Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ρίξτο...



Της Κάλι Καρά

Τώρα ξέρεις, μετά από τόσες δεκαετίες, που έφτανες στην κάλπη και επέλεγες το μικρότερο κακό και σου έβγαινε μεγαλύτερο.

Τώρα ξέρεις ποιοι σε παραμύθιαζαν με τα «λόγια τα μεγάλα», τα «αριστερά» και τα «αριστεροδέξια», που τους ψήφισες και τελικά την επόμενη των εκλογών έψαχνες να βρεις που πήγε η ψήφος σου. Τα κόμματα «μιας χρήσης», που σε έπεισαν ότι θα σου λύσουν τα προβλήματα και τα βάσανά σου , την επομένη των εκλογών έγιναν τσόντα για την δημιουργία κυβέρνησης για να μην μείνει η χώρα «ακυβέρνητη» με αυτούς που έβριζαν την προηγούμενη μέρα, σκίζοντας τα ιμάτιά τους ότι τους χωρίζει πολιτική άβυσσος.

Τώρα ξέρεις, ότι τα μνημόνια δεν σκίζονται, δεν διορθώνονται, είναι εδώ και θα είναι εδώ, μαζί με τους εκατοντάδας μνημονιακούς νόμους, μέχρι το 2060.

Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου – Σκέψου και ψήφισε ΚΚΕ (vid)


Σκέψου…
Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου - ΚΚΕ 
Αν δε μπορείς να επιστρατεύσεις την ίδια σου τη ζωή και τί βιώνεις.
Αν δε σε τρώει να μελετήσεις την Ιστορία.
Αν δε μπορείς να δεις ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σου.
Αν δε μπορείς να εμπιστευτείς το ένστικτό σου.
Αν σου φτάνει με ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Αν η συνείδηση σου έχει κλειδώσει.
Αν πιστεύεις πως τίποτα δεν αλλάζει.

Τότε η ανθρωπότητα θα ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα.


 

Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου – Σκέψου και ψήφισε ΚΚΕ


Η Ελένη Γερασιμίδου, η Σεμίνα Διγενή, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Παύλος Ορκόπουλος ενόψει των εκλογών μιλάνε για το ΚΚΕ, τη ζωή και τους αγώνες…



Πηγή: 902.gr

Μέσω: Ροβεσπιέρος

ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ανακοίνωση για τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ 25 στα χωριά της Δυτικής Υπαίθρου

 



Σε ανακοίνωση η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ 25 στα χωριά της Δυτικής Υπαίθρου αναφέρει:

«Όσο προχωράνε οι μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, επιβεβαιώνεται καθημερινά ο ρόλος του κόμματος του Βαρουφάκη. Ότι είναι ένα ακόμα κόμμα του συστήματος με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, να ανακόψει τη συσπείρωση προοδευτικών, αριστερών ανθρώπων, που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ.

Σε αυτά τα πλαίσια, το ρόλο του κ. Βαρουφάκη τον έχουν αναλάβει σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοί του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιό του στη Β' Θεσσαλονίκης Πετρίδη Ανέστη, γνωστό τυχοδιώκτη, που εδώ και καιρό δεν έχει πια καμία σχέση με το ΚΚΕ. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος γυρνάει στα χωριά έχοντας ως μοναδικό στόχο να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι γνωστοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, στους οποίους και ζητά να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι και αυτός είναι ΚΚΕ άσχετα αν κατεβαίνει με άλλο κόμμα!!!!!

Προαναγγελία αντιλαϊκής κλιμάκωσης ανεξάρτητα από κυβερνητικό διαχειριστή


Από τη χτεσινή υποβολή της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας στη Βουλή
Eurokinissi
Από τη χτεσινή υποβολή της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας στη Βουλή
«Δημοσιονομικά κενά» στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλες αρνητικές αποκλίσεις σε ό,τι αφορά τους στόχους της αντιλαϊκής συμφωνίας για τα πρωτογενή πλεονάσματα - στους οποίους δεσμεύονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - συνεχίζει να εντοπίζει και η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), μέσω της «έκθεσης για τη νομισματική πολιτική» που υποβλήθηκε χτες στη Βουλή.
 «Η πρόβλεψη για το 2019, με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 2,9% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ», επισημαίνει η ΤτΕ, παραπέμποντας σε απόκλιση ύψους πάνω από 1 δισ. ευρώ στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, όπως χαρακτηριστικά «προειδοποιεί» τη διάδοχη κυβέρνηση, «οι επιπλέον δημοσιονομικοί κίνδυνοι για το 2020 και το 2021 συνδέονται με την κατάργηση της νομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου ορίου στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και των αντισταθμιστικών του μέτρων».

Τα παραπάνω έρχονται να «κουμπώσουν» με την πρόσφατη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των στοιχείων το φθινόπωρο φέτος, δίνοντας και την «πάσα» για τον επόμενο γύρο των αντιλαϊκών μέτρων.

