Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΚΚΕ Να ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Επικοινωνία του Νίκου Καραθανασόπουλου με τον Ν. Τόσκα
 
Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα σε μία σειρά περιοχές της χώρας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι πυρκαγιές στην Κινέτα, στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και κατοικίες αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα αυτό έθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα».

Ποιός είναι ο εμπρηστής?



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τα 44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας



Για τα 44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας, το ΚΚΕ τιμά όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από το καθεστώς της 21ης Απριλίου, όλους όσοι συνέβαλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα, ανάμεσά τους χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Αυτός ο αγώνας ήταν που έκανε κατορθωτό το ΚΚΕ να επιβάλει το 1974 και την de facto αναγνώρισή του, μετά από 27 χρόνια παρανομίας.

Παρά τις πομπώδεις εκφράσεις για τη δημοκρατία και ελευθερία, που και φέτος θα ακουστούν από τα αστικά κόμματα, το κύριο συμπέρασμα είναι ότι οι λαϊκές και δημοκρατικές κατακτήσεις της λεγόμενης μεταπολίτευσης δεν ανέτρεψαν τον ταξικό, εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του αστικού κράτους, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Και αυτό γιατί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι και αυτή μορφή άσκησης της εξουσίας του κεφαλαίου με στόχο την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Σε σας μιλάω ρεφόρμες…

 
Κι ενώ όλοι οι παπαγάλοι, μας “ζμπρώχνουν” σε μιαν ακόμη “θερινή” ραστώνη, εμείς, “τα ζαβά”, εξακολουθούμε ακόμη, να κωλοτρωγόμαστε για το τι θα γίνει τελικά…

Θα περικοπούν κι άλλο, στα πλαίσια των “ληγούμενων” Μνημονίων, οι συντάξεις μας μετά τον Αύγουστο ή άραγε όχι; κατά πώς ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; …

Το “Αισχρόν” της υπόθεσης είναι η ίδια η φύση του Καπιταλισμού.
Τα κάθε φορά πετσοκοβούμενα χρήματα απ’ τις συντάξεις μας είναι ήδη πληρωμένα από εμάς τους ίδιους, σε όλον τον εργασιακό μας βίο, από τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Είναι τα χρήματα, που μας παρακρατούσε απ’ το μεροκάματο μας, κάθε ένας εργοδότης και που τα απέδιδε στο ασφαλιστικό μας ταμείο, ως ένσημά μας για ανεργία, υγεία και σύνταξη…

Στα δικαστήρια οδηγούνται συνδικαλιστικά στελέχη των δήμων για τις περσινές κινητοποιήσεις - Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ


Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 29 Ιούνη 2017 
Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα στις 29 Ιούνη 2017

Σε δίκη καλεί η Εισαγγελία Αθηνών, την 1η Οκτώβρη 2018, συνδικαλιστικά στελέχη των δήμων με τη γνωστή κατηγορία περί μόλυνσης του περιβάλλοντος, με ευθύνη και παρέμβαση της κυβέρνησης (αφού βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ), ένα χρόνο μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας τον Ιούνη του 2017, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ για την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων αναφέρει τα εξής:

«Ο στόχος είναι φανερός, η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός όποιων σηκώνουν το κεφάλι, όποιων διεκδικούν, όποιων αντιστέκονται και παλεύουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις θριαμβολογίες και τις δήθεν ευαισθησίες για τα εργατικά δικαιώματα, έτσι έχει αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής της. Με ΜΑΤ, εισαγγελείς, συλλήψεις και χημικά φιλοδώρησε την πλειοψηφία των κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της απεργίας, συνεχίζει -από 'κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που έκανε για να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην απεργία, έστειλε το σήμα για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι αγώνες από δω και πέρα. Θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί "δίκαιης ανάπτυξης" και "εξόδου απ' τα μνημόνια" δεν πιάνει τόπο, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο και την απάντηση θα την πάρουν στους δρόμους του αγώνα και των διεκδικήσεων».

902gr

Όταν η κότα θεωρεί ότι δεν είναι κότα…


Από τη ώρα που ο κύριος Κοτζιάς –εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ–, παρέδωσε ποικιλότροπα την χώρα στην ευμενή διάθεση των μεγάλων υπερατλαντικών φίλων, συμμάχων και εταίρων,  η πολιτική προσωπικότητά του δείχνει να υπέστη ένα είδος μετάλλαξης. 



«Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

Τα παραπάνω πολύ σπουδαία τα εκστόμισε ο υπουργός εξωτερικών της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης, ανάμεσα σε πολλά και εξίσου σπουδαία άλλα, σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο. Και με το γνωστό υπεροπτικό ύφος που τον χαρακτηρίζει εξήγησε ότι ο Σεργκέϊ Λαβρόφ –με τον οποίο «διατηρεί φιλικές σχέσεις»– του ζήτησε (ταπεινά) να τον προσκαλέσει στην Αθήνα. Καθώς η διαδικασία αυτή ακολουθείται στον διπλωματικό χώρο από κυβερνητικούς παράγοντες μικρών χωρών όταν θέλουν να επισκεφθούν την πρωτεύουσα μιας ισχυρής χώρας, ο απληροφόρητος τηλεθεατής της συνέντευξης εύκολα θα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φτωχή και ασήμαντη Ρωσία εκλιπαρεί την ισχυρή Αθήνα να της δώσει κάποια σημασία.

Επιστροφή στην «εργασιακή κανονικότητα» του Τσίπρα …με μειώσεις μισθών



Επιστροφή στην «εργασιακή κανονικότητα» του Τσίπρα …με μειώσεις μισθών -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 


Το «παραμύθι» περί της επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στην «κανονικότητα» προσπαθεί να ενισχύσει η κυβέρνηση και δια της υπογραφής του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε μια εκστρατεία προπαγάνδας που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο: «Διαστρέβλωση της εργασιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα του 2018».

«Η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και προϋπόθεση για μία βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter, εξηγώντας πως «η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της επισφαλούς εργασίας».
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του, επιχειρεί για πολλοστή φορά να κάνει το μαύρο, άσπρο, για τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα. 

Στην Ελλάδα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το 1/3 των εργαζομένων της χώρας, συνολικά 613.119 άτομα, δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης με καθαρές αποδοχές 328,26 ευρώ, ο Τσίπρας μιλά για «κοινωνική δικαιοσύνη»!