Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ντράπηκε και η ντροπή



Και εκεί που λέγαμε, τα 'χουμε δει όλα,

ήρθε ο Σκέρτσος να πει το αμίμητο...

Αυτό που έγινε με την Τράπεζα Θεμάτων (χακάρισμα το λέμε τώρα)

έγινε επειδή δεν είναι η ΝΔ κυβέρνηση και έχουμε υπηρεσιακή...

Εχει δίκιο...

Είδαμε τι σημαίνει να έχεις κυβέρνηση κανονική και όχι υπηρεσιακή

στα Τέμπη, στην Εύβοια, στη Μάνδρα, στο Μάτι.

* * *

Στην πλατεία 17ης Αυγούστου, στη Νίκαια, μιλάει σήμερα ο Τσίπρας.

Εκεί που στις 17/8/1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους

εκτελούσαν δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, μέλη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Αλήθεια, τον λόγο θα του τον γράψει ο Μαραντζίδης;

Ντράπηκε και η ντροπή.

Μετά το Πέραμα, πανηγυρίζει και για τα κάτεργα του Τουρισμού!


Eurokinissi

Στόχο «μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη» έβαλε για τις 25 Ιουνίου ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας χτες στην Κρήτη, για μια «ΝΔ ισχυρή και αυτοδύναμη», «μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια», να «τρέξει» δηλαδή ακόμα ταχύτερα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες.

Ερμηνεύοντας άλλωστε την ψήφο ως νομιμοποίηση και για τα επόμενα, επέμεινε ότι στις 21 Μάη «δικαιώθηκε» «μία πολιτική επιλογή 4 ετών». Επιχειρώντας, δε, να πείσει ότι η «ατομική προκοπή» των ψηφοφόρων «είναι συνυφασμένη με το έργο αυτής της κυβέρνησης, με τη σημαντική πρόοδο την οποία κάναμε σε μια σειρά από τομείς, που τόσο κρίσιμοι είναι για την ανάπτυξη συνολικά του νησιού», έφερε για παράδειγμα τον Τουρισμό, πανηγυρίζοντας για «το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι ήδη "πρωταθλήτρια" στον τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι τάχα «βελτιώνονται οι μισθοί» των εργαζομένων στον κλάδο, αποσιωπώντας ότι τα κέρδη αφορούν το κεφάλαιο, την ώρα που οι εργαζόμενοι του κλάδου τραβάνε τα πάνδεινα, όπως αποδείχτηκε κι από τις καταγγελίες για «ποινική ρήτρα 5.000 ευρώ» εργοδότη σε βάρος όποιου εργαζόμενου δηλώσει παραίτηση, λόγω των εξοντωτικών εργασιακών συνθηκών.

Ελλάδα - Ισπανία (σχεδόν) η ίδια ιστορία...

 

Την Κυριακή 28 Μάη διεξήχθησαν οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές στην Ισπανία. Τα κόμματα που συγκροτούν τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας, δηλαδή το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) και (κυρίως) οι Unidas Podemos, σημείωσαν σημαντική υποχώρηση. Αντίθετα, το «δεξιό» Λαϊκό Κόμμα (PP) αύξησε τις δυνάμεις του κατά 8,8% κερδίζοντας τις εκλογές στις 9 από τις 12 Περιφέρειες και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ και το ακροδεξιό VOX διπλασίασε τις ψήφους του. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 23 Ιούλη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα και για τη χώρα μας, αφού όλα αυτά τα χρόνια, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποτέλεσε το βασικό πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειπε ποτέ να την αναφέρει κάθε φορά που έλεγε ότι «πρέπει να γίνουμε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος». Με κάθε αφορμή και για κάθε θέμα, παρουσίαζε την πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης (και άλλων) ως το «αντιπαράδειγμα» στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, θέλοντας να στοιχειοθετήσει ότι μέσα στην ΕΕ, μέσα σε αυτό το βάρβαρο σύστημα, με δεδομένη την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, όλα μπορούν να είναι καλύτερα για τους «πολλούς», αρκεί να υπάρχει «πολιτική βούληση» και να εκλείπουν οι «νεοφιλελεύθερες εμμονές».

Με το καλημέρα...


Πηγή: Eurokinissi

 

Λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνη, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αυτοδύναμη ή με όποιο συμπλήρωμα χρειαστεί, θα συμμετάσχει στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ πριν το καλοκαίρι, με ατζέντα τις «αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας» και την «προετοιμασία της Ευρώπης για έναν νέο χειμώνα».

Θα συζητηθεί δηλαδή ο νέος χαλκάς που ετοιμάζουν στους λαούς της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια, με ματωμένα πλεονάσματα και νέο γύρο λιτότητας και περικοπών.

Κανείς βέβαια δεν έχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάει στη Σύνοδο με «εποικοδομητικές προτάσεις», που με το «καλημέρα» κλιμακώνουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Ολα άλλωστε είναι γραμμένα «χαρτί και καλαμάρι» στις πρόσφατες «συστάσεις» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, τις οποίες η κυβέρνηση ενσωματώνει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε, στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ.

Τι ακριβώς υπάρχει μέσα σ' αυτό το πρόγραμμα: