Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Λ. Κανέλλη: Η υπόθεση των αδύναμων, δεν μπορεί να είναι υπόθεση διάφορων ιδιωτών και ΜΚΟ (VIDEO)

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ν' αυξηθούν τα επιδόματα για τους ανάπηρους που είναι στα πρόθυρα της εξόντωσης

 

 
 

Την ανάγκη της αύξησης των επιδομάτων για τους ανάπηρους που είναι στα πρόθυρα της εξόντωσης από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τη δεκαετία των μνημονίων, την ανεργία ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή της η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ. 

Εφερε συγκεκριμένα τραγικά παραδείγματα, που αποκαλύπτουν την ανάλγητη πολιτική των κυβερνώντων απέναντι στους αναπήρους, με πιο ενδεικτικό εκείνο της μείωσης του επιδόματος των ανάπηρων παιδιών που έμειναν ορφανά κι έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντος γονιού τους. 

Ανέφερε, ότι εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης, εργαζόμενοι με όραση 8/10 εργάζονται σε μεταλλουργεία και οικοδομές, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο ενώ οι κωφοί δεν παίρνουν επίδομα. 

Η Λ. Κανέλλη ζήτησε επιτακτικά την αύξηση σε 1.000 ευρώ του επιδόματος των 250 ευρώ, που διαφημίζει ότι θα δώσει η κυβέρνηση ενόψει των γιορτών, αφού το "χαρτζηλίκι" των 250 ευρώ για τους ανάπηρους δεν φθάνουν ούτε για τα βασικά. 

Προβολή του ντοκιμαντέρ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ, ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ


Το Σαββατο 26 Νοέμβρη στις 6.30 μμ  στο Παλιό Δημαρχείο Μυγδονίας στη Λητή  η  ΚΟΒ Μυγδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ <<ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ, ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ>> , μιας παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ.




 Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες, που δίνουν με λεπτομερή περιγραφή τη σειρά των γεγονότων, με στοιχεία αλλά και ονόματα. Με πλήθος αρχειακών, φωτογραφικών και οπτικοακουστικών τεκμηρίων, σκίτσων, έργων τέχνης, μουσικής και ποίησης που γράφτηκαν στη Μακρόνησο ή και μετά γι' αυτό το κολαστήριο, γίνεται προσπάθεια ο θεατής να αντιληφθεί στην ολότητά του τι εστί «Μακρόνησος».

Σε συνδυασμό με την επιτόπια βιντεοσκόπηση και τη δραματουργική αποτύπωση σε διάφορα σημεία του ντοκιμαντέρ, δίνεται για πρώτη φορά κινηματογραφικά και με ακρίβεια το σύνολο του νησιού της Μακρονήσου, με ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα κολαστήριά της, ενώ παρατίθενται λεπτομερώς σημαντικά γεγονότα όπως η σφαγή στο Α' Τάγμα στις 29/2-1/3/1948.

Επίδειξης ισχύος της τουρκικής αστικής τάξης με κάλυψη ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας

 

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βάζει τη χώρα και το λαό σε μεγάλους κινδύνους

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τουρκική επίθεση σε περιοχές της Συρίας και του Β. Ιράκ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη αεροπορική επίθεση της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Συρίας και του Βόρειου Ιράκ, που προστίθεται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της προηγούμενης περιόδου και τη διατήρηση της τουρκικής κατοχής σε συριακά εδάφη και στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ.

Δεν θα επιτραπεί η έξωση - Όλοι στη συγκέντρωση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

ΑΜΕΣH ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


 
 

«Δεν θα επιτραπεί η έξωση, δεν θα φύγει η χαμηλοσυνταξιούχος από το σπίτι της» διαμηνύουν οι συγκεντρωμένοι που έχουν μπει μέσα στο σπίτι της γυναίκας σταματώντας το ξεσπίτωμα

Δηλώνουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η έξωση, η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννας Κολοβού θα παραμείνει στο σπίτι της! 

Καλούν στη συγκέντρωση.