Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αυγιανή!


Αυγιανή κάθε μέρα όλο και πιο αισχρή! 
Τόσο αισχρή που μπροστά της ωχριά και η Αυριανή! 
Αυγιανή βγαλμένη από τις πιο μαύρες και ταυτόχρονα βρώμικες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας!
Έγραψε λοιπόν η Αυγιανή στις 24/10 στην τελευταία σελίδα: 
  • «Το επίσημο κράτος τους έστειλε εδώ, στη Μακρόνησο, για να τους αναμορφώσει όχι με πειθώ, με παραδείγματα, με συζήτηση, με αλλαγή ιδεών, αλλά έβαλε τα μαύρα σκυλιά, τους παππούδες και πατεράδες των σημερινών χρυσαυγιτών και τους κατέσχισαν, τους βασάνισαν μέρα και νύχτα με διάφορες εφευρέσεις βασανιστηρίων μέχρι θανάτου».

Χρωστάμε, ναι. Αλλά σε ποιόν;


Στα πρόσφατα κείμενά μας κάναμε ορισμένες αναφορές στο υπέρογκο δημόσιο χρέος που έχουν ορισμένες χώρες. Εκείνο που δεν σημειώσαμε είναι ότι και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου έχουν δημόσιο χρέος, το οποίο απλώς δεν θεωρείται υπέρογκο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χώρα πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη που να μη χρωστάει. Και κάπου εδώ επανέρχεται το κλασσικό ερώτημα των αδαών περί τα οικονομικά: αφού όλοι χρωστάμε, σε ποιόν χρωστάμε;

Για να έχει νόημα η απάντηση, δεν θα σας την δώσω μονολεκτικά. Επειδή ιστορικά επιβεβαιώνεται η μαρξική θέση ότι η οικονομία επιβάλλει την πολιτική, εκτιμώ ότι η σώφρων σκέψη και οι ορθές αποφάσεις των πολιτών προϋποθέτουν στοιχειώδεις γνώσεις των λειτουργιών της οικονομίας. Προς τούτο, προτίθεμαι να κουράσω τον αναγνώστη, δίνοντάς του το υλικό που απαιτείται για να καταλάβει το πώς παίζεται το παιχνίδι και να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Το μπλοκ των «ΝΑΤΟικών κομμάτων» καυγαδίζει ποιος είναι «περισσότερο» με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ (VIDEO)





Ως «ενδοοικογενειακούς καυγάδες» των κομμάτων του «ΝΑΤΟικού μπλοκ» για το ποιος θα πλειοδοτήσει περισσότερο στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τα «άσφαιρα πυρά» για να διατηρείται η τεχνητή όξυνση μεταξύ της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

Υμνητές των βασανιστηρίων της Μακρονήσου Τσίπρας και Παυλόπουλος




Η απαράδεκτη αντιδραστική – φασιστική στάση του Τσίπρα και του Παυλόπουλου απέναντι στις ευχαριστίες του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού για την ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ελληνικού μετεμφυλιακού κράτους στην Κορεατική χερσόνησο το 1950, δεν περιοριζόταν μόνο στο γεγονός της σφαγής του Κορεάτικου λαού γιατί είχε προεκτάσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας και αυτές οι προεκτάσεις δεν ήταν μόνο οι νεκροί και οι τραυματίες Έλληνες στρατιώτες που πήραν μέρος στο εκστρατευτικό σώμα!

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» (VIDEO)


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ




Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο στην Κυρίλλου Λουκάρεως, ανοίγοντας πανό με το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα επίθεση και πάλη», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».