Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Τι να προλάβουμε σε 2,5 χρόνια;»...




Στο φόντο των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική με τους 21 νεκρούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεδιπλώνει μία κάλπικη προπαγάνδα σχετικά με τις αιτίες της τραγωδίας, για να κρύψει τις ευθύνες που της αναλογούν. Αρχικά ενοχοποίησε τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών που πνίγηκαν, αφού «έχτισαν πάνω στα ρέματα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «Ανθρώπων έργα» (πρωτοσέλιδο της «Αυγής»). Στη συνέχεια όμως έπαιξε ένα άλλο «χαρτί», για να βγει λάδι και να κουκουλώσει και τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για όσα έγιναν. Για παράδειγμα, λένε: «Φταίνε όλοι οι προηγούμενοι που επί 40 χρόνια διατηρούσαν ένα καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας, με αποτέλεσμα να μπαζώνονται ρέματα». 'Η το άλλο: «Μέσα σε 2,5 χρόνια δεν γίνεται να διορθώσουμε όσα έκαναν οι προηγούμενοι από τη μεταπολίτευση και μετά. Γι' αυτό τώρα βάζουμε τις βάσεις για αλλαγή του κράτους, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο για την καθημερινότητα του πολίτη». Στην ίδια προσπάθεια επιστράτευσαν και διάφορες αθλιότητες, του τύπου «και παλιότερα υπήρχαν νεκροί». Αυτό ακριβώς είπε ο Γ. Μπαλάφας, υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος προχτές σε τηλεοπτική συνέντευξη μέτραγε τους νεκρούς από τις πλημμύρες των προηγούμενων χρόνων, για να δείξει ότι οι νεκροί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι λιγότεροι και ότι, λίγο πολύ, αυτά συμβαίνουν...

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για την Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαζική, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας  οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του σημερινού παναττικού - πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την Υγεία, μετά από κάλεσμα τωνΣυνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους στα πλαίσια της ΣΕΑ έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι από τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας γίνεται κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ξανθό θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους. Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παράρτημα κοροϊδίας


Πηγή: Eurokinissi

Μια άθλια προπαγάνδα συνοδεύει ως «παράρτημα» τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018. Σύμφωνα με αυτήν, ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την Τρίτη στη Βουλή, στον οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι «ο τελευταίος μνημονιακός».

Τι εννοούν; Οτι το ερχόμενο καλοκαίρι θα τελειώσει τυπικά η τρέχουσα δανειακή σύμβαση. Αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν πίσω το τσεκούρι σε αφορολόγητο και συντάξεις, το οποίο έχουν ψηφίσει με το τέταρτο μνημόνιο για το 2019 και το 2020;

Μήπως σημαίνει για το λαό ότι θα σταματήσουν να ισχύουν τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που η σημερινή κυβέρνηση επεκτείνει; Μήπως αναιρούνται η συμφωνία για τα ματωμένα πλεονάσματα στο διηνεκές και τα μέτρα που τη συνοδεύουν;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ; του Θάνου Μικρούτσικου



ένα πολύ καλό κείμενο)
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ;
του Θάνου Μικρούτσικου


Υπάρχει ένα παλιό ερώτημα, το οποίο έχει επανέλθει στην επικαιρότητα ειδικά τώρα στην εποχή της Μεγάλης Κρίσης: Τι κάνουν οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν μιλάνε; Στον καπιταλισμό οι διανοούμενοι χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Είναι οι οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος, οι αναχωρητές και αυτοί που αντιστέκονται.

Οι περισσότεροι από τους οργανικούς διανοούμενους όχι μόνο δεν σιωπούν, αλλά υπερασπίζονται την εμπέδωση αυτού του βάρβαρου συστήματος είτε γιατί προέρχονται από τα σπλάχνα του, είτε γιατί υπηρετούν την άρχουσα ελίτ. Tα συμφέροντά τους ταυτίζονται με την διαιώνιση της ύπαρξής της. Γι’ αυτούς οι μεγάλες ανισότητες που το σύστημα παράγει είναι κάτι σαν φυσικός νόμος. 
Μιλάνε, λοιπόν, δεν σιωπούν. Μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και εννοούν τη συνεχή φτωχοποίηση του πληθυσμού. Μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν τη συγκέντρωση του πλούτου σε ελάχιστα χέρια.

Ψιλοβελονιά


Την αρχή είχε κάνει η κυβερνητική «Αυγή», που έγραφε με αφορμή τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ ότι κάποιοι κλάδοι δεν δικαιούνται να κάνουν απεργία. Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνουν τα «αντιπολιτευόμενα» την κυβέρνηση ΜΜΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο μετρό. Την περασμένη βδομάδα, η «Καθημερινή» έγραφε στο κύριο άρθρο της ότι η απεργία αυτή είναι «σαδισμός», ενώ χτες, από την ίδια στήλη, ότι είναι «αδικαιολόγητη» και ότι είναι «εξωφρενικό» οι πολίτες να «ταλαιπωρούνται» από ομάδα «ιδεοληπτικών συνδικαλιστών». Προχτές, ανάλογο «χτύπημα» είχαμε και από τα «Νέα», όπου γράφτηκε ότι οι απεργίες αυτές είναι «ύβρις», λειτουργούν «παρασιτικά» και «εκβιάζουν»! Τα παραπάνω γαρνίρονται με αναφορές στους «ευνοημένους συνδικαλιστές», στο «πελατειακό σύστημα» και άλλα παρόμοια, ώστε να ενεργοποιείται ο «κοινωνικός αυτοματισμός». Είναι φανερή η προσπάθεια όλων αυτών να εκμεταλλευτούν το εκφυλιστικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι πλειοψηφίες των σωματείων στις συγκοινωνίες, για να χτυπήσουν συνολικά την οργανωμένη δράση των εργαζομένων και το απεργιακό τους δικαίωμα. Γι' αυτό η κριτική τους δεν αφορά τον τρόπο που οργανώνει την απεργία η μια ή η άλλη συνδικαλιστική πλειοψηφία, τα αιτήματα και το πλαίσιό της, αλλά το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν συλλογικά το δίκιο τους απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Πρόκειται για «ψιλοβελονιά» προπαγάνδας από τον αστικό Τύπο, που (αν μην τι άλλο) επιβεβαιώνει ότι πλησιάζει η ώρα για την κατάθεση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, που θα βάζει νέα εμπόδια στην απεργία... Αντίστοιχα, λοιπόν, και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάζουν την απάντησή τους.