Κλάσεις ανώτερη


«Κλάσεις ανώτερη» από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπαδήμου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του. Η σύγκριση που επέλεξε, βέβαια, μιλάει από μόνη της, επιβεβαιώνοντας ότι στο ίδιο γήπεδο παίζουν όλοι τους, έστω κι αν ο πρωθυπουργός είπε κάτι αστεϊσμούς περί κυβερνήσεων «μη κανονικότητας». Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το πώς δικαιολόγησε την «ανωτερότητα» της δικής του κυβέρνησης: «Ηταν η μόνη από αυτές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα (σ.σ. εφαρμόζοντας το μέχρι και το τελευταίο "κόμμα" και προσθέτοντας άλλες τόσες αντιλαϊκές δεσμεύσεις έως το 2060) και μάλιστα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανοχής». Είπε δηλαδή αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο: Οτι έφερε σε πέρας μια μεγάλη βρωμοδουλειά του κεφαλαίου, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές αντιδράσεις και λερώνοντας τις έννοιες της «αριστεράς» και της «προόδου», τις οποίες έκαναν παντιέρα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και μετά απ' όλα αυτά, κάνουν τους ανήξερους για το ποιος επέτρεψε στη ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα «δικαιωμένη» για την πολιτική της και να ετοιμάζεται να αναλάβει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης


Σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας, όπως ακριβώς άρχισε έτσι και ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, με τους υποψήφιους βουλευτές να ανεβαίνουν στην εξέδρα και να γίνονται δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα απ' τους συγκεντρωμένους, ανανεώνοντας όλοι μαζί την κοινή τους δέσμευση στη μάχη για εκλογική ισχυροποίηση του Κόμματος έως την Κυριακή, στη μάχη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων την επομένη, με την πεποίθηση πως αυτή θα δοθεί από καλύτερες ακόμα θέσεις, με ένα ακόμα ισχυρότερο ΚΚΕ.
 Οι υποψήφιοι του Κόμματος σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Κουτσούμπας Δημήτριος, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αβραμίδου Σοφία, Ιδιωτική υπάλληλος, συνεργαζόμενη, σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου

Και εγένετο 3ο μνημόνιο και διά της επιστολικής ψήφου


Η επιστολή Τσακαλώτου που βρισκόταν στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου και αναφέρει ξεκάθαρα το τι μέτρα θα παρθούν. Αυτήν την επιστολή δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στις 9/7/2015
Η επιστολή Τσακαλώτου που βρισκόταν στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου και αναφέρει ξεκάθαρα το τι μέτρα θα παρθούν. Αυτήν την επιστολή δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στις 9/7/2015
Στις 8 Ιούλη 2015, λίγες μόλις μέρες μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέτει αιφνιδιαστικά στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο. Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM)». Τι έχει προηγηθεί; Η κυβέρνηση πριν από το δημοψήφισμα έχει ζητήσει να πάρει νέο δάνειο τριετούς διάρκειας (1/7/2015 - 30/6/2018) και για να το πάρει έχει προτείνει μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων που θα νομοθετήσει ως προαπαιτούμενα για το δάνειο. Στις 9 Ιούλη, λοιπόν, αυτό το αίτημα έρχεται με διαδικασίες εξπρές για έγκριση και ψήφιση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις Επιτροπές της Βουλής και στο Κοινοβούλιο. 
Λίγοι αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά είναι ξεκάθαρο ώρα με την ώρα ότι η κυβέρνηση μόλις έχει καταθέσει «πακέτο» τη νέα δανειακή σύμβαση με τα προαπαιτούμενα μέτρα που συγκροτούν το 3ο μνημόνιο!

* * *
 
Ο «Ριζοσπάστης» την επόμενη μέρα ξεκινά τις αποκαλύψεις!

-- Στις 9/7/2015 γράφουμε: «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Κατατέθηκε το επίσημο αίτημα για το νέο τριετές μνημόνιο. Περιλαμβάνει μπαράζ αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων από την επόμενη βδομάδα». Αυτό γράφει ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα και δημοσιεύει την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου προς τους «θεσμούς» η οποία περιλαμβάνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου και αναφέρει πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται ακόμα, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, όλο το πλέγμα των αντιλαϊκών μέτρων στα οποία έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα και των οποίων η ψήφιση είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση...

Όταν η “Αυγή” πανηγύριζε για τις εφόδους της αστυνομίας σε νοσοκομεία προς σύλληψη “παράνομων” αποκλειστικών



Λίγους μήνες πριν η Έφη Αχτσιόγλου αρχίσει να οδύρεται για τον “κοινωνικό κανιβαλισμό” της Athens Voice, η κομματική της εφημερίδα μας ενημέρωνε ενθουσιασμένα για τα νυχτερινά ντου αστυνομικών σε βάρος γυναικών σαν την Αρμένισσα που βούτηξε στο κενό για να μην πιαστεί. 

Θα κινδύνευε να περάσει εντελώς στα ψιλά η είδηση του θανάτου της 50χρονης Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, της Αρμένισσας που σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να αποφύγει τον έλεγχο από την ασφάλεια του Γενικού Κρατικού Νικαίας, αν δεν είχε τη φαεινή έμπνευση η Athens Voice για τη διαβόητη πια ανάρτηση που κορόιδευε για μικροπολιτικούς λόγους τη νεκρή.

Την Κυριακή ΚΚΕ!



Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφοβίσει το λαό για τα χειρότερα που έρχονται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά με κυβέρνηση ΝΔ, στην πραγματικότητα έχει στόχο να συγκαλύψει ότι η ΝΔ έρχεται να συνεχίσει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τη δική του αντιλαϊκή πολιτική.

Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που διατήρησε άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους καινούργιους που ψήφισε, έρχεται τώρα η ΝΔ να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας φωναχτά αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Της είναι άλλωστε πιο εύκολο να το κάνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε» την πολιτική της όλη την περασμένη τετραετία και της έστρωσε το έδαφος για τα επόμενα βήματα, έχοντας βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο.

Πάει πολύ επομένως να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «θεματοφύλακας» τάχα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αποσπώντας τα εύσημα του κεφαλαίου.