Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Με συνθήματα όπως «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική»  να δονούν την ατμόσφαιρα, έγινε το πρωί η κατάθεση στεφάνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε εγρήγορση και ετοιμότητα», τόνισε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση αυτή, στο όνομα της γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, μαζί και με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα μας σε επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Η Θεανώ Καπέτη επισήμανε πως το ΚΚΕ καλεί το λαό «το επόμενο διάστημα να παλέψει ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά και σήμερα στην πορεία του Πολυτεχνείου, για να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς». Πρόσθεσε πως «λύση για το λαό είναι η δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής, πλατιάς συμμαχίας», η οποία «θα παλέψει και ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα  και θα ανοίξει το δρόμο για τη δική του εξουσία, το σοσιαλισμό». 

«Ενόχληση» ναζιστών


Από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία το 2017 
Από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία το 2017

Από το σκοτάδι βγήκε ο γερμανοντυμένος ναζιστής Παππάς Χρήστος. Ενοχλήθηκε από τη συμμετοχή στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Κάθε λαϊκή εκδήλωση που αναδεικνύει τον ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και αποκαλύπτει τον ρόλο της χούντας, τους ερεθίζει. Ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των κάθε λογής φασιστών. Κάνουν κάθε τι για να καταργήσουν την ιστορική μνήμη και να συγκαλύψουν τον βρώμικο ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών και της χούντας, την οποία εξυμνούν. Σαν γνήσιος γκαιμπελίσκος, αναφέρει στην ερώτησή του ότι δήθεν από την παρουσία των στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, ξεσηκώθηκε «κοινωνική κατακραυγή και σάλος», εννοώντας το σινάφι του.

Για αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα τους φασίστες, τους ναζιστές, οι στρατιώτες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ξεχάσουν τη συνδικαλιστική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση και δράση που είχαν αναπτύξει πριν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, ο λαός μπορεί να κάνει πράξη τα ιδανικά και τις αξίες του, με δυνατό ΚΚΕ να τσακίσει το ναζι-φασισμό και το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Λ.Α

902gr