Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023 Φέρνει νέες θυσίες για τον λαό στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας

 

Αρχισε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023, που προδιαγράφει νέες άγριες θυσίες για τον λαό στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης. Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή 25 Νοέμβρη, προκειμένου στις 13 Δεκέμβρη ο προϋπολογισμός να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια για την έγκρισή του, διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 17 Δεκέμβρη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ανέφερε μεν περιχαρής ότι είναι «ο πρώτος προϋπολογισμός τα τελευταία δώδεκα χρόνια που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας», όμως, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, αυτό δεν πρόκειται να μεταφραστεί σε παροχές για τον λαό, το αντίθετο μάλιστα, θα πρέπει να συνεχίσει να τον ματώνει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού «σε κάθε περίπτωση με τη βοήθεια και του Ταμείου Ανάκαμψης και της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα στα επόμενα χρόνια. Μοναδική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να έχουμε πολιτική σταθερότητα και συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής», όπως είπε.

Διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη, έξω από τη «Do Value», εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων δανείων».

Πρόκειται για πλειστηριασμό του σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου δάσκαλου, στους Αμπελόκηπους, το οποίο βγαίνει στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο, ενώ ο πλειστηριασμός πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 25 Νοέμβρη.

Δεσμεύσεις

 

«Η χρήση ηλεκτρονικών πλατφορμών στα πλαίσια του νέου πλαισίου αφερεγγυότητας, κερδίζει έδαφος. Η υλοποίηση του φορέα πώλησης και επαναμίσθωσης - του μόνου σημαντικού εκκρεμούς στοιχείου του νέου πτωχευτικού κώδικα - έχει προχωρήσει και η δέσμευση να ξεκινήσει ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές επετεύχθη στις 10 Νοέμβρη 2022. Η εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων αφερεγγυότητας νοικοκυριών συνεχίστηκε με σταθερό ρυθμό...». Από προχτές που πανηγυρίζουν τα αστικά επιτελεία για τη «θετική» πρώτη έκθεση της «μεταμνημονιακής εποπτείας» της Κομισιόν, ούτε ένας δεν βρέθηκε να διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα. Λογικό βέβαια, γιατί η αποτύπωση της «προόδου» που καταγράφεται στο ξεσπίτωμα των λαϊκών νοικοκυριών δεν ταιριάζει με το «αφήγημα» της «απελευθέρωσης από τα δεσμά των μνημονίων», για τα οποία πανηγύριζε το καλοκαίρι η κυβέρνηση και διαγκωνιζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «χρεώνεται» την «επιτυχία». Δεν ταιριάζει ούτε με όσα έχουν μπροστά τους χιλιάδες νοικοκυριά, με βάση τους νόμους και τις δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων στο πλαίσιο των «μνημονίων διαρκείας» της ΕΕ. Αυτές οι δεσμεύσεις και αυτοί οι νόμοι βρίσκονται στο «κοινό πρόγραμμα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, κι ας παριστάνουν με κυνισμό τούς «σωτήρες» της λαϊκής κατοικίας, με άθλια σόου και προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. «Τα γραπτά μένουν» και φανερώνουν την κοινή τους ενοχή. Μένει όμως και η λαϊκή δράση, το τείχος της αλληλεγγύης που υψώνεται γύρω από λαϊκά σπίτια. Αυτά πρέπει να δυναμώσουν, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να τους χαλάσουν τα σχέδια.

Τεράστιο το κύμα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

  • Πάνω από 150 σωματεία καταγγέλλουν τη δίωξη
  • Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη συγκέντρωση στα δικαστήρια και στάση εργασίας στο Δημόσιο

Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, επειδή δεν «συμμορφώθηκε» με τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, επειδή δεν «συμμορφώθηκε» με τον περιορισμό των διαδηλώσεων

« Να μην περάσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ. Ολοι στα Δικαστήρια στις 28 Νοέμβρη στις 12.30»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση τον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η οποία εκδικάζεται την προσεχή Δευτέρα. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο 5 της Ευελπίδων.

Πρόκειται για τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, υπογραμμίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συμπληρώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται» και να προωθήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την πολιτική «που τσακίζει την εργατική τάξη και τον λαό», της οποίας πολιτικής προηγούνται «πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή», σχολιάζει το ΠΑΜΕ. «Να γιατί "ξέθαψαν" τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας "διαδηλωτοδικείο" για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές», προσθέτει.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διαμαρτυρία σήμερα ενάντια στον πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Αλλη μια απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας χαμηλοσυνταξιούχου καταγγέλλει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί έξω από το κατάστημα της ERB RECOVERY DAC, στην οδό Λέοντος Σοφού 18, (δίπλα στην Eurobank).

Πρόκειται για πλειστηριασμό του σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου δάσκαλου, στους Αμπελόκηπους, το οποίο βγαίνει στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο.