Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΚΚΕ Ερώτηση στη Βουλή για το επικίνδυνο αμερικάνικο πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα

 

 

Απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για το επικίνδυνο αμερικάνικο πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, απευθυνόμενο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Γιώργο Μαρίνο, Θανάση Παφίλη, Νίκο Παπαναστάση, Γιάννη Δελή και Βασίλη Μεταξά:  

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών, ευρωατλαντικών σχεδιασμών, στηρίζει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Ακούμε και προσπαθούμε» …για τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων


Πηγή: Eurokinissi

 

Στην εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το αντεργατικό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, που έχει ήδη υλοποιηθεί αλλά και σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα. ως την προσπάθεια να «προσεγγίσουμε τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης».

Δυστυχώς για τον Κ. Μητσοτάκη και τα άλλα «εξαπτέρυγα» του εξωραϊσμού της σάπιας και αντιδραστικής ΕΕ επιβεβαιώνεται συνεχώς πως ό,τι αποτελεί «πρόοδο για την ΕΕ» είναι η σφραγίδα για τα εγκλήματα και τις τραγωδίες που βιώνουν οι λαοί σε όλη την Ευρώπη.

Πάντως οι προσπάθειες της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενης από τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, ώστε να ...«γίνουμε Ευρώπη» έχουν αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά 14,2 εκατ. άνθρωποι θεωρούνταν φτωχοί (16,8%) το 2022 στη Γερμανία, 100.000 περισσότεροι από ό,τι το 2021 και σχεδόν 1 εκατ. περισσότεροι από το 2019. Ε, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ -ακόμα και με κριτήρια που πετσοκόβουν την πραγματικότητα, αφού φτωχός θεωρείται μόνο όποιος ζει με κάτω από 500 ευρώ εισόδημα(!)- δείχνουν ότι τουλάχιστον 2,66 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Θέλουμε να οικοδομηθεί ένας ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ» - Σε ποιον/α ανήκει η δήλωση;

 

 

«Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα, την κυριαρχία, την ελευθερία και στην Ευρώπη... Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει λιγότερα πράγματα, αλλά πιο αποτελεσματικά. Θέλουμε μια Ένωση με εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, οι οποίες θα της χαρίσουν κεντρικό ρόλο σε όλες τις περιοχές με εστίες κρίσης. Θέλουμε να οικοδομηθεί ένας ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ, ώστε να υποστηριχθούν καλύτερα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, ιδίως στην νότια πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας και στη Μεσόγειο. Θέλουμε να δημιουργηθούν ευρωπαϊκές αλυσίδες που να μας εφοδιάζουν με στρατηγικού χαρακτήρα πρώτες ύλες και, τέλος, πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημογραφική πρόκληση».

Ποιος-α θα μπορούσε να κάνει την παραπάνω δήλωση;