Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αδιανόητη Σ. Βούλτεψη: “Οι αριθμοί κάνουν προπαγάνδα και στην Τενερίφη καίγονται, αλλά δεν μιλάνε”!

 


 

Οταν η πραγματικότητα δεν συμφέρει τους “επιτελικούς” τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Κι όταν η επιστήμη δεν προσυπογράφει την αντεστραμμένη πραγματικότητα τότε τόσο το χειρότερο και για την επιστήμη. 

Η Σ. Βούλτεψη είναι υφυπουργός Μετανάστευσης. Ως μέλος αυτής της κυβέρνησης θεώρησε πρέπον, μιλώντας στο OPEN, ότι για να βγάλει “λάδι” υπεράνω κάθε πολιτικής ευθύνης την επιτελική τους αχρηστία και αδιαφορία να υποβαθμίσει τα επιστημονικά δεδομένα για την έκταση της αδιανόητης καταστροφής στο φυσικό περιβάλλον από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. 

Σύμφωνα με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) αθροιστικά από την αρχή του έτους έως και την Πέμπτη σημειώνεται αύξηση +195% σε σύγκριση με την έκταση που κατά μέσο όρο (2002 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας. Μάλιστα, καταγράφοντας 1.281.480 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως την Πέμπτη, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών.

Παντελής Θαλασσινός: «Χρειαζόμαστε δημάρχους μαχητές, κι άλλους πολλούς Πελετίδηδες»

 



“Δεν συμπαθώ τους καλλιτέχνες που σκέφτονται και δημιουργούν υστερόβουλα. Αυτούς που δεν εκφράζονται ελεύθερα. Η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στον κόσμο, πόσο μάλλον στην Τέχνη. Παίρνω θέση πάντα, ανάλογα με αυτά που πιστεύω.”

Είναι αλήθεια ότι ο Παντελής Θαλασσινός μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας, μέσα σε μια ταραγμένη και πραγματικά καυτή χρονιά. Το 1987 σημαδεύεται από τον φονικό καύσωνα των εκατοντάδων νεκρών, που μετέτρεψε τότε τη χώρα σε καμίνι, αλλά και από τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ! Σ’ αυτήν την αλλόκοτη χρονιά, λοιπόν, που από τη μια ζούσαμε δραματικές ώρες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον Οζάλ και το «Πίρι Ρέις», κι από την άλλη πανηγυρίζαμε αφιονισμένοι σε γειτονιές και πλατείες, τότε που προέκυψε από το πουθενά ο Γιώργος Κοσκωτάς, που αγοράζει την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε που ο Παπανδρέου «αδειάζει» τον Σημίτη, που αποκαλύπτεται η «εταιρεία δολοφόνων» που δολοφονούσε και έκλεβε ηλικιωμένους, και που επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από δώδεκα χρόνια «σιωπής» ο Στέλιος Καζαντζίδης, τότε ακριβώς ακούμε ξαφνικά κάποιον να τραγουδάει: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε / να πάμε κατευθείαν για δουλειά / απόψε στ’ ακρογιάλι θα τη βρούμε / θα πιούμε όλες τις μπίρες αγκαλιά. Από τους πρώτους στίχους τα ξεχνάμε όλα. Μας αρέσει ο τρόπος που επιχειρεί να μας ξελογιάσει αυτός ο άγνωστος τροβαδούρος, αλλά και η ιδέα ότι κάποιος με ποιητικά μάτια και μακριά μαλλιά, περιγράφει ένα πάρτι για δύο, μαζί με την πιθανότητα μιας ερωτικής εξομολόγησης. Απόψε και με λίγη φαντασία / θα μοιάζει με φιλμάκι γαλλικό / χρειάζεται αυτή η διαδικασία / μήπως μπορέσω και σου πω το «σ’ αγαπώ». Τον ψάξαμε, τον τσεκάραμε, βεβαιωθήκαμε κι από τα υπόλοιπα τραγούδια ότι μας αρέσει και να ‘μαστε ακόμα σήμερα μαζί του, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, να μας συγκινεί όπως τότε. Γεννήθηκε λίγο πριν ανατείλει η δεκαετία του ’60, που άλλαξε τον κόσμο, στο Κερατσίνι. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο και από τη Σέριφο. Ξεκίνησε στη δισκογραφία με τον Γιάννη Νικολάου, ως «Λαθρεπιβάτες», και το 1993 άρχισε τη σόλο καριέρα του. Φέτος, αυτό το ταξίδι συμπληρώνει 30 χρόνια.

