Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η φτώχια και η εξαθλίωση των ανθρώπων δεν έχουν , πατρίδα και σύνορα!


Αναδημοσίευση από: stovoreiostereomatiselva.blogspot
ΣΟΥΗΔΙΑ: "Αισθάνεσαι σκ.., όταν είσαι φτωχος!"

Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, που περασε, η Λίζα δεν είχε τίποτα άλλο να φτιαξει για φαγητο για τον εαυτό της και το γιο της, εκτος από ψωμι, βουτυρο και τυρι. Έγινε τοστ για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, για...πέντε ημέρες. Δεν αντεχε να εχει τη τηλεόραση ανοικτη, όπου ο κοσμος συζητουσε για το πόσα γλυκά τρώνε οι Σουηδοί το Πάσχα, ή πώς μαγειρεύουν αρνίσιες μπριζολες με διαφορα αρωματικα βοτανα.
Τρωγοντας για πέμπτη ημέρα μονο ψωμί δεν αισθάνεται κανεις καλα, σωματικα. Όταν ο έφηβος γιος της Lisa, Erik, αισθανθηκε αδύναμος και είχε πονοκεφάλους, η Λίζα στην απελπισία της μεσα ετρεξε στην εκκλησία για βοήθεια. Ολα τα ντουλάπια ηταν άδεια, ουτε καν απορρυπαντικό για το πλυντηριο δεν υπηρχε. Ο γιος της είπε παρηγορητικά ότι μπορουσαν να πλενουν τα πιατα μονο με νερό.
 
Η εκκλησία στο Skärholmen βρίσκεται στην πλατεία και εκει η Lisa μιλησε με ένα διάκονο. Τον εχει δει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της άνοιξης και έχει παρει κάποια οικονομική βοήθεια, και ίσως το πιο σημαντικό, ειχε στήριξη σαν ανθρωπος.
- Νιώθω απαίσια που πρέπει να απευθυνθω στην εκκλησία, λέει η Lisa.