Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΑΣ....ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ !!!

Όταν οι πολιτικές σου επιλογές βασίζονται στο σκεπτικό "ανάπτυξη με κάθε μέσο", μην περιμένεις πολλά σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής σου.

Ντέιβιντ Μπάλφουρ: Ο ρασοφόρος βρετανός πράκτορας





Ντέιβιντ Μπάλφουρ: Ο ρασοφόρος βρετανός πράκτορας

 
 
Τις μέρες της απελευθέρωσης από τους ναζί, μαζί με τις βρετανικές δυνάμεις επέστρεψε στην Αθήνα ένα  πρόσωπο γνώριμο στους κύκλους της καλής κοινωνίας της πρωτεύουσας από τα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά. Μόνο που αυτή τη φορά, αντί για τα ράσα τα γένια και την ιδιότητα του κληρικού με την οποία τον είχαν γνωρίσει, ο γνωστός τους, φορούσε κομψά κουστούμια και  υπηρετούσε σε θέση κλειδί  στην βρετανική πρεσβεία.

Ο Ντέιβιντ Μπάλφουρ, γόνος μιας μεγάλης αγγλικής οικογένειας, που ανέδειξε πρωθυπουργούς, στρατηγούς και ναυάρχους, ως σύνδεσμος της βρετανικής πρεσβείας με τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δραματικά γεγονότα της εποχής, από το δεύτερο μισό  της δεκαετίας του ’30 έως και το 1947.

Ένας βρετανός πράκτορας στον Άθω

Ατζέντα


Αν κανείς ρίξει μια ματιά στην «ατζέντα» που περιμένει το λαό από Σεπτέμβρη, μπορεί - πρόχειρα και ενδεικτικά - να βρει: Την έναρξη του τρίτου γύρου της «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου, που στον πυρήνα της περιλαμβάνει τις νέες αντεργατικές ανατροπές και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το νέο «τσεκούρι» στα επιδόματα κ.ο.κ. Τον «γολγοθά» της ατελείωτης φοροληστείας και των λογαριασμών που περιμένουν τα λαϊκά στρώματα και που η κυβέρνηση «δεσμεύεται» να ξεζουμίσει μέχρι τέλους για να διατηρηθεί ανάμεσα στα άλλα το «θετικό μομέντουμ» για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τις συνέπειες των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων που είναι εδώ για να μείνουν, επεκτείνονται και αφορούν όλες τις πλευρές της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Αν τώρα στην «εξίσωση» μπει και η συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων ότι αυτό είναι το απαραίτητο έδαφος για να «ανθίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να έρθει η περιβόητη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η «ατζέντα» που πλασάρουν στο λαό είναι αυτή της αντιπαράθεσης για κάθε απίθανο και υποδεέστερης σημασίας θέμα βρίσκουν στο διάβα τους. Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η ελπίδα για το λαό δε βρίσκεται στους ψευτοκαβγάδες τους, αλλά στο να βάλει τη δική του «ατζέντα» και τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, δυναμώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ Στα αποκαΐδια της πολιτικής τους στήνουν νέο αποπροσανατολιστικό καβγά


Eurokinissi
Την ώρα που οι σοβαρές ελλείψεις τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, που αφήνει «γυμνές» και υποστελεχωμένες, χωρίς μέσα και πόρους τις πυροσβεστικές υπηρεσίες «έβγαζαν μάτι», παραδίνοντας στο έλεος των πυρκαγιών δάση, σπίτια και περιουσίες, κυβέρνηση και ΝΔ επέλεξαν τα αποκαΐδια για να επιδοθούν σε έναν ακόμα γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, με στόχο να κρυφτεί η «εμπρηστική» πολιτική που υπηρετούν.
 Σε αυτό το πλαίσιο κι ενώ ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο «Twitter» ανέφερε πως «ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος» και ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, στους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες», παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ) μίλαγαν για «σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, ενόψει του τριημέρου».