Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Γιατί στην Κούβα δεν υπάρχουν ναρκωτικά;



Πηγή: Cubadebate.cu
του L. Alberto Rodríguez

Τα ναρκωτικά είναι ένα αποκλειστικό φαινόμενο του πολιτικού και οικονομικού συστήματος μιας χώρας. Όποιος λέει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το εμπόριο ναρκωτικών και το τρομερό του περιβάλλον, χωρίς να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται χρήμα και οργανώνεται η κοινωνία μιας χώρας, ψεύδεται.

Στο Μεξικό, για παράδειγμα, η βία των ναρκωτικών ξέσπασε τη δεκαετία του 1980 όταν το κράτος εγκατέλειψε τις λειτουργίες της κοινωνικής προστασίας. Από τότε, σταδιακά έχει αφήσει στα χέρια ιδιωτικών οντοτήτων τις υπηρεσίες υγείας, στέγασης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, ασφάλειας κλπ, καθώς και όλες τις στρατηγικές βιομηχανίες όπως τις ενεργειακές, τα ορυχεία ή τις τηλεπικοινωνίες. Η προοπτική άλλαξε και αυτό που πριν ήταν δικαιώματα, έγινε επιχείρηση.

οι διαστρεβλώσεις, οι πλαστογραφήσεις k οι αντιφάσεις των νεο''ιστορικών'' για την Ιστορία Μας:


Μέρα για Διάβασμα:
Εισαγωγή

Το βιβλίο των Στάθη Καλύβα 1 και Νίκου Μαραντζίδη 2, Εμφύλια Πάθη, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο, γνώρισε ιδιαίτερη και θετική προβολή από τα αστικά ΜΜΕ (Καθημερινή, Βήμα, Ποντίκι, αλλά και Lifo, Athens Voice κ.ά.), με αποκορύφωμα τις 4 θεματικές εκπομπές που μεταδόθηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, καθώς και αναγνώριση εκ μέρους του αστικού πολιτικού προσωπικού (π.χ., Ευάγγελος Βενιζέλος). 

Προκαταβολικά πρέπει να τονιστούν ορισμένα ζητήματα:

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ




Κι όλες αυτές τις μέρες ο τρόπος  της επικοινωνιακής αξιοποίησης  από τον κυρίαρχο λόγο του τραυματισμού του Λ. Παπαδήμα από το παγιδευμένο γράμμα,  του θανάτου του σχεδόν αιωνόβιου Μητσοτάκη, των διαφόρων δηλώσεων, αλλοδαπών κι εγχωρίων, σχετικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, δείχνει πως ο τρόπος  που βιώσαμε και βιώνουμε γεγονότα της ιστορίας  δεν συμπίπτει με τον τρόπο που τα περιγράφει ή αξιολογεί ο λόγος της κυρίαρχης εξουσίας.