαδικασίες στις συνελεύσεις τους, στο να αποφασίζουν από κοινού και μέσα από ηλεκτρονικές διαδικασίες και το πάτημα ενός κουμπιού να αποφασίζουν αν θα γίνει ή όχι μια απεργία, γεγονός που θα το μαθαίνει ο εργοδότης, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα νέα συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτώβρη.

Οι Έλληνες πράκτορες των Ναζί: Μαυραγορίτες και τάγματα εφόδου – Ο ένοπλος δωσιλογισμός



Η έννοια της εθνικοφροσύνης κυριαρχεί τουλάχιστον μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974… Οπότε αυτοί οι άνθρωποι που θα είναι οικονομικά και πολιτικά στηρίγματα των μετα-κατοχικών κυβερνήσεων έπρεπε με κάποιο τρόπο να προστατευθούν και αυτό ακριβώς έκανε η Δικαιοσύνη…

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1944. Χιλιάδες Αθηναίοι συρρέουν στο κέντρο της πόλης για τη μεγάλη γιορτή της απελευθέρωσης από τους Ναζί κατακτητές. «Ανεβασμένοι στ’ αυτοκίνητα ρίχνουν οι ΕΑΜίτες τα συνθήματα που τ’ αρπάζει με μια φωνή ο κόσμος και τα κάνει βουή και σάλπισμα για να φτάσουν απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας: Κανένα άσυλο στους προδότες! Λευτεριά- Λαοκρατία!», διαβάζουμε στην ανταπόκριση του Ριζοσπάστη που κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 1944 ελεύθερα πλέον στο κέντρο της Αθήνας μετά από 8 χρόνια.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθ’ όλη τη διάρκεια των πανηγυρισμών επικράτησε τάξη. Η ηγεσία του ΕΑΜ τήρησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, τιθασεύοντας τη μεγάλη δύναμή του κινήματος και διασκεδάζοντας τους φόβους των πολιτικών της αντιπάλων για «λουτρό αίματος», παρά τη διάχυτη επιθυμία για εκδίκηση απέναντι στους συνεργάτες των κατακτητών.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι πολιτικό πρόβλημα, σύγκρουσης ταξικών συμφερόντων


Αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, στην εκδήλωση της ΚΟ Δανίας με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την "πράσινη ανάπτυξη" και το κλίμα»

Copyright 2019 The Associated
«(...) Παρακολουθούμε την επιστημονική συζήτηση και τις αντικρουόμενες απόψεις τόσο για την έκταση, το βάθος του προβλήματος, τους ρυθμούς ανάπτυξης αυτών των μεταβολών, όσο και τα επιστημονικά εργαλεία για τον ακριβή προσδιορισμό τους. Υπάρχουν αποκλίνουσες εκτιμήσεις και προβλέψεις. Είμαστε επίσης επιφυλακτικοί σε προβλέψεις που είτε τείνουν στην καταστροφολογία είτε στον εφησυχασμό, του "δεν τρέχει τίποτα". Γιατί πολλές από αυτές τις έρευνες και τα στοιχεία χρηματοδοτούνται, σημαδεύονται από συμφέροντα μεγάλων ομίλων, καπιταλιστικών κρατών και ιμπεριαλιστικών ενώσεων που πολλές φορές τις κατασκευάζουν ανάλογα με τις ιεραρχήσεις και τις επιδιώξεις τους για το προς τα πού θέλουν να "σπρώξουν" την καπιταλιστική παραγωγή προκειμένου να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους.
 Σε κάθε περίπτωση, είναι ανοιχτή αυτή η συζήτηση και διαπάλη και οι κομμουνιστές συμμετέχουν σε αυτήν με ευθύνη, αναδεικνύοντας τα λαϊκά συμφέροντα που ταυτίζονται με την πραγματική διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος, αποκαλύπτοντας ότι επιχειρηματικοί όμιλοι και προστασία του περιβάλλοντος είναι έννοιες ασυμβίβαστες (...)

Δεν είναι προοδευτική εξέλιξη η ένταξη μιας χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ (VIDEO)





Δεν είναι προοδευτική εξέλιξη η ένταξη μιας χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ που είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να μην αρχίζουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Σημείωσε ότι η επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ισχυροποιηθεί η παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες υποδαυλίζουν τις Τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογράφους για το αν παρακολουθούσαν ανήλικοι την ταινία «Joker» σημείωσε ότι είναι μια καταδικαστέα κίνηση και πως η αστυνομία δεν πρέπει να έχει ρόλο παιδονόμου. Πρόσθεσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά την αστυνομία παιδονόμο είναι του '37 επί δικτατορίας Μεταξά που δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

902gr

Νέα συλλαλητήρια στις 24 Οκτώβρη ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο



Με νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 24 Οκτώβρη τα Συνδικάτα κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση. Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση τους ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στη Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 6:30 το απόγευμα στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Συλλαλητήρια θα γίνουν ακόμη σε:

Η γκανιότα



Πάει καιρός τώρα που συναντώ μάζες εξοικειωμένες, στο διάστημα από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την κανονικότητα των νεοδημοκρατών, με μια καζινάδικη, στοιχηματική αντίληψη, ότι η ζωή και του τόπου και του καθενός μας απαιτεί και γκανιότα.

Μπαίνω τις προάλλες στο φούρνο, ώρα καθόλου αιχμής, και στο ταμείο ένας πελάτης ανοίγει την κουβέντα «για το Κουρδικό», λέγοντάς μου κατάπληκτος πως πρώτη φορά συνειδητοποιεί ότι οι Κούρδοι είναι πενήντα εκατομμύρια! Τους είχε, λέει, για πολύ λιγότερους.

Την άλλη μέρα, σε παρόμοιο χώρο, μια απ’ τα ίδια, αλλά από άλλη σκοπιά. Ο συνομιλητής αυτή τη φορά αναρωτιόταν αν και πόσο τρελός κυριολεκτικά είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος, κι αν το ‘χουν πάρει πρέφα, και τι θα κάνει ο λαός εκεί.