Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν και η πυροπροστασία μπαίνει στο ζύγι «κόστους - οφέλους»

 

Πηγή: Eurokinissi

Ένας θάνατος, δεκάδες τραυματίες πολίτες και πυροσβέστες, σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα κατεστραμμένα και 100.000 στρέμματα στάχτη σε περίπου 28 ώρες.

Μιας φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα κι έφτασε στο Διόνυσο, στη Νέα Πεντέλη και το Πάτημα Χαλανδρίου, μετατρέποντάς την από δασική σε καθαρά αστική. Αυτός ο τραγικός απολογισμός σβήνει όποιο επιχείρημα επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Ξέρετε, τα γνωστά περί «κακού καιρού», «πρωτόγνωρων φαινομένων» κτλ που χρησιμοποιούνται για να καλυφθεί η ευθύνη του κράτους να προστατέψει τον λαό το καλοκαίρι από τις φωτιές και το χειμώνα από τις πλημμύρες. Πόσο μάλιστα όσων προσπαθούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για ευθύνες στο απώτερο μέλλον, μήπως έτσι και αυτό το έγκλημα ξεχαστεί.  

Θίασος


Περιοδεία στην Ευρώπη κάνουν οι φασίστες του Τάγματος Αζόφ, για να συγκεντρώσουν κεφάλαια και να στρατολογήσουν μέλη και εθελοντές, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Σε λιγότερο από 15 μέρες, 4 στελέχη του ναζιστικού τάγματος της Ουκρανικής Εθνοφρουράς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις σε Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Λιθουανία. Ο περιοδεύων ναζιστικός θίασος έχει προφανώς την έγκριση ή την ανοχή των κυβερνήσεων στις χώρες που επισκέπτεται, όπως συνέβη και στη χώρα μας, με την ντροπιαστική προβολή των δύο στρατιωτικών του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή. Τότε που οι βουλευτές της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και ο αντιπρόσωπος του ΜέΡΑ25 χειροκροτούσαν τους Ουκρανούς ναζί και μόνο το ΚΚΕ δεν παραβρέθηκε, σώζοντας την τιμή του ελληνικού λαού. Η ευρωπαϊκή περιοδεία των ναζί προκαλεί ήδη αντιδράσεις από οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με αποτέλεσμα αρκετές εκδηλώσεις να έχουν ακυρωθεί, ενώ στην Πράγα έχει αλλάξει η τοποθεσία δύο φορές και η εκδήλωση οδηγείται σε ματαίωση. Οι ναζί απόγονοι του Μπαντέρα, που στην Ουκρανία τιμάται σαν ήρωας, «βρίσκουν τοίχο», παρά την προσπάθεια των ευρωατλαντικών κυβερνήσεων - ανάμεσά τους και η ελληνική - να τους ηρωοποιήσουν και να τους «ξεπλύνουν» στα μάτια των λαών.

Οι Αντουανέτες εν ώρα καταστροφής


Πηγή: Eurokinissi

 

Κανείς και καμιά δεν υποτιμά και δεν σκέφτεται πως το βασικότερο την ώρα μίας τεράστιας πυρκαγιάς είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή τη μάχη ρίχνονται ως γνωστόν χωρίς χάσιμο χρόνου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πάντα και σε κάθε περίσταση, κάτι που αναγνωρίζεται πλατιά από τον λαό...

Πάει πολύ λοιπόν όλοι όσοι σιγοντάρουν την αντιλαϊκή πολιτική, όπως διάφορες μιντιακές περσόνες, να παριστάνουν και τους σοφούς life coaches πάνω στις στάχτες. Μας λένε "τώρα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία" αλλά βασικά πουλάνε ότι πουλούσαν και πριν την πυρκαγιά και ότι θα πουλάνε και μετά: εκδούλευση.

Η εμπρηστική πολιτική, που "ψύχραιμα" ξεπλένουν, πλέον φτάνει ακόμα και μέσα στον αστικό, οικιστικό ιστό! Έφτασαν οι φλόγες να γλείφουν πολυκατοικίες και τα ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού μέσα στην πόλη!

Σε ποιον απευθύνονται άραγε όταν λένε ότι "τα σπίτια ξαναγίνονται"; Σε αυτούς που είναι χρεωμένοι ως τον λαιμό με ένα δάνειο για 30 χρόνια και τώρα τους ήρθε κατακέφαλα η πυρκαγιά; Ή μήπως σε όσους κάνουν αμάν όχι για να αγοράσουν σπίτι αλλά για πολύ λιγότερα κάπως το να πάνε λίγες μέρες διακοπές (στο χωριό, όχι στο νησί...);

Πότε επιτρέπεται να μιλήσουμε για ευθύνες και ελλείψεις; Τον Δεκέμβρη καλά είναι;


 

«Δεν είναι η ώρα του επιμερισμού των ευθυνών». «Προφανώς δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις όποιες ελλείψεις έχουν φέρει αυτή τη φωτιά κυριολεκτικά στην Αθήνα».

Μικρή σημασία έχει ποια από τις δηλώσεις ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη και ποια στο Στέφανο Κασσελάκη. Μεγάλη σημασία έχει ότι αυτές οι τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το μεγαλύτερο πλυντήριο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλαδή, η κυβέρνηση πέρα από τις αναλύσεις διαφόρων «πυρομετεωρολόγων», πέρα από τα πρωτόγνωρα φαινόμενα των «χαοτικών κηλιδώσεων» και όσα αύριο-μεθαύριο ακολουθήσουν πιθανά για «ευθύνες» άγριων πουλιών, μπόλικη «ατομική ευθύνη» και ότι ο Βαρνάβας μοιάζει με γαλακτομπούρεκο (ο Υμηττός είχε καεί γιατί έμοιαζε με μπακλαβά…) αυτές τις ώρες που οι εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους αφήνουν αβοήθητους καμένους και κατεστραμμένους χιλιάδες ανθρώπους ακόμα και στον οικιστικό ιστό του λεκανοπεδίου, βρίσκει τους καλύτερους συμμάχους στις αντιπολιτευόμενες πατερίτσες που με ένα στόμα ισχυρίζονται ότι τώρα δεν είναι ώρα για καταμερισμό ευθυνών! Αλήθεια πόση διαφορά έχουν αυτές οι απύθμενα υποκριτικές δηλώσεις από όσα λένε οι επιμελώς αξύριστοι υπουργοί;