Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ Νέα συντριπτική καταδίκη του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας

 

  Πηγή: Associated Press

 

Για άλλη μια φορά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε το ψήφισμα που κατέθεσε η κουβανική κυβέρνηση για την «αναγκαιότητα τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας».

Στη σχετική ψηφοφορία 184 χώρες ψήφισαν υπέρ.

Μόνο δύο χώρες, οι ίδιες οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ψήφισαν κατά, ενώ 3 απείχαν (Κολομβία, Ουκρανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Το ψήφισμα έχει κατατεθεί έως τώρα 28 φορές, από το 1992 και στηρίζεται με μεγάλες πλειοψηφίες που καταδικάζουν τον απαράδεκτο αποκλεισμό.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΡΜΗΣ Απαιτούν την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση  
Από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης απαιτούν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, η Ομάδα Γυναικών Θέρμης (ΟΓΕ), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Τρεις μήνες μετά τις κινητοποιήσεις των φορέων και σωματείων του Δήμου Θέρμης για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, μαθαίνουμε ότι έρχεται επιτέλους η ώρα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο ζήτημα!

Θεωρήσαμε πως θα ήταν απόλυτα λογικό να συμμετέχουν εκπρόσωποι μας στη συνεδρίαση για να ακούσουν τι θέση σκέφτεται να πάρει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις υπογραφές υποστήριξης που έχουν μαζευτεί από εκατοντάδες δημότες.

Διαίρει... και βασίλευε

 

Πριν ακόμα κατατεθούν στη Βουλή τα δύο νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την Παιδεία, τα γνωστά παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά για να υπερασπιστούν τις επερχόμενες ανατροπές και να ενεργοποιήσουν τον άθλιο κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης. Το δίπολο «ιδιωτικός - δημόσιος τομέας» έχει την τιμητική του από προχτές, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», που κάνει πιο εύκολο το τράβηγμα όλων των εργαζομένων προς τον πάτο, όπως επιδιώκουν διαχρονικά η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ετσι, γράφεται στον Τύπο ότι οι «καλοί» εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την «αξιολόγηση» και ότι πρέπει να απομονωθεί η μειοψηφία των «βραδυπορούντων», που είναι βολεμένοι και δεν θέλουν τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Κάτω από τέτοια αντιδραστικά στερεότυπα, που φτιάχνουν βολικούς αντίπαλους για την κυβέρνηση και το κράτος, τσουβαλιάζεται όποιος αντιδρά στις μεταρρυθμίσεις που κάνουν την Εκπαίδευση ακόμα πιο εχθρικό τοπίο για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, επιβάλλοντας παράλληλα ασφυκτικό έλεγχο στους εκπαιδευτικούς, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική.

Αλλη αστική εφημερίδα, με αφορμή τις καταγγελίες Χατζηδάκη για υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, γράφει πως δεν θα βγει τίποτα όσο δεν αλλάζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, ώστε να επιτρέπεται η απόλυσή τους, όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι οι ίδιοι που επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, για να εκλείψει κάθε προστασία σε όποιον πρωτοστατεί στους αγώνες και εκτίθεται απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος. Για να ρίξουν το μελάνι τους, δεν διστάζουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους όλη τη σαπίλα του κρατικού μηχανισμού, για την οποία ευθύνονται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέσα εκεί αναπαράγονται και φαινόμενα διαφθοράς, βολέματος και διαπλοκής, με την άμεση εμπλοκή και την πλήρη κάλυψη των αστικών κομμάτων, που παριστάνουν τάχα τους ανήξερους και τους αθώους. Ο λαός δεν πρέπει να πατήσει την μπανανόφλουδα. Οσα απεργάζεται η κυβέρνηση στην πλάτη του αφορά το ίδιο και τα παιδιά του και θα τα βρει μπροστά του, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Γι' αυτό χρειάζεται από τώρα να προετοιμάσει μαζική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και στην άθλια προπαγάνδα που τους συνοδεύει.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Αναδεικνύει την επικίνδυνη καύση σκουπιδιών με σκοπό τα κέρδη των βιομηχάνων

 

Κάλεσμα για οργανωμένη απάντηση με στόχο την προστασία από τη ρύπανση και τη διαχείριση των απορριμάτων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων

 

Η ρύπανση από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι συνεχίζεται με στήριξη των αστικών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών

Eurokinissi

Η ρύπανση από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι συνεχίζεται με στήριξη των αστικών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών
Να σταματήσει η καύση RDF/SRF και κάθε άλλου παράγωγου σκουπιδιών στο εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι Εύβοιας και να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων και των άλλων επιχειρήσεων στην περιοχή απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, η ΚΟ Αλιβερίου κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» της δημοτικής και περιφερειακής αρχής. Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή της για τη στάση του δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου που μιλά για «ανάγκη πληροφόρησης των κατοίκων που υποφέρουν από αντικρουόμενες πληροφορίες» σε μία περιοχή πολλαπλά επιβαρυμένη, με υψηλό αριθμό καρκινογενέσεων και όπου έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση του RDF.

«Φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα από τους όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Τα "έργα και ημέρες" των ίδιων και των κομμάτων τους είναι μάρτυρες της πολιτικής που υπηρετούν με συνέπεια», σημειώνει η ΚΟ Αλιβερίου και επισημαίνει ότι η περιοχή «στις πλημμύρες πνίγεται, στις φωτιές τσουρουφλίζεται και δεκαετίες τώρα δηλητηριάζεται από τα βιομηχανικά απόβλητα για να μη διαταραχθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Απορρίπτεται!

 

 

Κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, ένταση των ταξικών φραγμών, παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και ασφυκτικό έλεγχο σε καθηγητές και δασκάλους για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα έχει για «αξιολογητή» το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. Αυτά φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που παρουσιάστηκε προχτές στο υπουργικό συμβούλιο.

Γι' αυτό πρέπει να απορριφθεί όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς, που με συντριπτικά ποσοστά έστειλαν στον κάλαθο των αχρήστων την πρώτη φάση της λεγόμενης «αυτοαξιολόγησης», αλλά και από τους μαθητές, που θα δουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται κι άλλο, τους φραγμούς να γιγαντώνονται. Και βέβαια από τους γονείς, που στις πλάτες και στις τσέπες τους θα πέσει το βάρος της μεγαλύτερης «αυτονόμησης» των σχολείων.

Σε αντίθεση με όσα λέει η κυβέρνηση, κάνοντας το μαύρο άσπρο, το σχολείο που σχεδιάζουν όχι μόνο δεν διορθώνει τις «παθογένειες» και τα αδιέξοδα που οι ίδιοι έφτιαξαν με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τις ενισχύει και τις βαθαίνει, υπονομεύοντας παραπέρα την ανάγκη για υψηλού επιπέδου μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Κάνει «τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη» και των εργαζομένων κόλαση

 

Ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που παρέχει νέες διευκολύνσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

 

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Την παραπέρα «απελευθέρωση» της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων από «γραφειοκρατικούς ελέγχους», που αφορούν από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι ακόμα και τη δημόσια υγεία, ψήφισαν από κοινού χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους ταύτιση στην ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, που προϋποθέτει το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών αναγκών.

Πρόκειται για νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης», το οποίο φέρει τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αποτελεί συνέχεια του σχετικού νόμου 4756/2021 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, και πάλι από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόσο με το εν λόγω νομοσχέδιο όσο και με τον Ν. 4756, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, «συνεχίζεται η μεταρρυθμιστική προσπάθεια ενοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης και σε άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, υπό το πλαίσιο του Ν. 4442/2016» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στίγμα του νομοσχεδίου έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι σκοπός του είναι να «κάνει τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη», ενώ χαρακτηριστική ήταν και η φράση της βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Αλεξοπούλου, ότι για τους επιχειρηματίες «ο χρόνος είναι χρήμα» και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους εμποδίζει.

Δ. Κουτσούμπας: Με ατσάλινη θέληση προχωράμε! Θέτουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, να γίνουμε πιο πολλοί, πιο ικανοί, πιο μαχητικοί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

«Οι λέξεις σε μας ακόμα κι οι σπουδαίες, σαν ρούχα παλιώνουν, ξεφτίζουν στο στόμα.

Θέλω, να ξαναλάμψει μέσα στις σημαίες η μεγαλύτερη απ’ όλες τις λέξεις - "ΚΟΜΜΑ"

Το Κόμμα -είναι μια συμπαγής θύελλα κυκλώνα σφοδρού, πρεσαρισμένο από φωνές, που σιγά ξεπηδάνε με το κόμμα σπάνε τα οχυρά του εχθρού, όπως τα τύμπανα των αυτιών απ’ τα κανόνια που βροντάνε.

Ο άνθρωπος μόνος του είναι άσχημο να ναι.

Το Κόμμα – μυριάδες ώμοι συμπαγείς, ο ένας με τον άλλον γερά σφιγμένοι.

Με το Κόμμα ουράνιες οικοδομές χτίζουμε μείς, ο ένας με τον άλλον ψηλά ανεβασμένοι

Κόμμα – η ραχοκοκαλιά της εργατικής τάξης.

Κόμμα – η αθανασία του αγώνα μας.

Μυαλό της τάξης

Υπόθεση της τάξης

Φως της τάξης

Δόξα της τάξης

Να λοιπόν τι σημαίνει Κόμμα».

Με τους στίχους του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι και την 11η Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς «άνοιξε» η αυλαία της Εναρκτήριας εκδήλωσης του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους-Καρδιά-Οργανωτής της εργατικής λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό», ολοκληρώνεται στις 27 Ιούνη.