Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ανοσία αγέλης


Ενα από τα πιο αστεία επιχειρήματα που επιστρατεύουν τα ευρωατλαντικά επιτελεία για τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία είναι ότι ο πόλεμος γίνεται επειδή τάχα η Ρωσία φοβήθηκε τον ...«ιό της δημοκρατίας» και την εξάπλωσή του στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αλήθεια, όμως, ποιοι διαδίδουν αυτόν τον «ιό»; Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, που αιματοκυλούν επί δεκαετίες τους λαούς, ενώ στο εσωτερικό των ΗΠΑ οι κοινωνικές ανισότητες και οι φυλετικές διακρίσεις δίνουν και παίρνουν; Αυτοί που ανέθρεψαν κάθε είδους φυντάνια σε όλη τη Γη, όπως τους τζιχαντιστές; Αυτοί που συναγελάζονται με αντιδραστικά καθεστώτα όπως οι μοναρχίες του Κόλπου ή το κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό; 'Η μήπως αυτοί που θωρακίζουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα με την καταστολή και τον αυταρχισμό, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και του δικαιώματος της απεργίας, τον αντικομμουνισμό και τη δίωξη Κομμουνιστικών Κομμάτων, όπως γίνεται στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής; Την ίδια «δημοκρατία» υπερασπίζεται και ο Ζελένσκι, ο οποίος με έναν νόμο απαγόρευσε 11 κόμματα επειδή είναι λέει «φιλορωσικά». Και σε ποιον, αλήθεια, να κολλήσουν τον ...ιό; Στη ρωσική αστική τάξη, που την «εμβολίασαν» ήδη στα πρώτα της βήματα, όταν πριν 30 χρόνια τη βοηθούσαν να ανατρέψει τον σοσιαλισμό, την πρώτη πραγματική δημοκρατία για τους εργαζόμενους; Το μόνο λοιπόν από το οποίο δεν κινδυνεύουν όσοι υπερασπίζονται τη δικτατορία του κεφαλαίου, σε Ανατολή και Δύση, είναι ο εν λόγω «ιός». Στα υπόλοιπα μπορεί να τσακώνονται για τη λεία, αλλά σε αυτό ...η αγέλη έχει «ανοσία».

Οι “Αζοφ”, ο πρόξενος και ο κ.Μητσός από “Τα ΝΕΑ”

 

Μα καλά, είναι τόσο χρονοβόρο το ΝΑΤΟπροσκύνημα που δεν προλαβαίνετε ούτε την εφημερίδα σας να διαβάσετε, κ.Μητσέ;     

 


Ο κ.Μιχάλης Μητσός, στέλεχος της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ”, έκανε μια φοβερή ανακάλυψη: Οτι η “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας που επικαλείται ο Πούτιν είναι ένα πρόσχημα για την εισβολή του. Για να εντοπίσει τα πειστήρια και να μοιραστεί με τους αναγνώστες του αυτή την υποψήφια για Πούλιτζερ αποκάλυψη έφτασε μέχρι την Ουάσιγκτον Ποστ για να καταλήξει σε “Αγιογραφίες” του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Αλλά γιατί τόσος κόπος; Ακόμα κι αν δεν ήξερε τις σχέσεις της Ρωσίας του Πούτιν με τους Ορμπάν και τις Λεπέν, ακόμα κι αν δεν πολυκατάλαβε την λατρεία που τρέφουν στον Πούτιν οι ντόπιοι κασιδιάρηδες, ακόμα κι αν δεν πήρε μυρωδιά αναφορές για τις σχέσεις στήριξης νεοναζιστικών συμμοριών από την Ρωσία, έτσι που έχει ξεψαχνίσει τον Πούτιν ο ρέκτης κ.Μητσός, δεν είχε καταλάβει τίποτα για τους αγαπημένους “διανοητές” του Ρώσου προέδρου;

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αύριο που ο ιδρώτας μας δεν θα δίνει κέρδος σε άλλους!


Νίκος Καλαντζής, εργάτης στα πτηνοσφαγεία «ΠΙΝΔΟΣ»

 

Πριν λίγο καιρό, εδώ στα Γιάννενα, ένα παλικάρι μάς είπε δυο λόγια για τον εαυτό του. Οταν τελείωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, γύρισε πίσω για να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης που είδε να έρχεται. Ο Παύλος, γιος βιομήχανου, τα είπε αυτά σε πολιτική εκδήλωση της ΝΔ. Εγώ που είμαι εργάτης, γιος εργάτη θα πω δυο λόγια για μένα εδώ στην εκδήλωση του ΚΚΕ.

Μετά από χρόνια που έμεινα στο βούρκο της ανεργίας, κάνοντας δουλειές του ποδαριού ίσα - ίσα για ένα χαρτζιλίκι, με παρακάλια (γιατί για να βρεις δουλειά πρέπει να νιώθεις ότι χρωστάς χάρη σε αυτόν που σε προσλαμβάνει) έπιασα δουλειά στο πτηνοσφαγείο της «ΠΙΝΔΟΣ».

Τα ωράρια ήταν δύσκολα, η δουλειά πιεστική. Κάθε μέρα εργάτες λιώνουν κυριολεκτικά στη δουλειά. Οσο καιρό δούλευα στο εργοστάσιο πολλές απεργίες έγιναν, πάντα τα μέλη του Κόμματος ήταν εκεί με ανακοίνωση, όπως και τα σωματεία. Πολλές φορές ήθελα να απεργήσω, όμως ο φόβος, η αμφιβολία, τα «μη μιλάς», «μην αντιδράς», «θα χάσεις τη δουλειά σου» νικούσαν κάθε φορά.

Δόγμα πολέμων

 

 

Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το «νέο δόγμα» πολέμων και επεμβάσεων των ΝΑΤΟ - ΕΕ, που επιταχύνεται στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, οι ανταγωνισμοί περνάνε σε νέα, πιο οξυμένη φάση. Οι κίνδυνοι για μια πιο γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση αυξάνονται. Αυτό αποδεικνύουν:

Η επιτάχυνση της λεγόμενης ευρωπαϊκής «Στρατηγικής Πυξίδας», τα σχέδια για ανάπτυξη δύναμης Ταχείας Επέμβασης της ΕΕ στην Ανατ. Ευρώπη, η «στρατηγική 2030» του ΝΑΤΟ και η αναπροσαρμογή της «Δομής Δυνάμεων» με την κάννη σε Ρωσία και Κίνα, που συζητιούνται στις Συνόδους ΝΑΤΟ και ΕΕ στο τέλος της βδομάδας.

Η τεράστια συγκέντρωση πυρός που ρίχνει κι άλλο λάδι δίπλα στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Δεκάδες χιλιάδες πρόσθετες ΝΑΤΟικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην Ανατ. Ευρώπη, κυριολεκτικά «με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Στην Ανατ. Μεσόγειο, εκατοντάδες πολεμικά πλοία, αεροσκάφη πραγματοποιούν ασκήσεις για συμμετοχή στον πόλεμο. Οι συγκεντρωμένες ναυτικές δυνάμεις συγκρίνονται μόνο με αυτές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.