Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» Πολιτική εξαπάτησης του λαού με πολλές στοχεύσεις


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
 
Επικυρώθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
 
 
Eurokinissi
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επικυρώθηκε χτες από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» της αναδιανομής της φτώχειας και της κοροϊδίας, που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο είχε προγραμματιστεί να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες, μετά την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για τους νεκρούς των πλημμυρών στη Δυτική Αττική.
 
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τρία άρθρα που προβλέπουν τη διανομή του ποσού των 720 εκατ. ευρώ «για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα ως διανομή κοινωνικού μερίσματος» προς «στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων» - τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ - την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους 315 εκατ. ευρώ των παράνομα παρακρατημένων εισφορών στους συνταξιούχους και την κρατική χρηματοδότηση της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Λαιμητόμος


Με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό (4387/2016), που ψήφισε τον Μάη του 2016, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει από εργαζόμενους και συνταξιούχους το ποσό των 2,573 δισ. ευρώ, μόνο για το 2018. Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός επιβάλλει περικοπές στις συντάξεις, νέες και παλιές, ύψους 1,937 δισ. ευρώ. Σ' αυτές περιλαμβάνονται οι απώλειες από το ΕΚΑΣ, από τις μειώσεις στις συντάξεις χηρείας, στις επικουρικές, στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ. Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις στους ασφαλισμένους για επικούρηση και οι αυξήσεις στις εισφορές αγροτών και αυτοαπασχολούμενων θα τους επιβαρύνουν μόνο για το 2018 κατά 636 εκατ. ευρώ επιπλέον. Κάτω απ' αυτό το πρίσμα, αποκτά άλλη διάσταση η κοροϊδία που επιχειρεί η κυβέρνηση με το «κοινωνικό μέρισμα», το οποίο θα απαλύνει τάχα τον πόνο των πιο φτωχών από τα λαϊκά στρώματα, όταν με την πολιτική της τσακίζει συνολικά το λαό.

Είμαστε 'δω και συνεχίζουμε…


Τρικάκι της ΚΝΕ από την αντιδικτατορική περίοδο
Τρικάκι της ΚΝΕ από την αντιδικτατορική περίοδο
Κόκκινα γαρίφαλα, τραγούδια του Μίκη, Ξυλούρης, κατάληψη στο Πολυτεχνείο, πλακάτ με συνθήματα «Εξω αι ΗΠΑ» - «Εξω το ΝΑΤΟ», εργάτες και λαός στο δρόμο, «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»... ΤΑΝΚΣ! Νεκροί, συλλήψεις, βασανιστήρια... Η ΚΝΕ, το ΚΚΕ, η Αντι-ΕΦΕΕ... Οι μνήμες όσων τα ζήσανε μένουν ακόμα ζωντανές!
17 Νοέμβρη 1973. Πολυτεχνείο! Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, που κηρύχθηκε και εγκαθιδρύθηκε στις 21 Απρίλη του 1967. Στο όνομα του «κομμουνιστικού κινδύνου» επιβλήθηκε η πιο ακραία μορφή πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού, για να μπορέσει το τότε πολιτικό σύστημα να υπερβεί τις αντιθέσεις που υπήρχαν, αλλά και να στηρίξει τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Τα χρόνια της επταετίας ο λαός βίωσε δύσκολες καταστάσεις, βλέποντας την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την αύξηση της τιμής των προϊόντων, την αύξηση της καταστολής του κινήματος, τις συλλήψεις και τους διωγμούς. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται, με την αγαστή βοήθεια των κυβερνώντων της περιόδου. Οπως ακριβώς και σήμερα, το ίδιο κάνουν και οι συνεχιστές τους, οι χρυσαυγίτες, που από τη μια χτυπούν τους μετανάστες και τους εργάτες και από την άλλη καταθέτουν προτάσεις νόμου για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και υμνούν τη χούντα.

Απ’ τον Τραμπ στο Πολυτεχνείο μέσω Σούδας






Απ’ τον Τραμπ στο Πολυτεχνείο μέσω Σούδας

Γράφει ο Νίκος Μόττας //








Από atexnos

17
Γράφει ο Νίκος Μόττας 



Απ’ τον Τραμπ στο Πολυτεχνείο μέσω Σούδας



Όταν έχεις ξεπεράσει κάθε όριο ξεδιαντροπιάς και αθλιότητας καπηλευόμενος τους ηρωϊκούς αγώνες των κομμουνιστών, όταν χρησιμοποιείς τους 200 της Καισαριανής και το Μπελογιάννη για να εξαγνίσεις τη βαρβαρότητα της πολιτικής σου, όταν διοργανώνεις τουριστικές εκδρομές στη Μακρόνησο για να διαφημίσεις την ψευδεπίγραφη αριστεροσύνη σου, τότε δεν θα διστάσεις ούτε στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο λόγος ασφαλώς για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτή τη φορά, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πως η φετινή 44η επέτειος του Πολυτεχνείου προσφέρεται και για λίγο ξέπλυμα της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Έτσι, στην χθεσινή ανακοίνωση της για το Πολυτεχνείο, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής «ωραία»: