Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Ψήνει» την επόμενη «παρτίδα» των αντιλαϊκών μέτρων

 
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
 
«Ψήνει» την επόμενη «παρτίδα» των αντιλαϊκών μέτρων
 
«Αναπτυξιακός νόμος» και «εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων» του κεφαλαίου «φιγουράρουν» στην πρώτη γραμμή των νομοσχεδίων που καταθέτει άμεσα η κυβέρνηση
Eurokinissi
«Αναπτυξιακός νόμος» και «εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων» του κεφαλαίου «φιγουράρουν» στην πρώτη γραμμή των νομοσχεδίων που καταθέτει άμεσα η κυβέρνηση
Βγαλμένη από τα ίδια κιτάπια του εγχώριου κεφαλαίου είναι και η «επόμενη σελίδα» της αντιλαϊκής πολιτικής που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με άξονα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, στην προοπτική της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της προσέλκυσης κερδοφόρων επενδύσεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις αμέσως επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή ο νέος «αναπτυξιακός νόμος», ενώ, στο ίδιο πλαίσιο, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, επιβεβαίωσε ότι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή είναι αυτά για την «εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων» (δηλαδή των αδήλωτων εισοδημάτων του εγχώριου κεφαλαίου, τα οποία φυγαδεύθηκαν εν μέσω της κρίσης σε τράπεζες του εξωτερικού και σε άλλους «παραδείσους» της πλουτοκρατίας), τη χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και για το λαθρεμπόριο καπνού.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω έρχονται να «κουμπώσουν» με τις προδιαγραφές που θέτουν και οι εγχώριοι βιομήχανοι...

Την ίδια ώρα - και ενώ η αντιλαϊκή φοροληστεία απογειώνεται σε νέα ύψη - ο ΣΕΒ, μέσω και του προχτεσινού «εβδομαδιαίου δελτίου» του, καλεί την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει όλα τα όπλα πάταξης της φοροδιαφυγής που έχει στην κατοχή της», έτσι ώστε «να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τους συνεπείς φορολογούμενους και τις οργανωμένες επιχειρήσεις». 

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ! Προσοχή στο… γορίλαrep2


Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ! Προσοχή στο… γορίλα


ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ • 27 Μαϊου 2016, Ημεροδρόμος


Τις τελευταίες μέρες, μετά την ψήφιση του τελευταίου εκτρωματικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, παρακολουθούμε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ανοησίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που λένε ότι τους κατέβει, χωρίς να λογαριάζουν σε ποιους απευθύνονται.
Κάναμε μια μικρή σταχυολόγηση:
Εδώ ο βουλευτής Δημαράς «θρηνεί»,  γιατί θα ψηφίσει υπέρ της καταστροφής της πατρίδας του, επειδή δεν έχει… εναλλακτική και επειδή δεν θέλει να την καταστρέψουν οι… «άλλοι»!