Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα αθωώνει το «τέρας» που γεννά

 

Ορισμένες σκέψεις για την πρόταση απαλλαγής του δράστη από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας

 

Τον Οκτώβρη του 2022 είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση το φρικιαστικό έγκλημα του βιασμού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον Η. Μίχο και σειρά ακόμα δραστών.

Οσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι αιτίες για φρικιαστικά εγκλήματα όπως αυτά σε βάρος ανηλίκων βρίσκονται στην αντιδραστικοποίηση του συστήματος της εκμετάλλευσης και στις σάπιες αξίες του, σε ένα κράτος που από τη μια αφήνει ανυπεράσπιστα τα θύματα και από την άλλη θρέφει ή κρύβει στα σπλάχνα του «τέρατα» - δράστες.

Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου στις περιπτώσεις κακοποίησης, σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης παιδιών και γυναικών, χωρίς ασάφειες, εκπτώσεις και «παραθυράκια», ασκώντας κριτική στις διαδοχικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντιτάσσεται σε κάθε περίπτωση ατιμωρησίας ή προσπάθειας να πέσουν στα «μαλακά» οι δράστες τέτοιων απεχθών εγκλημάτων κατά γυναικών ή ακόμα και παιδιών.

Οπως επιβεβαιώθηκε από την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Η. Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης, η αυστηροποίηση των ποινικών διατάξεων από μόνη της δεν αντιμετωπίζει τους πολλαπλούς σκοπέλους τους οποίους έχουν να αντιμετωπίσουν τα θύματα τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων.

Τέτοιος συντονισμός, ούτε στη ... συγχρονισμένη κολύμβηση!

 

«Σεξιστικό το ΚΚΕ»

είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

(ο αρχηγός της ΝΔ, που η παράταξή της στα πανεπιστήμια

είναι ο ορισμός στο λήμμα «σεξισμός»...)

και λίγο μετά ο Κασσελάκης

χαρακτήρισε το ΚΚΕ «ομοφοβικό»...

(επειδή δεν ψήφισε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια).

Εντάξει, δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο

από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

που ...φλέρταρε με την ευγονική

και μάλιστα μέσω της παρενθετότητας

(της ακραίας δηλαδή μορφής εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος).

Πάντως τέτοιος συντονισμός ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

ούτε στη ...συγχρονισμένη κολύμβηση (!)

* * *

Την ώρα που επιτίθενται στο ΚΚΕ

και τσακώνονται για τα «αστακοκάραβα»

το καράβι του Πολεμικού Ναυτικού

πολεμάει για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην Ερυθρά

εκθέτοντας το πλήρωμα και τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο

με τη συναίνεση και των δύο...

* * *

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα

πίσω από την επίθεση στο ΚΚΕ

με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον πρωθυπουργό

και τη σύμπραξη όλου του αστικού πολιτικού κόσμου

(προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ και των αποκομμάτων του).

Και μάλιστα, με ατζέντα «ατομικού δικαιωματισμού»

που είναι το νέο «trend» της αστικής τάξης

του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κομμάτων της.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ Τουλάχιστον 31.553 οι νεκροί από τις ισραηλινές θηριωδίες στη Γάζα - 63 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

 

Φωτό αρχείου από A.P
Φωτό αρχείου από A.P
Πηγή: Associated Press

 

Χωρίς σταματημό η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Τουλάχιστον 31.553 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.546 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου στη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην Γάζα. 

Περίπου 63 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP)

 

902gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Κυβέρνηση και ηγεσία του υπ. Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού

 

 

Σε ανακοίνωσή του, για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού και τις ευθύνες της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού.

Οι ευθύνες τους δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε με την "απόσυρση" της κυρίας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε με την απομάκρυνση κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της ΝΔ. Οι δε δικαιολογίες ότι η διαρροή των στοιχείων έγινε την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης -μόνο και μόνο για να μείνει στο απυρόβλητο η κυρία Κεραμέως και κατ’ επέκταση η ίδια η κυβέρνηση- προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και δεν πρόκειται να τα αποφύγουν:

Ο ΓλυκαΝΑλαΤΟς…

 

 

Του Ελισαίου Βαγενά*

Η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την Ελληνική Βουλή ενόχλησε αφάνταστα τον γνωστό δημοσιογράφο Ι. Πρετεντέρη όχι απλώς γιατί χιλιάδες κόκκινες σημαίες πλημμύρισαν το Σύνταγμα, άλλωστε είναι γνωστό πως βγάζει σπυράκια σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, αλλά και γιατί η συγκέντρωση έσπασε τη «σιγή νεκροταφείου» και τα έβαλε με το «ποτάμι» της παραπληροφόρησης για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ, στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ σέρνει τη χώρα.

Έτσι, αυτός ο λαμπερός αστέρας της ελληνικής δημοσιογραφίας αποφάσισε να καταπιαστεί με το ζήτημα, εκφράζοντας αρχικά ως εξής την αθώα του έκπληξη: «Ομολογώ ότι έως τώρα δεν ήξερα πως εμπλέκομαι σε κάποιον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Τι το πιο σύνηθες», θα αναλογιστούμε. Γιατί είναι αλήθεια πως κι αυτός ακόμη ο πρωθυπουργός «μας», όπως ο ίδιος φρόντισε να μας ενημερώσει, δεν είχε πολυκαταλάβει για τον πόλεμο, μέχρι που άκουσε τις βόμβες να πέφτουν εκεί στην Οδησσό...

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 16 - 17 Μάρτη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 16 - 17 Μάρτη 2024»:

 

  • Να σταλεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και από τις ευρωεκλογές. Πιο ισχυρό ΚΚΕ, πιο δυνατοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!
  • Πόλεμος σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή: STOP στην ελληνική εμπλοκή που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τον λαό.
  • Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη: Με την ορμή των μεγάλων αγώνων στη νέα απεργιακή μάχη!
  • Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ: Την Τετάρτη η μεγάλη εκδήλωση με συναυλία κλασικής μουσικής.
  • Έγκλημα στα Τέμπη: Στο κενό η προσπάθεια να «μπαζωθούν» η αλήθεια και οι κυβερνητικές ευθύνες.
  • Η μελέτη της Ολλανδικής «HVA» για τη Θεσσαλία: Έργα με κριτήριο το κόστος - όφελος και στοχοποίηση των αγροτών!
  • Ισραήλ: Ετοιμάζει μακελειό στη Ράφα.
  • Υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό: Το σάπιο σύστημα αθωώνει το «τέρας» που γεννά.
  • Διαρροή Διευθύνσεων E - Mail Αποδήμων: Παραδοχή ενοχής από την κυβέρνηση η «απόσυρση» Ασημακοπούλου. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.