Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η παρέμβαση του Άγη Μαυριδόπουλου (αγρότη από την Δημοτική ενότητα Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου) περιφερικού συμβούλου .



 Στην   εκδήλωση - παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.







ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΓΗΣ 

 Σύντροφοι και συντρόφισσες, 
Φίλοι και φιλές,Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού για το σύνολο, σχεδόν, των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων τις οποίες επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι που, σε συνδυασμό με το υπερδιογκωμένο κόστος παραγωγής, τις συνεχιζόμενες περικοπές στις επιδοτήσεις / ενισχύσεις,τη μείωση της παραγωγής λόγω ζημιών από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες,τα φορολογικά, ασφαλιστικά κι άλλα χαράτσια, αποδεκατίζουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το δάσος και τα μάτια μας



Κάηκαν άνθρωποι. Βγήκαν πορίσματα – είπαν – και διδάγματα. Και; Πρακτικά τι έγινε; Αγοράστηκε ένα έστω καινούριο πυροσβεστικό αεροπλάνο; Μήπως προσλήφθηκαν κάποιοι από τους οι 4300 μόνιμοι πυροσβέστες που λείπουν από την υπηρεσία τους; Μήπως αντικαταστάθηκαν αυτοί οι πυροσβέστες που αποσπάστηκαν στα αεροδρόμια της Fraport; Κι είναι δυνατό να αναθέσουμε πάλι σ’ αυτούς που δεν τα κατάφεραν τόσα χρόνια, να… φυλάξουν το δάσος;

Δεν είναι ασυνήθιστο, πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, το ΚΚΕ να κάνει προτάσεις, ερωτήσεις στη Βουλή, ημερίδες κλπ για την πρόληψη. Πέρσι, λίγες μόλις μέρες, πριν τη φωτιά στο Μάτι, είχε προειδοποιήσει συγκεκριμένα την κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε σχετική απειλή”. Μετά από μερικές μέρες … απλώς δεν μπόρεσαν.

Κάηκαν άνθρωποι. Βγήκαν πορίσματα – είπαν – και διδάγματα. Και; Πρακτικά τι έγινε; Αγοράστηκε ένα έστω καινούριο πυροσβεστικό αεροπλάνο; Μήπως προσλήφθηκαν κάποιοι από τους οι 4300 μόνιμοι πυροσβέστες που λείπουν από την υπηρεσία τους; Μήπως αντικαταστάθηκαν αυτοί οι πυροσβέστες που αποσπάστηκαν στα αεροδρόμια της Fraport;

Κι είναι δυνατό να αναθέσουμε πάλι σ’ αυτούς που δεν τα κατάφεραν τόσα χρόνια, να… φυλάξουν το δάσος; Δυστυχώς όμως φίλε αναγνώστη, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα:

Ο φόνος είναι χρυσός – Συντάξεις σε συνεργάτες των ναζί από το γερμανικό κράτος ως σήμερα



Δισεκατομμύρια έχει δαπανήσει το γερμανικό κράτος από το 1949 ως σήμερα σε τέως δοσιλόγους, την ώρα που θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων δε λαμβάνουν ούτε συμβολικές αποζημίωσεις. 

Πριν λίγους μήνες, κάναμε λόγο για την αποκάλυψη από Βέλγους βουλευτές, πως δοσίλοι στη χώρα τους εξακολουθούν να λαμβάνουν συντάξεις από το γερμανικό κράτος. Ο σάλος που ξεσηκώθηκε έκτοτε επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, φέρνοντας στο φως πως πάνω από 2000 πρώην συνεργάτες των ναζί την περίοδο της κατοχής λαμβάνουν συντάξεις από το γερμανικό δημόσιο, που κατά περίπτωση ανέρχονται μέχρι και σε 1275 ευρώ. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλά θύματα των ναζιστικών θηριωδιών, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ




Η σύλληψη στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, κατόπιν άδειας της κυβέρνησης του, από τη βρετανική αστυνομία του Τζούλιαν Ασάνζ, έφεραν πάλι στο προσκήνιο ζητήματα που αναφέρονται στο δημοσιογραφικό καθήκον, στην ελευθερία της πληροφόρησης και  των μέσων ενημέρωσης, στην ασφάλεια του διαδικτύου, αλλά και στις συνέπειες από τη  διαρροή εμπιστευτικών κυβερνητικών εγγράφων.  
           Το WikiLeaks βασίζεται στην ιδέα σύμφωνα με την οποία επιδιώκεται  η έκθεση της διαφθοράς ανθρώπων της εξουσίας, διασφαλίζοντας ότι οι πηγές του θα διατηρούν απόλυτη ανωνυμία. Ο Ασάνζ είναι ο εκδότης του ανώνυμης προέλευσης υλικού που κυκλοφορεί στον ιστότοπό του και γι’ αυτό  είναι ευάλωτος σε κατηγορίες πως  το υλικό έχει δοθεί από ρώσους πράκτορες και χάκερ ή και κινέζους, που εργάζονται για λογαριασμό αντίστοιχων  συμφερόντων. 

Θολούρα...


Πατριδογνωμόνιο

Πιο θολό τοπίο διεξαγωγής εκλογών από το τωρινό, με τις πολλαπλές κάλπες Μάη μήνα, δεν έχει υπάρξει απ' τη Μεταπολίτευση ως σήμερα. Ενας στρατός υποψηφίων απέναντι σ' ένα στρατό ψηφοφόρων, σχεδόν αντιπαρατίθενται, με τρόπαιο αυτή καθαυτή τη νοημοσύνη πολιτών - ψηφοφόρων. Η επισήμανση όσο κι αν μοιάζει αφοριστική, κι επιεικώς βαρύγδουπη, αφορά σε οτιδήποτε, εκτός από την πολιτική επιλογή και όποιον έχει ή επιχειρεί να αποκτήσει κριτήρια χρήσης της ψήφου του.
 
Η θολούρα αφορά τους τακτικισμούς, τη μεθόδευση και κυρίως ένα ασφυκτικό κλίμα σκανδαλολογίας, υποσχεσιολογίας, τελικά αερολογιών και ύβρεων στο προσκήνιο. Γιατί στο παρασκήνιο δουλεύουν άλλοι μηχανισμοί, παζαριών ακριβοπληρωμένων λογαρίθμων για κυριαρχία των εντυπώσεων στο διαδίκτυο, και αλυχτίσματα μαύρων πολιτικά σκυλιών, που όμως φοράνε λουράκι με τσιπάκι ταυτότητας υπηρετών του συστήματος. Οποιος μιλάει με πολιτικούς όρους είναι σα να ψιθυρίζει εν μέσω κραυγών. Οποιος ασχολείται με πραγματικά προβλήματα πολύ συχνά πέφτει στον τοίχο είτε των φοβισμένων και απελπισμένων, είτε των περιστασιακά βολεμένων. Ετσι ο αγώνας γι' αυτές τις εκλογές, μα με το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές και δημοτικές, μα με το σφυροδρέπανο στις ευρωεκλογές, είναι ταυτόχρονα και δυσκολότερος και καθαρότερος, πιο σαφής και πιο απαιτητικός από ποτέ.