Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μνήμη


«Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί». Αυτό είναι εδώ και μέρες το νέο επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, πίσω απ' το οποίο παλεύει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. Τι να εννοούν άραγε; Τη δασοπροστασία και πυροπροστασία που συνειδητά απαξίωσαν στη λογική «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο, όπως προτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οι ευρωενωσιακές κατευθύνσεις που υπηρετούν; Τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα; Την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και το χωροταξικό σχεδιασμό, με βάση τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις, που βάζει το «στουπί» στο χέρι των εμπρηστών; Την πολιτική που συνολικά βλέπει την προστασία της ζωής των εργαζομένων, της υγείας τους, του περιβάλλοντος μέσα από τον αποκρουστικό παραμορφωτικό φακό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αφήνοντας έκθετο το λαό σε τεράστιους κινδύνους, όπως δείχνουν οι πυρκαγιές στην Ανατ. Αττική, πιο πριν οι πλημμύρες στη Μάνδρα, το περσινό ναυάγιο στο Σαρωνικό; Πράγματι, ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει τίποτα από αυτά να ξεχαστεί, αλλά να αξιοποιήσει τη μεγάλη πείρα που έχει για να σημαδέψει στην καρδιά του προβλήματος και των ανείπωτων τραγωδιών του: Το κεφάλαιο και την εξουσία του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν.

«Πρέπει να συνεργασθούμε με τον καθένα (με τους Γερμανούς επίσης) που ημπορεί να μας σώσει από την εθνικήν αυτήν καταστροφήν» (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)






Από herko στο Αυγ 12, 2018 Ιστορία
 
Οι συντριπτικές νίκες του κόκκινου στρατού κατά των γερμανικών φασιστικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1944 , αλλά και οι νίκες των Αγγλων-αμερικάνων σε άλλα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φανέρωσαν την επικείμενη τελική συντριβή του φασισμού.

Η επίθεση του σοβιετικού στρατού κατά της Ρουμανίας (η οποία ήταν σύμμαχος των Γερμανών και συμμετείχε μάλιστα στην επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης) άρχισε στις 20 του Αυγούστου 1944. Με την είσοδο του σοβιετικού στρατού στο Βουκουρέστι, στις 30 του Αυγούστου 1944, ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Ρουμανίας από το ναζιστικό ζυγό και το φασιστικό καθεστώς Αντονέσκου. Η νέα νίκη του Κόκκινου Στρατού σήμανε την αρχή του τέλους της γερμανικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια.

Προάγγελος νέων εργοδοτικών εγκλημάτων η περαιτέρω ελαστικοποίηση του ωραρίου



Προάγγελο νέων εργοδοτικών εγκλημάτων, χαρακτηρίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την απόφαση της εργοδοσίας των super market «Δήμητρα», να επεκτείνει το ωράριο εργασίας μέχρι τις 10 το βράδυ, μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Η απόφαση της εργοδοσίας, που πατάει στη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, αφορά τα καταστήματα σε Σιδάρι, Αχαράβη, Κασσιόπη, Μωραΐτικα και Λευκίμη. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, στο κατάστημα της Αχαράβης, έγινε ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να χάσει το μάτι του.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει:

«Μόλις μία εβδομάδα έχει περάσει από το εργοδοτικό έγκλημα, που συντελέστηκε στο υποκατάστημα του supermarket "Δήμητρα" της Αχαράβης, όταν συνάδελφός μας έχασε το μάτι του εν ώρα εργασίας λόγω των ελλείπων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της εντατικοποίησης. Μόλις μία εβδομάδα από το τραγικό αυτό γεγονός και η εργοδοσία του supermarket "Δήμητρα" έρχεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα στα δικαιώματα, στην ίδια την ζωή των εργαζομένων της.