Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αντί να τους στείλουν φυλακή τους στέλνουν προσκλητήρια!



Η κατάντια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος

 

Καταγγελία του ΚΚΕ για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής
σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον θάνατο του σμηναγού Κ. Ηλιάκη

 

Αντί να τους στείλουν φυλακή τους στέλνουν προσκλητήριαΤο ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη σημειώνει:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσκαλέσει τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση δώδεκα χρόνων από το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

Η κυβέρνηση, με αυτές τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της προς τους ναζιστές υπόδικους της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιεί την παρουσία τους και τα ναζιστικά και ρατσιστικά κηρύγματά τους προς τα στελέχη και τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι προσκλήσεις των νοσταλγών του Χίτλερ στις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων προσβάλλουν και όλους εκείνους που διακατέχονται από το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. 

«Γαλαζοαίματα» παράσιτα στη Βρετανία των 14 εκατομμυρίων φτωχών





Από atexnos

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Σπουδαία μέρα η σημερινή για τη Βρετανία! Παντρεύεται ο πρίγκηπας Χάρι την εκλεκτή της καρδιάς του και ο βασιλικός οίκος των Ουίνσδορ υποδέχεται την «αφρόκρεμα» των απανταχού «γαλαζοαίματων» και του διεθνούς «τζετ-σετ». 

Άλλη μια αφορμή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα καλύψουν ενδελεχώς το ιστορικό γεγονός, με εντυπωσιακά πλάνα και εικόνες από τη γαμήλια τελετή, τις ενδυμασίες των προσκεκλημένων, τα χιλιάδες σημαιάκια που ανεμίζουν έξω από το μεγαλοπρεπές παλάτι του Ουίνσδορ στο Μπερκσάϊρ. 

Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα μακριά απ’ το σημείο σύναξης των βασιλικών παράσιτων και των φίλων τους, μια άλλη Βρετανία- η αληθινή Βρετανία- θα συνεχίσει να ζει την καθημερινότητα της. Αναφερόμαστε στη Βρετανία των εργατών, των φτωχών λαϊκών μαζών, των ανθρώπων του μεροκάματου, των οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου και άλλων πόλεων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ Οταν με τα συνθήματα κουκουλώνονται οι στοχεύσεις...


Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
Σε μια εποχή που τα πάντα είναι εμπόρευμα (Φάρμακο, Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός κ.λπ.) και ανοίγονται ολοένα και περισσότερα καινούργια πεδία δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Εθνικές οδοί, παραλίες και φιλέτα γης), η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ - ΚΜ), σε συνεργασία με κινήσεις τύπου «SOSτε το Νερό», απομονώνουν το ζήτημα της ΕΥΑΘ, σηκώνοντας κουρνιαχτό γύρω από την ιδιωτικοποίησή της.
 Τα δήθεν «κονταροχτυπήματα» των φορέων της Τοπικής Διοίκησης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τίποτα δεν μπορούν να κρύψουν την απόλυτη σύμπνοιά τους στην «επιχειρηματικότητα», στις ΣΔΙΤ και γενικότερα στην «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας.

Μ' αυτήν τη λογική και σ' αυτόν το δρόμο ανάπτυξης συντάσσονται ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ - ΚΜ και όλα τα αστικά κόμματα, ερίζοντας για το ποιος είναι πιο ικανός να εγγυηθεί τις επενδύσεις και την «υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη».

Οι φορείς λοιπόν της Τοπικής Διοίκησης, μαζί με το «SOSτε το Νερό» και διάφορες ΚΟΙΝΣΕΠ και «Ομάδες Πρωτοβουλίας», μπήκαν μπροστά με κεντρικό σύνθημα «Ε, ΟΧΙ και το νερό», παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι ως «υπερασπιστές» του «δημόσιου χαρακτήρα» της ΕΥΑΘ.

Για την ιστορία, αξίζει να πούμε πως η ΕΥΑΘ από το 1999 (επί κυβέρνησης Σημίτη) μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, με ταυτόχρονη εισαγωγή του 26% των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Σήμερα, το 5,5% βρίσκεται στα χέρια της γαλλικής πολυεθνικής «Suez».

Ιδού η εναλλακτική: Πελετίδης!




Ιδού η εναλλακτική: Πελετίδης!

