Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Τα σημαινόμενα της πλατείας και οι εύκολοι αφορισμοί!



Ο κόσμος πιέζει από διαφορετικούς δρόμους, αλλά με συνισταμένη ότι τα νησιά δεν αντέχουν και φυσικά σε αυτό το πλαίσιο οι φασιστικές δυνάμεις όχι μόνο καραδοκούν, έχουν ρόλο πολύ συγκεκριμένο. Η πίεση ήταν και από μας και όχι μόνο εμάς, για κινητοποιήσεις και πάντα τονίζαμε για να μην πω κραυγάζαμε το πλαίσιό μας, άλλωστε η φωνή των ρατσιστών δεν μας φώναζε τυχαία «κοπρίτες» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Η συγκέντρωση στην πλατεία σε αυτή τη φάση του προσφυγικού μεταναστευτικού αποτελεί παρελθόν. Γύρω από αυτό το ζήτημα, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, αναπτύχθηκε ένα διάλογος, από ανθρώπους συλλογικότητες και πολιτικές δυνάμεις, που πονάνε για τη στρέβλωση που παρουσιάζεται στις κοινωνίες μας, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι πρόσφυγες μετανάστες να στοχοποιούνται, να αποτελούν ερμηνευτικό εργαλείο όλων των δεινών μας και οι θύτες οι πραγματικοί ένοχοι, οι αστικές τάξεις της ΕΕ, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας κλπ με το πολιτικό προσωπικό όλων των κυβερνήσεων και της Ελλάδας να μένουν στο απυρόβλητο.

Λίγο βέβαια έλειψε από άσπονδους φίλους του ΚΚΕ, να βρεθεί το κόμμα υπόλογο ότι συμπλέει με φασίστες ή όπως είδαμε σε ανακοίνωση που υπογράφεται και από χιώτικες πολιτικές δυνάμεις που επέλεξαν την αποχή, πως ανεξαρτήτως προθέσεων, η συμμετοχή στην πλατεία της Χίου, φορέων που εκφράζονται μέσα από αυτούς  δυνάμεις του ΚΚΕ, ρίχνει νερό στο μύλο των φασιστών!

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα (VIDEO)





«Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα και τα οικονομικά υπηρετούν μια πολιτική λογική που τόσο στη χώρα μας όσο και συνολικά στην ΕΕ, λέει ότι το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θέλουν κοινωνικό σύστημα ασφάλισης.

 Θέλουν αυτό το σύστημα να το αναλάβει ο εργαζόμενος και με ατομικές λύσεις να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος το οποίο κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες. Το κεφάλαιο μέσα από εκεί θέλει να κερδίσει και κερδίζει χτυπώντας χρόνια τώρα τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Αναφερόμενος αναλυτικά στην αντιασφαλιστική πορεία που συνεχίζεται και αφορά όπως είπε πρώτα απ' όλα τους νέους εργαζόμενους, σημείωσε πως ο σφαγιασμός που έχει γίνει στους συνταξιούχους είναι πολύ μεγάλος, προσθέτοντας πως με το νέο σύστημα και τον υπολογισμό με βάση τον συντάξιμο μισθό έρχονται και νέες μειώσεις από την πίσω πόρτα.  

Συγκέντρωση - απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας



Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Συνταξιουχικές οργανώσεις απαντώντας άμεσα στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε για διαβούλευση η κυβέρνηση της Ν.Δ. πραγματοποιούν την Τρίτη 28 Γενάρη στις 16.30  το απόγευμα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Προηγουμένως, στις 12 το μεσημέρι, επίσης στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος.

902gr

Άμεση μαζική απάντηση για το Ασφαλιστικό και την ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις


Φωτο αρχειου 
Φωτο αρχειου

Σε ξεσηκωμό για άμεση μαζική απάντηση για το Ασφαλιστικό και τη ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προτρέποντας να δημιουργηθεί παντού απεργιακό κλίμα!

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οπλο στα χέρια του λαού οι αναλύσεις του ΚΚΕ για τη «μεγάλη εικόνα» των ανταγωνισμών


Αναλυτικά αποτυπωνόταν η «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και διεθνών ανακατατάξεων στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Δεκέμβρη του 2016.
 Οι εκτιμήσεις αυτές σήμερα επιβεβαιώνονται και μαζί τους η ανάγκη να παρακολουθούμε σταθερά τις επεξεργασίες και τις αναλύσεις του Κόμματος, μέσα από τον «Ριζοσπάστη» και την ΚΟΜΕΠ, ως ένα αναντικατάστατο εργαλείο στην κατανόηση των εξελίξεων και βέβαια ως οδηγό για δράση, στην οργάνωση και στην κινητοποίηση του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο σάπιο σύστημα που τον γεννά.

Βέβαια, από το 2016 έχει τρέξει «πολύ νερό στ' αυλάκι» των διεθνών εξελίξεων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έχει βαθύνει η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τις αντιθέσεις.

Οι τάσεις όμως που περιγράφονταν στις Θέσεις και στην Απόφαση για τη διεθνή οικονομία και το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα επαληθεύονται απόλυτα και γι' αυτό έχει αξία να επαναφέρουμε ορισμένα ενδιαφέροντα αποσπάσματα.