Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αναντικατάστατη η αστυνομοκρατία κι ας είναι… ανεμβολίαστη!


Αδιανόητες δηλώσεις Γεραπετρίτη για τον εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας σε αντίθεση με τους ...πρώην ήρωες υγειονομικούς

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαποτισμένος από το κατασταλτικό δόγμα «νόμος και τάξη», βγήκε να μας ανακοινώσει ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μόνοι που είναι αναντικατάστατοι από τον κρατικό μηχανισμό τους είναι τα σώματα ασφαλείας!

Αντίθετα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για τους Γερπατρίτηδες της κυβέρνησης είναι …αναλώσιμοι.

Ο κύριος Γεραπετρίτης λοιπόν έριξε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε όλες τις κατηγορίες πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο έκανε ένα μικρό διαχωρισμό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απατώντας σε σχετική ερώτηση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμούς στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις έκανε λόγο για δύσκολη αναπλήρωση τους.

Μεγάλη εικόνα

 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδειχνε την Τετάρτη στη Βουλή φωτογραφίες του νέου σχολείου που χτίζεται από ιδιωτική εταιρεία στο Δαμάσι της Λάρισας, στη θέση του παλιού που γκρεμίστηκε από τον σεισμό της 3ης Μάρτη, λίγα μέτρα παραπέρα, δεκάδες οικογένειες βιώνουν την εγκατάλειψη από το κράτος. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον καταυλισμό με τους οικίσκους λίγων τετραγωνικών μέτρων, στους οποίους μένουν ακόμα εκατοντάδες άνθρωποι, όχι μόνο στο Δαμάσι, αλλά και στο Μεσοχώρι, στο Πραιτώρι, στο Αμούρι. Αυτοί οι οικισμοί για πολλούς μήνες δεν ήταν λειτουργικοί, δεν είχαν καν κλιματιστικό. Ακόμα και τα μπάζα από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός, ξεκίνησαν να μαζεύονται μόλις την τελευταία βδομάδα, σχεδόν 6 μήνες μετά! Πολλοί από τους σεισμόπληκτους δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που εξαγγέλθηκαν, παρά μόνο τα 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς και με τι χρήματα θα χτίσουν καινούρια σπίτια. Αλλά και το σχολείο στο Δαμάσι μπορεί να ετοιμάζεται να λειτουργήσει, μέσα όμως στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές, όπως το 3ο Δημοτικό, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν διπλοβάρδια. Δεν συζητάμε βέβαια για το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, από το σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω από τα μισά στεγάζονται σε κτίρια που χαρακτηρίζονται «γερασμένα», αφού έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτή είναι λοιπόν η «μεγάλη εικόνα» που προσπάθησε να κρύψει ο πρωθυπουργός, «ζουμάροντας» εκεί που τον συμφέρει στον ψευτοκαβγά που στήνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος «περιποιήθηκε» καλύτερα τα θύματα των καταστροφών που έγιναν επί των κυβερνήσεών τους.

Κουμπαράς για χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων οι ασφαλιστικές εισφορές

 
ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
 
  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε κουμπαρά άντλησης ζεστού χρήματος για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπει η κυβέρνηση τις ασφαλιστικές εισφορές για τις επικουρικές συντάξεις, όπως κυνικά ομολογεί ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου που είναι αρμόδιος για τα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» παραδέχεται πως η στόχευση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή είναι οι εισφορές των εργαζομένων να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά σχέδια του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως «ένα σημαντικό μέρος της αποταμίευσης που θα δημιουργηθεί μέσω των εισφορών θα τοποθετηθεί σε εγχώριες επενδύσεις…».

Καταδικάζει την επίθεση ομάδας αγνώστων κατά νοσηλευτών με αφορμή διασωλήνωση ασθενούς με COVID

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου καταδικάζει την επίθεση αγνώστων κατά νοσηλευτικού προσωπικού της Πνευμονολογικής κλινικής το βράδυ του Σαββάτου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει:

«Καταδικάζουμε τη χθεσινοβραδινή εισβολή (Σάββατο 28 Αυγούστου), στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ομάδας που αυτοαποκαλούνται "θεματοφύλακες των ασθενών", οι οποίοι προπηλάκισαν συναδέλφους στην Πνευμονολογική κλινική με αφορμή διασωλήνωση ασθενούς με COVID.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι υγειονομικοί στοχοποιούμαστε όχι μόνο από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αλλά και από παραθρησκευτικές, ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες που αξιοποιούν την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της επιδημίας, για να διασπείρουν τις σκοταδιστικές τους αντιλήψεις σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Επιλεκτική «ευαισθησία» για τις υπαίθριες συναυλίες

 

 

Επιλεκτική «ευαισθησία» φαίνεται ότι δείχνει η κυβέρνηση, οι δήμοι και η αστυνομία για τις υπαίθριες συναυλίες σήμερα.

Προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της φοιτητικής συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης, που διοργανώνουν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, η αστυνομία επικαλέστηκε ότι είναι επικίνδυνη(!), ότι υπάρχει ΚΥΑ που την απαγορεύει, ότι υπάρχει ο φόβος πυρκαγιάς κ.ά. Και αυτό παρά την παρουσία της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής στο χώρο! Από την άλλη όμως, δεν δείχνουν την ίδια ανησυχία για άλλες διοργανώσεις… όπως για παράδειγμα συναυλία που διοργανώνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στο Πάρκο Τρίτση.