Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Λ Σ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.


 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ




Σε επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την αντιπολίτευση για τη μη έγκριση του παραπάνω δανείου. Επιχειρεί να φτιάξει συνένοχους της πολιτικής του και στον συγκεκριμένο τομέα. Το έκανε, αποσιωπώντας τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και πάντοτε στη λογική του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”.

Στην επιστολή δεν απολογείται γιατί επί 2,5 χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια διόρθωσης, γιατί ολόκληρο το οδικό δίκτυο, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Γιατί δεν έγιναν έστω οι αναγκαίες παρεμβάσεις που δεν θα είχαν μεγάλο κόστος, όπως επανειλημμένα προτείναμε εδώ και δύο χρόνια. Αντίθετα, κόστος είχαν οι αγωγές αποζημίωσης δημοτών για βλάβες των οχημάτων τους, οι οποίες ανέρχονταν σε 2 με 3  το μήνα! Κάποιοι δημότες, έκαναν επιδιορθώσεις από μόνοι τους.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Τιμάμε τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44, με τα διδάγματά του συνεχίζουμε!

 

77 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του ηρωικού Δεκέμβρη του 1944. Σαν σήμερα, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, η κυβέρνηση Παπανδρέου από κοινού με τους Αγγλους χτυπούσε τη διαδήλωση του ΕΑΜ, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες λαού, αφήνοντας πίσω της 33 νεκρούς διαδηλωτές και τραυματίζοντας άλλους 148.

Σε ανακοίνωσή της για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στέκεται στον ταξικό χαρακτήρα της σύγκρουσης, μάχης δύο διαφορετικών κόσμων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Συμπληρώνονται φέτος 77 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, όταν η αστική τάξη με τους ιμπεριαλιστές Βρετανούς συμμάχους της χτύπησε με τα όπλα το ΕΑΜικό λαϊκό κίνημα, που με συσπειρωμένη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές έδωσαν το αίμα τους και τα καλύτερα παιδιά τους θυσία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ναζί κατακτητή.

Ο αστικός πολιτικός κόσμος, χρησιμοποιώντας τους οπλισμένους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών και τα ένοπλα τμήματά τους, που στην Κατοχή πολεμούσαν ενάντια στον λαό που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση, μαζί με την επέμβαση των ιμπεριαλιστικών Βρετανικών στρατευμάτων έπνιξαν στο αίμα τον λαό της Αθήνας προκειμένου να στεριώσουν την αστική εξουσία.(...)

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ Ψήφισαν νέο πακέτο συμφωνιών βαθύτερης εμπλοκής στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς

 

Με βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ, χοντροκομμένη παραχάραξη των θέσεών του και αθλιότητες έσπευσε να ξαναδώσει τα διαπιστευτήριά του σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Eurokinissi

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ένα ακόμα πακέτο συμφωνιών που φέρουν την σφραγίδα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και έχουν στόχο να διευκολύνουν τη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε νέες αγορές, με τους εγχώριους ομίλους να διεκδικούν το δικό τους κομμάτι, ενώ προδιαγράφουν τη μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις.

Το πακέτο περιλαμβάνει τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ινδονησία για «οικονομική συνεργασία», τη συμφωνία για την «ίδρυση του Διεθνούς Ιδρύματος ΕΕ - ΛΑΚ (Λατινική Αμερική - Καραϊβική)», την «κύρωση του Παραρτήματος XV της Σύμβασης Προνομίων και Ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών, αναφορικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας» και τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Κροατίας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Το ΚΚΕ καταψήφισε, αναδεικνύοντας - τόσο ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης όσο και ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Ν. Παπαναστάσης - ότι πίσω από τους εύηχους τίτλους βρίσκονται συμφωνίες σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά των λαών και αποτελούν βήμα εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Οπως αυτοί που «τρέχουν» για παράδειγμα στην Ινδονησία, αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, και βέβαια στα Βαλκάνια, όπου οι λαοί ήδη έζησαν το αιματοκύλισμα και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενώ προμηνύονται και νέοι κίνδυνοι.

Πήξαμε

 

«Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα (...) Δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση ή λάθος υπολογισμός σχετικά με την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ (...) Θα συνεχίσουμε (...) να διασφαλίζουμε ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα σχέδια σε εφαρμογή». Αυτά είπε ο Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε προχτές, με θέμα την κατάσταση στην Ουκρανία. «Το ότι μας κατηγορούν για ασκήσεις, τις οποίες διεξάγουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο δικό τους κυρίαρχο έδαφος, εκείνες οι χώρες οι οποίες συγκεντρώνουν στα σύνορά μας μεταξύ άλλων στρατεύματα και πολεμικά μέσα σε τεράστιους αριθμούς από την άλλη πλευρά του ωκεανού και το ότι οι ΗΠΑ μάς περικύκλωσαν από όλες τις πλευρές με στρατιωτικές τους βάσεις είναι ήδη γεγονότα που μάλλον κάθε μαθητής τα γνωρίζει. Και παρ' όλ' αυτά μονίμως αναπτύσσεται αυτή η υστερία», απάντησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, την ώρα που ο Πούτιν προειδοποιούσε ότι η επέκταση των ΝΑΤΟικών υποδομών στην Ουκρανία είναι «κόκκινη γραμμή», ότι η χώρα του αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα και ότι στις πρόσφατες ΝΑΤΟικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα «στρατηγικά βομβαρδιστικά πετούσαν μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, οπλισμένα με όπλα ακριβείας και δυνητικά ακόμα και πυρηνικά όπλα». «Μικρή» λεπτομέρεια: Τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα που συγκεντρώνονται στα ρωσικά σύνορα, περνάνε αυτές τις μέρες από την Αλεξανδρούπολη. Στις στρατιωτικές βάσεις που περικυκλώνουν τη Ρωσία, «πρώτο τραπέζι» βρίσκονται αυτές που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα. Ενώ τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ στη Μ. Θάλασσα πέταγαν με την κάλυψη των ελληνικών μαχητικών. Σα να λέμε, δηλαδή, πήξαμε από ασφάλεια και σταθερότητα...

Μαζί «πλέκουν το γαϊτάνι» της επικίνδυνης εμπλοκής

 



Για σχεδόν 70 χρόνια, δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, όλες οι αστικές κυβερνήσεις περπατάνε χέρι χέρι με τις ΗΠΑ (...) Ο χρόνος είναι περιορισμένος για να αναπτύξει κάποιος το ιστορικό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τα αρνητικά αποτελέσματά τους. Γι' αυτό, απλά θα υπενθυμίσω ότι στις 6/11/1990 τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Της συμφωνίας δηλαδή για τις βάσεις, που όλο έφευγαν και όλο εδώ ήταν, είναι και συνεχώς αυξάνονται. Η συμφωνία είχε διάρκεια ενός έτους, αλλά κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια, για να πάμε τώρα στην καινούργια συμφωνία, που τάχα είναι για πέντε χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει τέλος. Πάντα οι κυβερνήσεις βρίσκουν κατάλληλο «περιτύλιγμα» για να κρύψουν την πραγματικότητα από τον λαό και να χρυσώσουν το χάπι.

* * *

Γυρνώντας στο σήμερα και για να δείξω ότι όλες οι αστικές κυβερνήσεις τραβάνε στον ίδιο δρόμο και η ότι μία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, παραθέτω αποσπάσματα από την ομιλία του πολύ δραστήριου πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ στο συνέδριο του «Economist», το 2019, περιγράφοντας το τι ανέμεναν οι ΗΠΑ από την κυβέρνηση ΝΔ, επιταχύνοντας πάνω στο δρόμο που τους έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Προχωρούμε με "τέρμα ταχύτητα" τις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας εν μέσω της πολιτικής μετάβασης της Ελλάδας (...) η εμπιστοσύνη και η υποστήριξή μας στη νέα κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη (...) η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τόση πολύ καλή δουλειά για να βοηθήσει την Ελλάδα να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Αμερική (...) η Ελλάδα έχει μετατραπεί από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων για τη στρατηγικά σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (...) Είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε πάνω στον Στρατηγικό Διάλογο του 2018 για να αποδείξουμε μελλοντικά τα κέρδη της συμμαχίας ΗΠΑ - Ελλάδας».

Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν «αγανακτισμένους»

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη διακοπή παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου:

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

902gr

Ξεκάθαρο τοπίο

 

 

Ολοένα και περισσότερο ο χαρακτηρισμός «προσωρινός», που χρησιμοποιούσαν τα οικονομικά επιτελεία για να περιγράψουν την τάση αύξησης του πληθωρισμού παγκόσμια, αντικαθίσταται από τη λέξη «επίμονος». Πρόκειται για έμμεση ομολογία ότι ο πληθωρισμός δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, όπως τον παρουσίαζαν, αλλά θα συνεχίσει να επιδρά για πολύ καιρό ακόμα στις τιμές των πρώτων υλών, των προϊόντων και των αγαθών που είναι αναγκαία για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας.

Το κόστος που πληρώνει ο λαός είναι ήδη μεγάλο. Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος δεν αναπληρώνονται από τα ψίχουλα που η κυβέρνηση βαφτίζει «μέτρα στήριξης» για τα πιο φτωχά νοικοκυριά, όταν οι τιμές χονδρικής στη χρηματιστηριακή αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται πλέον σταθερά πάνω από τα 270 ευρώ/KwH, με το κόστος να μετακυλίεται στη λαϊκή κατανάλωση. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα άλλα προϊόντα, που η τιμή τους ενσωματώνει τις αυξήσεις στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες.