Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πικρή εμπειρία από τις εκλογικές απάτες μέσω της επιστολικής ψήφου

 

Πηγή: Associated Press

 

Πικρή εμπειρία από την άνοδο των υποθέσεων εκλογικής απάτης, εξαιτίας της επιστολικής ψήφου, έρχεται από τις χώρες που το εφάρμοσαν ή το εφαρμόζουν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Γερμανίας που μετρά ήδη τρία «καραμπινάτα» σκάνδαλα με υποθέσεις εκλογικής νοθείας, όπου αξιοποιήθηκε η διάτρητη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Συγκεκριμένα:

Η εκλογική απάτη στο Στένταλ 2014

Η παραποίηση των τοπικών εκλογών στο Στένταλ στις 25 Μαΐου 2014 αναφέρεται ως εκλογική απάτη του Στένταλ. Για τις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου και του περιφερειακού συμβουλίου εκδόθηκαν περισσότερα επιστολικά ψηφοδέλτια από τα επιτρεπόμενα σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Οι εξουσιοδοτήσεις ήταν επίσης πλαστές και τα έγγραφα επιστολικής ψήφου συμπληρώθηκαν από τρίτους.

Μύθοι

 

Τουλάχιστον ένας στους πέντε απασχολούμενους (21%) εργάζονται πάνω από 48 ώρες τη βδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το γ' τρίμηνο του 2023. Καταρρέει έτσι ο διαδεδομένος και συκοφαντικός μύθος για τους «τεμπέληδες» Ελληνες, αλλά και ο προκλητικός ισχυρισμός - που ακούγαμε ιδιαίτερα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης - ότι «καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε» και γι' αυτό «χρεοκόπησε η χώρα». Επίσης, ένας στους δύο (49,2%) μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες εργάζονται από 40 έως και 47 ώρες τη βδομάδα. Αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται και όσοι εργάζονται έως και 40 ώρες, εντούτοις γίνεται φανερό ότι ένα σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού απασχολείται πάνω από το συμβατικό 40ωρο. Στην εποχή της ψηφιακής έκρηξης και της απογείωσης της παραγωγικότητας, ολοένα και πιο πολλοί ζούνε για να δουλεύουν και δεν δουλεύουν για να ζούνε, χωρίς χρόνο για ξεκούραση, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, ψυχαγωγία. Να απευθυνόταν άραγε σε αυτούς ο υπουργός Εργασίας, όταν έλεγε ότι «θα μας παρακαλάνε να δουλεύουν Κυριακή», ή όταν ισχυριζόταν ότι είναι απαίτηση των εργαζομένων να «κανονικοποιηθεί» με τον άθλιο νόμο του η δουλειά σε δύο εργοδότες;

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 2024 Ενας «μπαρουτοκαμένος» πλανήτης που «διψάει» για ειρήνη

 

Το Κόσοβο είναι μία από τις πολλαπλές εστίες συγκρούσεων που «καπνίζουν» στην περιοχή μας

Copyright 2023 The Associated

Το Κόσοβο είναι μία από τις πολλαπλές εστίες συγκρούσεων που «καπνίζουν» στην περιοχή μας
Η αμερικανική εταιρεία «Vista Outdoors», ένας από τους μεγάλους κατασκευαστές πυρομαχικών, ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, της τελειώνει ...το μπαρούτι.

Την ίδια ώρα ο αντιδραστικός Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, επισκέπτεται τις ΗΠΑ προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα του να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη της κυβέρνησής του στον πόλεμο με τη Ρωσία. Αναλυτές εκτιμούν πως οι ΗΠΑ διαμηνύουν με διάφορους τρόπους στην ουκρανική κυβέρνηση ότι πρέπει να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τη Ρωσία, στη βάση της φόρμουλας «παραχώρηση εδαφών για διασφάλιση ειρήνης». Σημειωτέον, σε αυτό συνηγορεί τόσο η άρνηση των Ρεπουμπλικάνων να ρίξουν κι άλλο χρήμα στον ουκρανικό πόλεμο όσο και το γεγονός ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο του πολέμου έχει περάσει πλέον στη ρωσική πλευρά, μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Επιπλέον, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ διαμήνυσαν και στο Ισραήλ ότι μέχρι τέλη του 2023 πρέπει να ολοκληρώσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμα κι αυτός ο Ερντογάν σταμάτησε να απειλεί, όπως πριν, ότι «θα έρθει νύχτα», και έφτασε μέρα μεσημέρι στην Αθήνα για να διακηρύξει τη «φιλειρηνική» διάθεση της κυβέρνησής του έναντι της Ελλάδας, με συνταγή «καζάν - καζάν», δηλαδή αμοιβαίου κέρδους.

Ο Λάσκαρης κατάργησε την πάλη των τάξεων και ο ΣΥΡΙΖΑ ... τις τάξεις!

 

Κασσελάκης στον «Κύκλο Νέων Επιχειρηματιών»:

«Δεν θα χωρίσουμε τους Ελληνες ταξικά, έχουμε ζήσει αρκετή διχόνοια ως έθνος. Δεν χρειάζεται άλλο».

Αλλος Λάσκαρης μας προέκυψε ξαφνικά!

(υπουργός Εργασίας της ΝΔ, που το 1976 κατάργησε την ...πάλη των τάξεων)

Αντε τώρα να εξηγήσεις στον Κασσελάκη

ότι οι τάξεις υπάρχουν ανεξάρτητα από την τρικυμία στο μυαλό του

(ή τις επιθυμίες του κάθε Κασσελάκη).

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως (και σήμερα και πριν)

έχει δυσανεξία στο «ταξικό»

επειδή είναι με τη μία τάξη...

των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.τ.λ.

Δηλαδή με την τάξη των εκμεταλλευτών

απέναντι στα θύματα της (ταξικής) εκμετάλλευσης.

Δηλαδή, τους εργαζόμενους και τον λαό.

* * *

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά

που ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την πάλη των τάξεων

Το έκανε (και το κάνει) συστηματικά

με τις αυταπάτες περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Αυτά επανέλαβε ο Κασσελάκης

και στους «νέους επιχειρηματίες»:

«Εμείς είμαστε με την κοινωνία. Θέλουμε δικαιοσύνη παντού. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και να φτιάξουμε και μία οικονομία για όλους μας».

«Οικονομία για όλους» θέλει (και) ο ΣΥΡΙΖΑ...

με κέρδη για τους λίγους από το ξεζούμισμα των πολλών.

Τέτοια ...δικαιοσύνη!!!