Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο «τιμοκατάλογος» του υπ. Υγείας νομιμοποιεί το «φακελάκι» και ωθεί τους ασθενείς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ αναφέρει τα εξής: 

«Ο "τιμοκατάλογος" για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, που ανακοίνωσε σήμερα περιχαρής ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι σημαίνει για τους ασθενείς και όλον τον λαό η εμπορευματοποίηση της Υγείας, την οποία έχουν προωθήσει βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και απογειώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Φτάνουν στο σημείο να βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το "φακελάκι" και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες.

Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φλεβάρη».

 

902gr

Αγώνας όλων!


 

Με τα τρακτέρ τους και κάθε άλλο μέσο, οι αγρότες κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους, που συμπληρώνει έναν μήνα στα μπλόκα, χώρια οι κινητοποιήσεις πριν από αυτά.

Χιλιάδες λαού - εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και νεολαία - ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν, συμμετέχοντας μαζικά στις προσυγκεντρώσεις των σωματείων και των φορέων σε όλη τη διαδρομή από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα.

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος! Παλεύουν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν στον τόπο τους.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο, αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% των καταστροφών, ενάντια στις περικοπές των επιδοτήσεων της ΚΑΠ, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.