Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπό τη διεύθυνση του κυρίου… Exxon






Ανά τα χρόνια έχει καταστεί σαφές ότι στην Αμερική το λόμπι του πετρελαίου και των όπλων ήταν αυτό που κυρίως υπαγόρευε την εξωτερική πολιτική της μοναδικής πλέον υπερδύναμης. Αντιλαμβανόμασταν πολύ καλύτερα την πολιτική των ΗΠΑ εάν ξέραμε τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και όχι τόσο τις απόψεις του κάθε υπουργού Εξωτερικών. 

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υπουργό Εξωτερικών τον Ρεξ Τίλερσον. Το όνομα είναι εντελώς άγνωστο σε όσους ασχολούνται με την πολιτική, αλλά δεν είναι καθόλου άγνωστο σε αυτούς που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις. Ο Τίλερσον ήταν διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών του κόσμου. Ήταν σε αυτήν την θέση εδώ και 12 χρόνια και έχει ξεκινήσει από διευθυντής του υποκαταστήματος της Υεμένης. 

Κερδισμένοι και χαμένοι...


«Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν»...Μέσα σε έξι λέξεις, μιλώντας χτες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, περιέγραψε όχι μόνο το νέο πακέτο μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο, αλλά συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου, με κρίση ή χωρίς κρίση.
Πραγματικά, και με τα νέα βάρβαρα μέτρα κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Μόνο που ο υπουργός παρέλειψε να αναφέρει το ακόμα πιο σημαντικό: Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι είναι οι δε...

... μέχρι να το τουμπάρουμε
 
Οσο και να προσπαθεί να το κουκουλώσει η κυβέρνηση, χαμένοι θα είναι οι ίδιοι που είναι χαμένοι όλα αυτά τα χρόνια: Οι εργαζόμενοι και ο λαός που με τη νέα μείωση του αφορολόγητου θα βιώσουν ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα του εισοδήματός τους, των μισθών και των συντάξεών τους. Οι συνταξιούχοι που με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται για άλλη μια φορά.

Έφυγαν με την ουρά στα σκέλια οι ναζί - Κασιδιάρηδες

 

 
 
Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η πανελλαδική συγκέντρωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούν όχι μόνο την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεών τους. Διατράνωσαν τη θέλησή τους να αγωνιστούν μαζί με τον υπόλοιπο λαό.

Στη συγκέντρωση, που ήταν μαζική και μαχητική, παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος.

Στο χαιρετισμό του ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) δεν διαφέρουν από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος λαός μας. Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και την εργασία με αξιοπρέπεια. Απαίτησε να δοθούν τώρα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κάλεσε το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας να πορευτεί με το εργατικό κίνημα, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό στον αγώνα. Τόνισε ότι υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται το προσωπικό των ΣΑ, για:

Χρειάζονται σκουπόξυλα και να ’ναι και βρεγμένα



Χρειάζονται σκουπόξυλα και να ’ναι και βρεγμένα

Η Ειρήνη, εργολαβική καθαρίστρια στον Ευαγγελισμό, ήταν ανάμεσα στους εργαζόμενους που «πολιόρκησαν» το σιδερόφρακτο από τα ΜΑΤ υπουργείο Υγείας στις 23 Φλεβάρη 2017 με αίτημα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να μην απολυθεί κανένας.

Οι εργολαβικοί  εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν μπροστά στο σιδερόφρακτο απ’ τα  …αριστερά ΜΑΤ, όπως βρισκόταν παλιότερα και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όταν –σαν συνδικαλιστής γιατρός, όπως ανέφερε και στην τελετή παραλαβής των καθηκόντων του- συμμετείχε σε διαμαρτυρίες στο υπουργείο Υγείας.

«Ναρκοπέδιο» για το λαό



Τον εμπλουτισμό της πολιτικής της με περισσότερα «αναπτυξιακά» στοιχεία προαναγγέλλει η κυβέρνηση για μετά το 2018 και υπόσχεται το «τέλος της λιτότητας», θέλοντας να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό, για να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα που τώρα ετοιμάζεται να νομοθετήσει.

Επικαλείται γι' αυτό τις λεγόμενες «αντισταθμιστικές» παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, τις μειώσεις στον ΦΠΑ (μετά τις διαδοχικές τρανταχτές ανατιμήσεις που ήδη εφαρμόζονται), τις «περικοπές» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, τα αναπτυξιακά πακέτα της Παγκόσμιας Τράπεζας, τάχα για την ενίσχυση της «απασχόλησης» και μάλιστα κατά 100.000 θέσεις εργασίας (!), την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στα προγράμματα νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το επόμενο διάστημα κ.ά.

Την ίδια ώρα, η κατά τ' άλλα «λαλίστατη» κυβέρνηση τηρεί σιγή νεκροταφείου σε ό,τι αφορά το άμεσο και μάλιστα προνομοθετημένο πακέτο των μέτρων, που προβλέπουν την παραπέρα σύνθλιψη του αφορολόγητου ορίου, τις νέες περικοπές ακόμη και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, που θα καταφέρουν νέα συντριπτικά πλήγματα στο εισόδημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και μάλιστα στο διηνεκές.