Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

 Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων της ACB συνυπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και απαιτούν την αποβολή της Μακάμπι από την Euroleague (PHOTO)!

''Πετάξτε τη Μακάμπι από την Euroleague!''


Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει τους 1.200 και οι Ισπανοί φίλαθλοι με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας!
Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα (Dracs 1991, Sang Culé), της Λαμποράλ Κούτσα (Indar Baskonia), της Εστουντιάντες (Demencia), της Ομπραντόιρο (Zona Norte), της Μάλαγα (Impresentables) και της Φουενλαμπράδα (Fuenlabrada Blues) υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν την αποβολή της Μακάμπι από την Euroleague!
Ο λόγος; ''Υπάρχουν φορές στις οποίες χρειάζεται να σταματήσεις τον χρόνο, να κοιτάς, να σκέφτεσαι και να αντιδράς. Υπάρχουν φορές που πρέπει να ξεχάσεις μέρα με τη μέρα αυτό που σε κρατά απασχολημένο και να αντιδράσεις. Υπάρχουν φορές που το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει, να αφήσεις την μπάλα στο παρκέ.
Είναι πολλές οι διαφορές μεταξύ μας, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, κάθε ομάδα έχει ένα όνομα, κάποια χρώματα, μια έκφραση, ένα τρόπο διαφορετικό να ζει τα παιχνίδια. Όμως υπάρχει το ίδιο πάθος στις εξέδρες. Και οι εξέδρες πρέπει να αντιδράσουν! Από τον σεβασμό για αυτό το πάθος που μας ενώνει και με την ελπίδα ότι το άθλημά μας θα σηκώσει τη φωνή, μπροστά στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια που εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τις επισκέψεις της Μακάμπι στα γήπεδά μας. Έχουμε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία εκπροσωπεί μια χώρα που ισοπεδώνει τις παγκόσμιες αξίες, μπροστά στα... χαμένα βλέμματα των μεγάλων παγκοσμίων δυνάμεων.
Είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή της Μακάμπι στη Euroleague μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα! Πετάξτε τους από τη διοργάνωση. Δεν υπάρχει μπάλα μπάσκετ που να μπορεί να σταματήσει τη σφραγή.
Δεν πρόκειται να αγωνιστούμε με μια μπάλα λεκιασμένη με αίμα!'' αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ισπανών φιλάθλων.




Ολόκληρη η ανακοίνωση των συνδέσμων
πηγή: sport24