Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com ---------     e-mail:suntax.ika@gmail.com

                                                                                                                           Φεβρουάριος 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 


 

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα της υγείας και της ακρίβειας.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας και πρόνοιας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή μας, από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

 

Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, για να είναι η υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που θα το αγοράζουν όσοι έχουν χρήματα και οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν περιμένοντας μήνες για  διαγνωστικές εξετάσεις ή για μια χειρουργική επέμβαση.

Τι δεν καταλαβαίνουν;


 

Κάθε βήμα του ΚΚΕ στην επαναστατική του στρατηγική πολεμιέται από τον ταξικό αντίπαλο. Αυτό συμβαίνει και με το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (Γ2 τόμος). Κοινό σημείο ανάμεσα στο «Βήμα» (4/2/2024) από τη μια, και από την άλλη στο «Documento» (11/2/2024) και ιστοσελίδες με τις οποίες αλληλοκοπιάρεται, είναι μια υποτιθέμενη υποβάθμιση, από το Δοκίμιο, του ρόλου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη δικτατορία.

Προκαταβολικά διευκρινίζουμε ότι η προσέγγιση του ΚΚΕ για τη δικτατορία υπάρχει ήδη στον παλαιότερο Β' τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας (σελ. 502 - 503, 507), ο οποίος και εγκρίθηκε από Συνδιάσκεψη. Θα βοηθούσε, προτού γραφτούν τα άρθρα, να διαβαστεί έστω και με 12 χρόνια καθυστέρηση. Ειδικότερα από όσους τότε αναρωτιούνταν «Μπορεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ να αποφασίζει για θέματα Ιστορίας;» και σήμερα αναρωτιούνται γιατί εγκρίθηκε ο Γ2 τόμος από την ΚΕ και όχι από Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.