Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πέφτουμε στην παγίδα τους....


1. Με την αποχή , τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται με βάση τους συμμετέχοντες, άρα άν σε μια εκλογή συμμετέχουν το 60% των εγγεγραμένων, τότε αυτό αποτελεί το 100% της''πίτας '' που θα μοιραστούν τα κόμματα,άρα αυξάνουν τα ποσοστά τους.....
Δηλαδή άν ένα κόμμα έπαιρνε π.χ 100.000 ψήφους σε μια εκλογή που δεν υπήρχε αποχή, με 1.000.000 εγγεγραμμένους το ποσοστό του θα ήταν 10%.Αν με τα ίδια δεδομένα υπήρχε αποχή 50%, γιατί ο κόσμος ήθελε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του στο πολιτικό σύστημα , το ποσοστό του κόμματος θα ήταν 20%. Η υποτιθέμενη πράξη τιμωρίας του πολιτικού συστήματος,μέσω της αποχής, επιβράβευσε το ισχύον πολιτικό σύστημα με τον διπλασιασμό του ποσοστού του κόμματος!
Αν υπήρχε η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία , θα έπρεπε να υπάρχει στο εκλογικό νόμο, η πρόνοια ότι άν η συμμετοχή στις εκλογές είναι κάτω του 50% των εγγεγραμένων, τότε θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται οι εκλογές , ώστε να μην προκύπτουν κυβερνήσεις ή τοπικοί άρχοντες εκλεγμένοι απο την μειοψηφία των πολιτών. Βέβαια αυτό δεν υπάρχει,γιατί δεν τους νοιάζει η δημοκρατία, οπότε δεν αποκλείονται τραγελαφικές καταστάσεις του τύπου, να εκλέγονται ''δημοκρατικές'' κυβερνήσεις που θα λάμβαναν την εντολή απο π.χ το 15% ή 20% του ''κυρίαρχου''λαού.
2.Η λευκή και η άκυρη ψήφος , μεταχειρίζονται νομικά το ίδιο, ''βαφτίζονται '' ως ''έγκυρες'', και τα ποσοστά τους συμμετέχουν στο εκλογικό μέτρο, ευνοώντας τα ποσοστά κυρίως των δύο πρώτων κομμάτων.Εσύ νομίζεις ότι τους τιμωρείς και στην ουσία είναι σαν να τους ψηφίζεις.Δημοκρατία, που δεν αφήνει ούτε καν την διέξοδο της ψήφου διαμαρτυρίας.
Άρα το πολιτικό μας σύστημα επιδιώκει και αρκετές φορές ''προμοτάρει'' την δήθεν ψήφο διαμαρτυρίας , γιατί ουσιαστικά ενισχύεται και ωφελείται απ'αυτήν.Είναι τυχαίο που τα 2 ''μεγάλα'' κόμματα ,δεν ανησυχούν για τις διαμαρτυρίες του κόσμου, αλλά εμφανίζονται ''χαλαρά'' και σίγουρα για την συγκυβερνητική αυτοδυναμία ,μετά τις εκλογές;Είναι σχεδόν σίγουρα για το ευνοικό γι'αυτά εκλογικό αποτέλεσμα , γιατί ξέρουν τα ''πλεονεκτήματα'' του εκλογικού νόμου.., ενός εκλογικού νόμου που δεν επιτρέπει την ''τιμωρία'' του πολιτικού μας συστήματος.
Μόνο μια πραγματική ''τιμωρία'' υπάρχει, η καθολική συμμετοχή μας και η ''θετική'' μας ψήφος σε κάποιο κόμμα.

Τα μέτρα είναι άσχετα με το χρέος

Επειδή το παραμυθάκι τής "κρίσης χρέους" που ταλαιπωρεί την χώρα μας καλά κρατεί, καλό είναι να θυμόμαστε μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες, ώστε να μη "τσιμπάμε". Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, λοιπόν, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει από το 2000 την περίφημη "στρατηγική της Λισαβόνας", η οποία παρουσιάστηκε ως βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτή η "στρατηγική της Λισαβόνας" έβαλε το γενικό πλαίσιο της αντεπίθεσης του κεφαλαίου, αφήνοντας τα επί μέρους θέματα τακτικής στις διάφορες συνόδους (είτε σε επίπεδο αρχηγών κρατών είτε σε επίπεδο υπουργών).

Οι Έλληνες πληρώνουν τους ...Γερμανούς!

Για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ στους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΙΕΡΙΣΣΟΣ 25-12-2012
Σήμερα 25 Μαρτίου μετά από μια συγκινητική παρέλαση, όπου οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Ιερισσού παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και σφιγμένες γροθιές, μπροστά σε μια άδεια από επισήμους εξέδρα, πλήθος λαού συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Ιερισσού.
Στη συνέχεια, μια φάλαγγα αυτοκινήτων, η οποία κάλυπτε 15 τουλάχιστον χιλιόμετρα,γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, κατευθύνθηκε προς τη Μεγάλη Παναγία, όπου τουλάχιστον 2500 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην χρυσή ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή.

Από την εκδήλωση διαμαρτυρίας του συντονιστικού , πριν και μετά την παρέλαση στο Ωραιόκαστρο .