Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών (VIDEO-ΦΩΤΟ)





Μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, στο πλαίσιο της  24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Μαζική ήταν η παρουσία των συμβασιούχων ΟΑΕΔ, επικουρικών και όλων των ελαστικά απασχολούμενων εργαζομένων που μαζί με τους συναδέλφους τους μόνιμους και αορίστου χρόνου απαίτησαν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και άλλων φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, ενώ ιδιαίτερα μαζική ήταν και η παρουσία των συνταξιούχων που συσπειρώνονται στη ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Μωρά – εμπόρευμα και μήτρες προς ενοικίαση – Εκρηκτική η εκμετάλλευση παρένθετων μητέρων στην Ουκρανία



Μια από τις πιο αποκρουστικές συνέπειες τριών δεκαετιών καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Ουκρανία είναι η μετατροπή της χώρας σε “παράδεισο” εμπορίας βρεφών μέσω κλινικών που εκμεταλλεύονται φτωχές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ως κινούμενες μήτρες. 

Μωρά που κλαίνε μες στα περιττώματά τους, άλλα που ταΐζονται με μπιμπερό από παραμάνες. Δεν είναι σκηνές από μαιευτήριο, αλλά από το ξενοδοχείο “Βενετία” σε προάστιο του Κιέβου, περιτριγυρισμένο από τοίχους και συρματοπλέγματα.
 Πρόκειται για μωρά γεννημένα από Ουκρανές παρένθετες μητέρες που δουλεύουν για λογαριασμό της BioTexCom Centre, της μεγαλύτερης κλινικής παρένθετης μητρότητας στον κόσμο. Κι αυτό γιατί η Ουκρανία, εκτός από τη μεγαλύτερη φωλιά φασιστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και σε κέντρο της “νόμιμης” εμπορίας βρεφών, πατώντας στη χαλαρή νομοθεσία και τη φτώχεια των νεαρών γυναικών. Ο λόγος που τα μωρά βρίσκονται στο ξενοδοχείο είναι πως οι βιολογικοί τους γονείς βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν μπορούν να ταξιδέψουν από το Μάρτη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας.

Αντιλαϊκό «μοντέλο»


  Πηγή: Eurokinissi

Εν αναμονή του χρηματοδοτικού πακέτου της ΕΕ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον τίτλο «ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», η κυβέρνηση και τα επιτελεία της κάνουν λόγο για ένα «νέο παραγωγικό μοντέλο», που θα «μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία», θα βελτιώσει «την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητά της απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις», θα εξασφαλίσει «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Παρουσιάζουν την κρίση ως «ευκαιρία» και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα πληρώσει μέχρι δεκάρας ο λαός, ως «όχημα» για μια «επανεκκίνηση» της ελληνικής οικονομίας, από την οποία έχουν τάχα να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό.

Η ελληνική οικονομία «επανεκκίνησε» και «μετασχηματίστηκε» πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα κάτω από τα ίδια συνθήματα, που «θα διόρθωναν τις παθογένειες», θα «θωράκιζαν» την οικονομία, θα «μοίραζαν» απλόχερα την ευημερία στο λαό.

«Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο



  Πηγή: Eurokinissi

Η ενδυνάμωση της ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αναβαθμισμένης τα τελευταία χρόνια «στρατηγικής συνεργασίας» της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που χοντραίνει το «παιχνίδι» στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και «τρέχουν» οι αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις. 

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, συζητήθηκαν η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, ο αγωγός «East Med» και η συνεργασία σε μια σειρά άλλους τομείς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα Ισραηλινοί τουρίστες.

«Θάλαμος αερίων» με σφραγίδα κυβέρνησης - κεφαλαίου


Νέα κινητοποίηση φορέων και σωματείων την Παρασκευή 19/6, στις 7 μ.μ. στην Ευκαρπία, ενάντια στην κατάπτυστη απόφαση

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις
MotionTeam
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις
Συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους και νέα κινητοποίηση, την Παρασκευή 19 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην Ευκαρπία, ανακοίνωσαν οι 128 σύλλογοι, σωματεία και φορείς που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη και καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία αδειοδοτείται η καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ».
Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 12/6, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση της Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τσιμέντων της εταιρείας «ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», που λειτουργεί στην Ευκαρπία του δήμου Παύλου Μελά, και πλέον η τσιμεντοβιομηχανία μπορεί να καίει RDF/SRF.

Η Πρωτοβουλία των 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το ΥΠΕΝ ως «προστάτη - συνήγορο» της «ΤΙΤΑΝ», μιλά για «υπογραφή - δώρο της κυβέρνησης» και απαιτεί από την Τοπική Διοίκηση, τους δημάρχους και την Περιφέρεια να στηρίξουν στην πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού. Με δυναμικές κινητοποιήσεις να απαιτήσουν την ανάκληση της αδειοδότησης της «ΤΙΤΑΝ» και να κρίνουν ανεπιθύμητη την εταιρεία, όπως και όλους εκείνους που υπέγραψαν υπέρ της καύσης.