Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαχητικό και ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία (ΦΩΤΟ)

 

Μαχητικό και ξεκάθαρο μήνυμα ακύρωσης της ελληνοαμεκρανικής συμφωνίας για τις Βάσεις, αλλά και ενάντια σε κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δόθηκε και στην Θεσσαλονίκη, με την κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις (VIDEO)

 

 
 

Είναι ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό, ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και είναι ιστορικές οι ευθύνες όσων την ψηφίσουν, αλλά και όσων την προετοίμασαν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με κατάληξη τη συμφωνία - έκτρωμα που θέλει να κομίσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας τα περί θωράκισης της χώρας από την τουρκική επιθετικότητα, σημείωσε ότι «ούτε οι δικοί σας δεν σας πιστεύουν» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Πρόσθεσε ότι η χώρα δένεται ακόμα περισσότερο στο ΝΑΤΟικό άρμα, διότι αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα μερίδων της άρχουσας τάξης της Ελλάδας. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, με σύνθημα «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» τίμησε την αγωνιστικότητα του λαού μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι», που είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας. 

Ευρωατλαντική «σφραγίδα» στον πόλεμο της Ουκρανίας

 

Το νέο στρατιωτικό πακέτο - μαμούθ των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ύψους 40 δισ. δολαρίων, που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη, με την «απογείωση» της στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου και το υπόλοιπο περιεχόμενο - «φωτιά», επιβεβαιώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τόσο τη βαθιά και πολύμορφη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, όσο και την προετοιμασία για μακρόχρονη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά δίκτυα, το νέο πακέτο προβλέπει μεταξύ άλλων:

-- Αύξηση στα 11 δισ. δολάρια της δυνατότητας του Αμερικανού Προέδρου να εγκρίνει απευθείας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από τα αποθέματα των ΗΠΑ.

-- Αλλα 6 δισ. δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο μέσα από την «Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας», που επιτρέπει στις ΗΠΑ να αγοράζουν όπλα από βιομηχανίες και να τα παρέχουν στην Ουκρανία (τεθωρακισμένα, συστήματα πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας, άλλα όπλα και πυρομαχικά).

-- Σχεδόν 9 δισ. δολάρια προορίζονται για την ανανέωση του εξοπλισμού των ΗΠΑ που έχει σταλεί στην Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει στο Κίεβο περίπου το 1/3 του συνολικού αποθέματός τους σε αντιαρματικούς πυραύλους «Javelin» και περίπου το 1/4 των αποθεμάτων πυραύλων αεράμυνας «Stinger», ενώ η υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ, δήλωσε χτες ότι η αναπλήρωση των «Javelin» θα χρειαστεί μάλλον πάνω από έναν χρόνο και των «Stinger» ακόμα περισσότερο...

Διαγκωνισμός με τη ΝΔ για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε διαγκωνισμό με τη ΝΔ, για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, αναλώθηκε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που είχε διαπραγματευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Συμφωνώντας επί της ουσίας με το περιεχόμενο της συμφωνίας που παραδίδει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς για να προωθούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική για τα ανταλλάγματα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Θεωρώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι «πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της αναιρεί αυτό «το δόγμα που υπηρέτησαν πιστά πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια» και μετατρέπει τη χώρα σε στρατιωτική δύναμη, αποσιωπώντας ότι και στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αναβάθμισης του ρόλου της αστικής τάξης συμμετείχε και στήριξε μια σειρά ιμπεριαλιστικές ευρωατλαντικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Υποκριτικά ευαίσθητοι, ειλικρινά ΝΑΤΟικοί

 

 

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου». Αυτό το σύνθημα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ήταν γραμμένο στα πανό του ΚΚΕ που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη.

