Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Άγνωστου μετανάστη: Μη με φωνάζεις "ξένο"

xenos ImgF

        “Αν θέλεις το καλό μου να είσαι καλός, σταμάτα τώρα να με φωνάζεις “ξένο” λέει με απλά λόγια ο μετανάστης-ποιητής. Οι ξένοι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, ή όπως αλλιώς κι αν προσφωνούνται τα θύματα που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους κυνηγημένα από το θάνατο και τη δυστυχία είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, που γυρεύουν μια γωνιά γης για να ξαποστάσουν, ένα μεροκάματο για να μη ζητιανεύουν το ψωμί τους κι ένα τετράδιο κι ένα βιβλίο για τα παιδιά τους. Φτάνει άραγε το να είμαστε “καλοί”; Και ποιος είναι ο καλός; Αυτός που απλά δεν θα φοβάται τον “ξένο”, αυτός που δεν θα τον μισεί, αυτός που θα τον θεωρήσει άνθρωπο και θα σταματήσει να τον λέει “ξένο”; Αρκεί αυτό για να είναι κάποιος “καλός”;

Ιστοσελίδα κατηγορεί το ΚΚΕ γιατί δεν στήριξε αντικομμουνιστική εκδήλωση!


Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στο 19ο αντάμωμα της Ποντιακής νεολαίας στην Παναγία Σουμελά

Ένα περίεργο άρθρο σε βάρος του ΚΚΕ δημοσίευσε η ιστοσελίδα «e-pontos.gr», με αφορμή την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Καλλιθέας για ένα ποντιακό πολιτιστικό τριήμερο του συλλόγου «Αργώ» το οποίο συμπεριλαμβάνει και μία αντικομμουνιστική «ημερίδα» με τίτλο «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του μπολσεβικισμού». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Καλλιθέας κατήγγειλαν ότι εξαπατήθηκαν από τη διοίκηση η οποία ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει την χρηματοδότηση των τριήμερων εκδηλώσεων αποκρύπτοντας την αντικομμουνιστική «ημερίδα»! Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέφεραν το θέμα, ζητώντας την ακύρωση της χρηματοδότησης, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή αρνήθηκε. Η διοίκηση ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη  «ημερίδα» και ότι σε αυτήν δεν θα παραβρεθεί εκπρόσωπός της.

ΚΚΛΙ για Καταλονία: «Κανείς εθνικισμός να μην είναι δικαιολογία για την καταπίεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό»




 
Ανακοίνωση του PCPE – Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας (ΚΚΛΙ) για τα γεγονότα στην Καταλονία

“Οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές του ΚΚΛΙ θα συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που συγκαλούνται για τη σημερινή μέρα, ενάντια στην καταπίεση και τη βία.

Ο αγώνας ενάντια στην κρατική καταπίεση είναι στο DNA μας, γι’ αυτό καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε καταπιεστικό μέτρο που κατευθυνόμενο σήμερα ενάντια σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα κατευθυνθεί τελικά ενάντια στις λαϊκές και εργατικές οργανώσεις, ενάντια στις δυνάμεις που είναι ο αληθινός κινητήριος μοχλός των κοινωνικών μετασχηματισμών. Κάνουμε ό,τι ακριβώς πράξαμε και στο παρελθόν, όταν συλλαμβάνονταν πολιτικοί εκπρόσωποι της ανεξαρτησίας σε άλλες περιοχές. Το ότι έχουμε διαφορετικούς σκοπούς  δεν εμποδίζει σήμερα να είναι απ’ τη δική μας πλευρά, ενάντια στην καταπίεση.

Κανείς εθνικισμός να μην είναι δικαιολογία για την καταπίεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό”.

Πηγή: PCPE

Μετάφραση: Κατιούσα


katiousa.gr

Ορόσημα


«Οι εξελίξεις στη Γερμανία θα επηρεάσουν άμεσα την Ελλάδα», εκτιμούν μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και προσθέτουν ότι «αν δε διευθετηθούν οι μεγάλες εκκρεμότητες έως το τέλος του έτους, ή πριν από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο, το μπλέξιμο και το κόστος θα είναι μεγάλα». Είναι βέβαιο ότι συστάσεις όπως αυτή απευθύνονται πρωτίστως στην κυβέρνηση, την οποία σπρώχνουν να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της και να «τρέξει» γρήγορα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιέχονται στην 3η «αξιολόγηση». Στην πραγματικότητα, όμως, τέτοιες παραινέσεις και υποδείξεις παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες, μιας και η κυβέρνηση είναι από τους πρώτους που θέλουν να κλείσει έγκαιρα η «αξιολόγηση», όπως επιτάσσει το συμφέρον του κεφαλαίου. Επομένως, το μήνυμα «πάρτε όλα τα μέτρα πριν σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία» έχει κι άλλον αποδέκτη. Κι αυτός είναι ο λαός, τον οποίο τρομοκρατούν πως αν δεν δεχτεί αδιαμαρτύρητα όσα σχεδιάζουν σε βάρος του το κεφάλαιο, η ΕΕ και τα κόμματά τους, θα υπάρξει μεγάλο κόστος και μπλέξιμο. Εκβιάζουν, δηλαδή, για λαϊκή συναίνεση ή ανοχή στα μέτρα, όπως έκαναν και κατά τη 2η «αξιολόγηση», όταν «ορόσημα» για την ολοκλήρωσή της ετίθεντο άλλοτε οι ολλανδικές εκλογές άλλοτε οι γαλλικές και ύστερα η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Στο σχέδιο και στα «ορόσημα» του κεφαλαίου ο λαός να αντιτάξει το δικό του αγωνιστικό σχεδιασμό, την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει διέξοδος προς όφελός του.

Καλαμάτα: Να αποφυλακιστεί ο άνεργος που δεν πλήρωσε το πρόστιμα για τα διόδια


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Την άμεση αποφυλάκιση του ανέργου που στάλθηκε στη φυλακή γιατί δεν πλήρωσε πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων, αξιώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα στο Νομό Μεσσηνίας. 

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Το Πταισματοδικείο Καλαμάτας επέβαλε ποινή φυλάκισης σε άνεργο, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και να απαιτήσει: