Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΣΕΒ «Μαζί πετυχαίνουν περισσότερα» για να τσακίσουν περισσότερο τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού...


Πηγή: Eurokinissi

 

Το συνολικά πεπραγμένα της κυβέρνησης προς εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, για ακόμα μια φορά, παρουσίασε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, στο Μέγαρο Μουσικής, με τον απόλυτα ταιριαστό τίτλο «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα». Γιατί ακριβώς αστικό κράτος και μεγαλοεπιχειρηματίες μαζί πετυχαίνουν να τσακίζουν όλο και περισσότερο τη ζωή του λαού, γιατί αυτό επιτάσσει η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, έχοντας μπροστά του το κατάλληλο ακροατήριο που μπορούσε να αναγνωρίσει το «καλώς καμωμένο» έργο της κυβέρνησής του, ξεδίπλωσε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που κάνουν το κεφάλαιο να χαμογελάει και τον λαό να κλαίει και παραδέχθηκε πως όλες οι κινήσεις της κυβερνητικής πολιτικής «συντείνουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Για παράδειγμα, ομολόγησε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επιδιώκει να ευχαριστήσει την εργοδοσία, ικανοποιώντας «ένα πάγιο αίτημά της» και επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι καμία «άσπρη μέρα» δεν περιμένει τους εργαζόμενους από ένα τέτοιο μέτρο. Αντίθετα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και ο μισθός των εργαζομένων δέχεται συνεχώς νέα πλήγματα για να ενισχύουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.

«Αντιπολίτευση»


Πηγή: Eurokinissi

 

Ως ...πρόβα για την «ολική επαναφορά της αντιπολίτευσης» πλασάρεται από την κυβέρνηση και όσους ανησυχούν για τον «εναλλακτικό πόλο» στο πολιτικό σύστημα η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Μάλιστα, βγάζει μάτι η προσπάθεια να πλασαριστεί το ΠΑΣΟΚ ως αυτό που θα σηκώσει το «βάρος», αφού ο εκφυλισμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει - σ' αυτή τη φάση - τέτοιες φιλοδοξίες. Κάπως έτσι, επιχειρείται να αναβαπτιστεί το γνωστό δίπολο εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας, για τη στήριξη της αντιλαϊκής στρατηγικής κεφαλαίου και ΕΕ.

Την ίδια στιγμή όμως που η αστική τάξη και τα Μέσα της αναμασούν τη χρεοκοπημένη προπαγάνδα για τα ...ξίφη που διασταυρώνουν τα αστικά κόμματα, η ομοφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές της δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η συζήτηση στη Βουλή έγινε μία μέρα μετά τη νέα αναβάθμιση του επικίνδυνου ρόλου της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα, με αξιωματικό του ΠΝ να αναλαμβάνει τη διοίκηση της πολεμικής αποστολής «Ασπίδες».