Το αγωνιστικό μήνυμα της κινητοποίησης του ΚΚΕ εξέφρασε τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και την αγωνία μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού που είναι ενάντια στον πόλεμο, δεν θέλουν η χώρα να εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις και σχεδιασμούς ξένους με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο που ακτινοβολεί την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Ωστόσο ορισμένοι, σεσημασμένοι και προβλέψιμοι, «ενοχλήθηκαν». Αναρωτιούνται τάχα αθώα: «Γιατί να χρησιμοποιείται το μνημείο της Ακρόπολης για επικοινωνιακούς λόγους;». Βέβαια, δεν είχαν τις ίδιες ανησυχίες όταν η Ακρόπολη μετατράπηκε σε φόντο για φωτογραφήσεις celebrity, όταν αξιοποιείται στις ετικέτες της «Coca-cola» ή ακόμα όταν -για διαφημιστικούς λόγους- η ίδια πολυεθνική παραμορφώνει τους κίονες του μνημείου σε «μπουκάλια» «Coca-cola» ξανά για διαφημιστικούς λόγους. Αντίθετα, τότε τους έτρεχαν τα σάλια για την «προβολή της χώρας»! Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια.

Πολιορκία

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη φαρμακευτική δαπάνη, που φανερώνουν μια ακόμα πηγή αιμορραγίας για το λαϊκό εισόδημα, σε συνθήκες μάλιστα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, οι ασθενείς πλήρωσαν το 2020 πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από την τσέπη τους για φάρμακα. Από αυτά, τα 639 εκατ. ήταν «συμμετοχή» για φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ και άλλα 939 εκατ. για φάρμακα που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ή για φάρμακα που ενώ τα αποζημιώνει, είναι ασύμφορη η επίσκεψη στον γιατρό για να τα συνταγογραφήσει, επομένως οι ασθενείς προτιμούν να τα πληρώνουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους.

Νομοσχέδιο που προσθέτει νέα «σκαλοπάτια» στον κατήφορο της εμπορευματοποίησης

 

Αποσπάσματα από τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ χτες

 

Eurokinissi

Το γεγονός ότι τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας, πέρα από την τραγωδία σε βάρος του λαού, πρόσφεραν άφθονο υλικό, στοιχεία και αποδείξεις που ξεγύμνωσαν τον μύθο για κοινωνικό κράτος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, στις λεγόμενες ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας χτες στη Βουλή.

Θύμισε ότι από τον πρώτο χρόνο κιόλας της πανδημίας τα στοιχεία έδειξαν ότι οι περισσότεροι νεκροί και νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στη Νέα Υόρκη ήταν από τη φτωχολογιά, ενώ απαίτησε να παρουσιαστούν τέτοια στοιχεία και στην Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι η βασική στρατηγική των αστικών κομμάτων και της ΕΕ η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ομως αυτή η συνύπαρξη «δεν είναι φιλειρηνική και φιλολαϊκή», όσο κι αν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα το εμφανίζουν ως «ελευθερία». Δηλαδή ότι «είσαι ελεύθερος να επιλέξεις αν θα πας» σε ιδιώτη γιατρό, νοσοκομείο, ιδιωτικό διαγνωστικό κ.ο.κ. «Η ελευθερία επιλογής που είναι η πιο ανελεύθερη επιλογή σήμερα, με την οποία έχει καταδικαστεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πόρισμα νομιμοποίησης της ληστείας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Eurokinissi

Ενα πόρισμα με το οποίο νομιμοποιούνται η τεράστια ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών από τη στρατηγική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο πόρισμα, με βάση το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσδιορίζονται σε ένα ποσό που δεν αποκλείεται τελικά να μην αγγίξει καλά καλά τα 250-300 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη βέβαια εκθέτει και τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε κάνει σημαία τα υπερκέρδη προκειμένου να εξαπατήσει τον λαό ότι για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια φταίνε οι ...κερδοσκόποι, όταν το Χρηματιστήριο Ενέργειας που θέσπισε είναι αυτό που επιτρέπει τέτοια φαινόμενα.

Ετσι, η ΡΑΕ καθόρισε με ...επιστημονικό τρόπο το ποσό των «επιπλέον εσόδων» των εταιρειών, στα 590 εκατ. ευρώ... Πάνω σε αυτό το ποσό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στήνει όλο το κυβερνητικό αφήγημα περί φορολόγησης με 90%, αφού πρώτα βέβαια αφαιρεθούν οι... εκπτώσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα οι εταιρείες στους πελάτες τους, ύψους μεταξύ 5% και 20%.