 



  Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, είμαστε δεμένοι από τους δανειστές και πρέπει με κάθε θυσία – ακόμα κι αν αφορά την καταδίκη της ίδιας μας της ζωής – να παραμείνουμε στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μήπως και κάποια στιγμή μοιράσουν κανένα κόκκαλο στο λαό!

  Αυτή μας λένε ότι είναι η μοίρα μας!  

  Ας πάμε τώρα στη δημοτική αρχή Πάτρας, την εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, και με επικεφαλής το μέλος του Κόμματος, Κώστα Πελετίδη

  Η απόφαση του Δήμου Πάτρας, όπως την περιέγραψε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης
για διαγραφή χρεών εργαζομένων και ανέργων και γενικότερα πολιτών που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, ώστε να μην κινδυνέψουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό,
  δεν συγκρούεται μόνο απευθείας με την πολιτική των διαχειριστών της βαρβαρότητας.

  Χτυπάει και τη μοιρολατρία που θέλουν να μας επιβάλλουν.

  Η σημασία της απόφασης ξεπερνά τα όρια της Πάτρας.

  Είναι μια πραγματική εναλλακτική για το λαό μας, όχι μόνο για να πούμε ένα μεγάλο «ως εδώ», όχι μόνο για τη διαμόρφωση συνθηκών ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων από τη λεηλασία, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής διεκδίκησης, με προοπτική έναν άλλο δρόμο αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο.

  Θα μπορούσε να συμπυκνωθεί κάπως έτσι:

Δεν θέλουμε ξεροκόμματα επιδομάτων (προεκλογικών και μη) – Διεκδικούμε τις ζωές μας ολόκληρες! 

Ισραήλ. Τα ματωμένα αποτυπώματα του κράτους τρομοκράτη





Από atexnos

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, κα Ιρίτ Μπεν-Αμπα και ο β΄ αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ. (Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο) Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, με αφορμή τα δύο σκίτσα που έχω στο παρόν άρθρο, (είναι του Μιχάλη Κουντούρη και κατά την ταπεινή μου γνώμη, του αξίζουν συγχαρητήρια) συγχύστηκαν και βάλθηκαν να ξεπλύνουν τη νέα πράξη από το έγκλημα διαρκείας των κυβερνήσεων τύπου Νετανιάχου και των πραιτωριανών του.

Κι όσο για την κα πρέσβειρα, τη δουλειά της κάνει, πληρώνεται και ανήκει στην κυβέρνηση γενοκτόνων του Παλαιστινιακού λαού, στην οποία ανήκει και η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ Μισάλ Μαγιάν, η οποία όταν τη ρώτησαν γιατί ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί τους παλαιστίνιους διαδηλωτές, δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να βάλουμε όλο αυτό τον κόσμο στη φυλακή».

Επικίνδυνος δρόμος για το λαό η «έξοδος» για τα κέρδη του κεφαλαίου


Από το νέο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού έως τα ευρωατλαντικά «χαμόγελα» στα Δυτικά Βαλκάνια και από τις κόντρες των ιμπεριαλιστικών «θεσμών» για το κρατικό χρέος έως τα νέα βάρβαρα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης» και τις δεσμεύσεις για τα επόμενα πολλά χρόνια, η σαπίλα και τα αδιέξοδα, οι αντιφάσεις και οι ανταγωνισμοί του εκμεταλλευτικού συστήματος διαπερνούν σαν νήμα και δίνουν τον τόνο των εξελίξεων, φέρνουν ένταση της εκμετάλλευσης και νέους κινδύνους στο κατώφλι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
 Οι επιδιώξεις της αστικής τάξης, η θωράκιση της κερδοφορίας της, οι «φιλόδοξοι» στόχοι της για αναβάθμισή της μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και ανάδειξη της χώρας σε «κόμβο» Ενέργειας και Μεταφορών, την ώρα που πυκνώνουν τα «σύννεφα» πάνω από τη διεθνή καπιταλιστική οικονομία και γύρω από τα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι το «κλειδί» για να ερμηνεύσει κανείς τις εξελίξεις.

Ευρωατλαντική «γέφυρα»
 
Ετσι εξηγείται και η κυβερνητική υποκρισία και χυδαιότητα που έσπασε όλα τα κοντέρ στις αρχές της βδομάδας, με αφορμή τους πάνω από 60 εν ψυχρώ δολοφονημένους Παλαιστίνιους και τους χιλιάδες τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά επειδή διαδήλωναν για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος και ενάντια στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και δίνοντας αέρα στα πανιά της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.