Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Με δυνατό ΚΚΕ για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση - Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο «Τέντα» στην Καλαμάτα με θέμα «Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει! Με πιο δυνατό ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες!», διοργάνωσε απόψε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, που έγινε θερμά δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ» και «Δυνατό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» απ' τους συγκεντρωμένους πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση καθώς το κλειστό αποδείχτηκε μικρό να χωρέσει όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Θοδωρής Μπολέτης γραμματέας της Τομεακης Επιτροπής Μεσσηνίας.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έγιναν από τους:

Νίκο Θεοδωράκη, συνταξιούχο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, πρώην στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ,  Κώστα Μπούρα, συνταξιούχο, Γιάννη Σεντεμέντε, μελισσοκόμο και πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Βασίλη Νικητόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό, Τοπικό Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Χανδρινού Μεσσηνίας, Κατερίνα Αγγελακοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Λογοθεραπίας του ΑΕΙ Καλαμάτας και Οικότροφο της Εστίας Καλαμάτας και Τάσο Σκλάβο, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας  Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Δημήτρης Τζαβάρας μέλος της γραμματείας της ΚΕ και ο Νίκος Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

Πολιτική χρεοκοπία, όχι «τρικυμία εν κρανίω»...

 

Εκτός από τον ξεδιάντροπο και ξεκάθαρα εχθρικό ρόλο που έπαιξε η ηγεσία της ΓΣΕΕ ενάντια στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, η προετοιμασία αυτής της μεγάλης εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα ανέδειξε επίσης τις αντιφάσεις έως και τη χρεοκοπία της πολιτικής δυνάμεων όπως το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση κεντρικού συνδικαλιστικού στελέχους του ΝΑΡ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου αποφασίστηκε απεργία, κόντρα στην εισήγηση των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συγκεκριμένος λοιπόν χαρακτήρισε την απεργία «κομματική», επειδή την πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και καταλόγισε ότι «υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες», ότι έτσι «αποχαιρετάμε τους αγώνες».

Τυφλωμένοι από το αντι-ΚΚΕ μένος τους αλλά και χωρίς να μπορούν πια να παραγνωρίσουν τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των αγώνων που αναπτύσσονταν, έφτασαν μέσω του «ΠΡΙΝ» να χαρακτηρίζουν την απεργία «γραφειοκρατικό σχεδιασμό» αλλά ταυτόχρονα και «κόμβο κλιμάκωσης». Παράκρουση;

* * *

Εκεί που έδωσε ρέστα το «ΠΡΙΝ» ήταν όταν ανακάλυψε ότι «το ΚΚΕ ανακοίνωσε λήξη των μπλόκων των αγροτών παραμονή της απεργίας», ενώ η απεργία εξελισσόταν σε σταθμό κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων, των φοιτητών και των αγροτών, με δεκάδες τρακτέρ να κατακλύζουν τις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας στις 28 Φλεβάρη!

Πριν αλέκτορα...


Πηγή: Eurokinissi

 

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι», επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Οτι ο νόμος για την επιστολική ψήφο ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για νοθεία και αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εξωτερικού έγιναν «φέιγ βολάν» στα χέρια της ευρωβουλευτή της ΝΔ, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι αυτά τα στοιχεία βρίσκονταν μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης αυτών των κινδύνων.

Ομως η «κλοπή» των προσωπικών δεδομένων είναι μόνο ένα επεισόδιο. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, παραμονεύει και μια «τρικλοποδιά» για την αλλοίωση και τη χειραγώγηση της ψήφου, ειδικά όταν μιλάμε για απόδημους, σε χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα.

Ποιος δεν ξέρει για παράδειγμα ότι το νομοσχέδιο προβλέπει να γίνεται η ταυτοποίηση του εκλογέα από τον κούριερ της ιδιωτικής εταιρείας που θα του παραδίδει τον φάκελο; Τώρα, αν ο φάκελος θα φτάσει εκεί που πρέπει, είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο»...

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να σταματήσει εδώ και τώρα το έργο του flyover, να μην υλοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί (ΦΩΤΟ)

 

 

Να σταματήσει εδώ και τώρα το έργο του flyover, να μην υλοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή χωρίς μέτρα προετοιμασίας και πραγματικής ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συνεκτίμηση όλων των επιπτώσεων στην κυκλοφορία, με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε. Αυτή τη θέση προβάλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και παράλληλα μπαίνει μπροστά για να ακουστεί δυνατά το καθολικό αίτημα όλου του λαού της περιοχής να αναβαθμιστεί πραγματικά το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ, να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής η οποία είναι απαραίτητη.

Τα παραπάνω ανέδειξαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν για τις εξελίξεις στην κατασκευή του flyover, την κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο λαός και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στους δρόμους και τις θέσεις του ΚΚΕ, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, καθώς και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.