ΕΒΡΟΣ Φασιστοειδή συνεχίζουν τις «συλλήψεις» προσφύγων και μεταναστών

 

 

Συνεχίζεται το άθλιο πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο από διάφορους φασίστες που οργανώνουν «περιπολίες» για να «συλλάβουν» ξεριζωμένους ανθρώπους. Μάλιστα, οι φασίστες αναρτούν στα social media τις απάνθρωπες ενέργειές τους, το ρατσιστικό τους μίσος, τα ραντεβού των ταγμάτων τους κ.ά.

Σε προσωπικό λογαριασμό διαδικτυακής πλατφόρμας ανέβηκε ένα νέο βίντεο από φασιστοειδές της περιοχής του Έβρου (δείτε το εδώ αναρτημένο σε κανάλι του youtube) και  εμφανίζεται να έχει «συλλάβει», με τη βοήθεια συνεργών, τέσσερις μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος, ενώ ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά. Το άτομο αυτό περηφανεύεται στην κάμερα για την ενέργειά του, κατηγορώντας τα θύματά του για εμπρησμό και φωνάζοντας στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές... Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, πού είναι οι αρχές... πού είναι οι αρχές, πού είναι οι αρχές... Άλλους τέσσερις επενδυτές...».

Αλλη «πρόληψη» έχουν κατά νου

 

Σε διαρκή επιφυλακή ήταν λέει

Ιταλοί και Βρετανοί στρατιωτικοί

που στρατοπεδεύουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,

για τον κίνδυνο να φτάσει έως εκεί η πυρκαγιά

ή να κάψει στρατιωτικές (και άλλες) υποδομές

ΝΑΤΟικού ενδιαφέροντος.

* * *

Οι Αμερικανοί είχαν ...«ρεπό»

επειδή αυτές τις μέρες δεν αναμενόταν κάποιο δικό τους φορτίο στο λιμάνι.

Είχαν όμως τον νου τους

και ειδοποίησαν πως αν χρειαστεί,

θα στείλουν ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο

(όπως είχαν κάνει και με τη φωτιά στη Μαγνησία

όταν κόντεψε να καεί η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο).

* * *

Τι σημαίνει όμως για τον λαό της Αλεξανδρούπολης και του Εβρου

η ασφάλεια και η προστασία του να εξαρτάται από την προστασία

των ΝΑΤΟικών πολεμικών υποδομών....

Ανατριχίλα!

ΥΓ. Πού πήγαν, αλήθεια, όλοι αυτοί που μας έλεγαν για τα αυγά

που δεν προλαβαίνουν να γεννάνε οι κότες

για τα αμερικάνικα breakfast...

* * *

Εχουν παγώσει όλοι με το βλέμμα του μετανάστη στον Εβρο

από τη χαραμάδα του τρέιλερ,

όπου ο «σερίφης» τον κρατάει φυλακισμένο και τον δείχνει σαν ζώο,

καλώντας σε οργανωμένο πογκρόμ.

Είναι αυτός που μάζεψε «25 κομμάτια» στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του.

Δηλαδή μετανάστες που «συνέλαβε» ο ίδιος

επειδή «θα μας κάψουν όλους».

8.000 χιλιόμετρα μακριά

 

Από συνεκπαίδευση της Ελληνικής με την Ινδική πολεμική αεροπορία που έχουν πληθύνει το τελευταίο χρόνο (πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Από συνεκπαίδευση της Ελληνικής με την Ινδική πολεμική αεροπορία που έχουν πληθύνει το τελευταίο χρόνο (πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Πηγή: Associated Press

 

Την ώρα που ακόμα δεν έχει σταματήσει η καταμέτρηση των καμμένων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στρεμμάτων γης να έχουν γίνει στάχτη και την ώρα που ακόμα και σήμερα βρίσκονται απανθρακωμένοι στα μέρη από όπου πέρασαν οι φωτιές, ο Κυρ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε μέσω του... ινδικού τύπου, ότι σύντομα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα βρίσκονται στον Ινδοειρηνικό ωκεανό να «περιπολούν»...

Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο σύνορο της Ελλάδας στον Ινδο - Ειρηνικό ωκεανό που χρήζει προστασίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς απέχει προσεγγιστικά από την Ελλάδα περίπου 8 χιλιάδες χιλιόμετρα...