Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να σωθούν ζωές (VIDEO)



Επείγει να σωθούν ζωές και πρέπει άμεσα να γίνει επίταξη όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν δέχεται απλά πίεση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά έχει καταρρεύσει, καθώς υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ασθενείς με άλλες παθήσεις που δεν νοσηλεύονται.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει πως με την επιστράτευση 200 γιατρών θα αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ μιλάει για πραγματική επίταξη χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες, όπως την εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για μορατόριουμ, σημείωσε ότι καλά θα κάνει να μην μιλάει για τον λαό, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, για να υπογράψουν μορατόριουμ με τον Κ. Μητσοτάκη που εξάλλου στην ίδια όχθη είναι. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση της ΝΔ με το σύνθημα «Θα λογαριαστούμε μετά…» και την πρόταση για κοινής αποδοχής υπουργού Υγείας. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανακωχή και ανοχή με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

25/3/1948: Η σφαγή της Μακρονήσου


100 ΧΡΟΝΙΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Διήγηση φαντάρου του Α' Τάγματος Σκαπανέων
 
 

 

Την Κυριακή το πρωί έγινε γενικό προσκλητήριο του Α' Τάγματος μπροστά στο Διοικητήριο. Μετά δόθηκε διαταγή να πάμε στο «Θέατρο» για να μας μιλήσουν. Οπως μπαίνουμε στη χαράδρα που είναι το θέατρο, μας κύκλωσαν ένοπλοι και πριν ακόμα διαμαρτυρηθούμε γι' αυτό, άρχισαν να μας πυροβολούν. Σκοτώθηκαν 5 και τραυματίστηκαν 10. Κανένας μας δεν κουνήθηκε και φωνάξαμε «Αίσχος δολοφόνοι». Αυτοί σταματούν, τα χάνουν (...) Εμείς μαζευόμαστε μπροστά στο Διοικητήριο και ζητάμε να δούμε το διοικητή Βασιλόπουλο. Μετά από την έντονη απαίτησή μας παρουσιάζεται ο διοικητής και δέχεται μια επιτροπή από 4 στρατιώτες (...)

Μετά απ' αυτά πάμε στις σκηνές μας, κηρύσσουμε απεργία πείνας, βάζουμε πένθη πάνω στις σκηνές και μένουμε κλεισμένοι μέσα. Η υπόλοιπη μέρα περνά ήσυχα. Τη Δευτέρα το πρωί μας μιλάει ο συνταγματάρχης Μπαϊρακτάρης μέσα από το περιπολικό που τριγυρνούσε γύρω από το νησί. Μας κατηγορεί για στάση. Είναι η πρώτη προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων. Το μεσημέρι ξεφορτώνονται στο τάγμα μας τρία αυτοκίνητα με εγκληματίες του Γ' Τάγματος. Χωρίς προειδοποίηση αρχίζουν να πυροβολούν.

“Δεν υπάρχει σωτηρία…” – Ο Άδωνις αγανακτεί με τις σημερινές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

 


Όντως, κ. Γεωργιάδη, δεν υπάρχει καμία σωτηρία χωρίς επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα, και με ασυλία για τους κλινικάρχες και τα κέρδη τους

Το ΕΣΥ έχει περάσει προ πολλού τα όριά του, η κατάσταση βρίσκεται στο και πέντε, οι κλινικάρχες και τα κέρδη τους απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία και η κυβέρνηση νίπτει προκλητικά τα χέρια της και λέει πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει.

Και όμως, υπάρχει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει την τελευταία πινελιά, αγανακτώντας με την είδηση για τις σημερινές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, έξω από το υπουργείο Υγείας και μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, με κύριο και βασικό αίτημα την επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η σύμβαση (VIDEO)


  Πηγή: Eurokinissi

 

Η σύμπλευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ξανά στη Βουλή σε ό,τι αφορά την άρση των εμποδίων για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικοί όμιλοι και οι επενδύσεις τους όπως αυτή στο Ελληνικό. Υπερψηφίζουν τα δύο κόμματα το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων» που συζητείται στην Ολομέλεια.

Με το νομοσχέδιο προωθούνται οι τελευταίες διευθετήσεις που απαιτεί ο όμιλος «LAMDA», με σειρά παρεκκλίσεων από τη νομοθεσία της πολεοδόμησης, διατάξεις για τη διαδικασία εισφοράς εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την «Ελληνικό ΑΕ», με πρόβλεψη της δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης. Επιπλέον γίνεται καταγραφή της περιοχής για την πολεοδόμηση και προβλέπονται οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο, ο καθορισμός ποιων εκτάσεων, μετά την παρέλευση 99 ετών που διαρκεί η παραχώρηση, επιστρέφουν στο Δημόσιο και ποιες παραμένουν στην κυριότητα του παραχωρησιούχου.

Με αφορμή την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης


Την αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Καταπολέμηση της Βίας Κατά των Γυναικών ανακοίνωσε η Τουρκία το περασμένο Σάββατο. Η επικύρωση της Σύμβασης, στην οποία είχε προχωρήσει η Τουρκία το 2012, ακυρώθηκε με διάταγμα του Προέδρου της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, με τη σχετική απόφαση να πυροδοτεί πλήθος παρεμβάσεων και δηλώσεων από παράγοντες της ΕΕ, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και την ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλη και η κυβέρνηση της Πολωνίας είχε προαναγγείλει την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από τη Σύμβαση.

Τόσο η Τουρκία όσο και η Πολωνία συνδυάζουν την αποχώρησή τους από τη Σύμβαση με βαθιά αντιδραστικές αντιλήψεις για τη θέση και τον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, αλλά και με μισάνθρωπες αναφορές στα άτομα με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Από την άλλη, ΕΕ, ΗΠΑ και κυβερνήσεις - όπως και η ελληνική - βλέπουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη Σύμβαση ως προσωπείο που τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως ...υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών.

* * *

Πίσω από τις υποκριτικές κορόνες για την «οπισθοδρόμηση» που συνεπάγεται η αποχώρηση από τη Σύμβαση, για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των γυναικών, τη «δημοκρατία» και την «ισότητα», το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών αξιοποιείται για μία ακόμα φορά ως το «περιτύλιγμα» με το οποίο ενδύεται η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και καπιταλιστικά κράτη.

Ο «κάβος»


  Πηγή: Eurokinissi

 

Τα «άλματα της δεκαετίας» για το κεφάλαιο, που στέλνουν το λαό και τη νεολαία στο ...σκάμμα, περιέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Από την υπεράσπιση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας μέχρι τις επικλήσεις της συναίνεσης, από τη χυδαία κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων μέχρι τις προειδοποιήσεις για ένταση της καταστολής, και από την υποκριτική κολακεία στη νεολαία μέχρι την υπεράσπιση των αντιδραστικών αλλαγών στην Εκπαίδευση, κάθε τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν και μια διαβεβαίωση στο κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση κάνει όσα απαιτούνται για να περάσει τον «τελευταίο κάβο» - όπως λέει - και να βγει στο «ξέφωτο» της ανάπτυξης.

Τι ακούσαμε λοιπόν;