Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)



Στη Θεσσαλονίκη, μαχητική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές και διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από πόλεις της βόρειας Ελλάδας, ενώ μερίδα των εκπαιδευτικών συμμετείχε και στην συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Γεωργίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης που πήρε απόφαση συμμετοχής στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το Δημόσιο από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

HΠΑ, χωρίς προϋπολογισμό, με βανδαλισμούς και 800.000 δημόσιους υπάλληλους απλήρωτους






Από Panos στο Ιάν 14, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Η σύγκρουση Τραμπ και Κονγκρέσου έχει παγώσει τον προϋπολογισμό και οι 800.000 εργαζόμενοι σε μουσεία, δικαστήρια και άλλες κρατικές υπηρεσίες, έχουν μείνει απλήρωτοι.

Η μεγαλύτερη διαφωνία βρίσκεται στην επιθυμία του Τραμπ να διαθέσει περί τα 6 δισεκατομμύρια δολλάρια για να χτίσει το περιβόητο Τείχος που φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σπουδαίους πολιτικούς του στόχους. Οι Δημοκρατικοί αλλά και αρκετοί ρεπουμπλικάνοι βουλευτές θεωρούν πως είναι ένα διχαστικό, ρατσιστικό και ακριβό κατασκεύασμα.

Οι σφυγμομετρήσεις του Reuters δείχνουν πως οι ερωτηθέντες ρίχνουν το βάρος στον Τράμπ για το αδιέξοδο της ψήφισης του Προυπολογισμού κατά 47% και το 33% πιστεύει πως φταίνε οι Δημοκρατικοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο αδιέξοδο.

Επί ποδός πολέμου κάδρων


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ – Η εμπιστοσύνη γίνεται ψήφος μετά από τριήμερο ξέσκισμα. Τα ψίχουλα άλλοθι.


Το μικρό κάδρο είναι και φλου και φλούο. Τραβάει την προσοχή υπαινικτικά εμφύλια με καμμένο ποστάρισμα αγήματος και έπαρσης σημαίας στο Γράμμο, το κυνήγι  του θησαυρού Κουντουρά κάπου στην Κίνα και τα σταυρωτά ψηφοδέλτια του Μαυρωτά. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ φοράει πολιτικά κι αναλαμβάνει την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ . Ο Τσίπρας ως νονός πάει στο Μέγαρο που παίζει ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟ ( οπερέτα ) να κάνει τον βαφτιστικό με τα μαρτυρικά για τα βαφτίσια των Σκοπίων να τα βαστάνε ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τ’ άλλα τα καλόκακα παιδιά. Η εμπιστοσύνη γίνεται ψήφος μετά από τριήμερο ξέσκισμα. Τα ψίχουλα άλλοθι.

Στο μεγάλο κάδρο τώρα. Τζίφος η πρώτη γεώτρηση της exxon mobil στο οικόπεδο 10 της Κύπρου. Ο Λευκός Οίκος απειλεί με εμπάργκο τη Γερμανία αν εφαρμοστεί η υπογραφή με τη Ρωσία που έβαλαν πέντε γερμανικές εταιρείες στη συμφωνία με την GAZPROM για τον αγωγό φυσικού αερίου απευθείας μέσω Βόρειας Θάλασσας απ’τη Μόσχα στο Βερολίνο και την ΕΕ. Οι Τούρκοι καραδοκούν να την πέσουν όπου τους πει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι. Ο Πούτιν ταξιδεύει σε λίγες μέρες στο Βελιγράδι για να υπογράψει καμιά δεκαριά συμφωνίες με τη Σερβία. Ανοίγει πλέον και η Αλβανική τράπουλα με μπαλαντέρ το Κόσσοβο και ο Ζάεφ πάει Μόναχο μέσω Θεσσαλονίκης για να γεμίσει οδηγίες την ατζέντα που του κάναν δώρο την πρωτοχρονιά.

Αν είναι να στήσετε καραούλι ή να σκύψετε σε κλειδαρότρυπα χρησιμοποιήστε την εντός εκτός κάδρου χυδαία υποτιμημένη από τους “παίκτες” νοημοσύνη σας και κοιταχτείτε στον καθρέφτη . Παζαρεύετε ή όχι;


Λιάνα Κανέλλη



http://www.katiousa.gr