Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έχει καταρρεύσει με πάταγο ο μύθος ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων διανέμεται δίκαια στους πολλούς

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού.

Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός "πληρώνει" τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και "ανταμείβεται" με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν.

Στον καιρό των σαλτιμπάγκων

 


Και τώρα ήρθε η ώρα των σαλτιμπάγκων. Μακρά, τραβηγμένη σα λάστιχο λαχειοφόρου αγοράς, προεκλογική περίοδος δίνει άπλετο χώρο στη συγκατοίκηση του ακατανόητου με τη λογική της καθημερινότητας, όπως την αντιλαμβάνεται ο, αιχμάλωτος των αναγκών, κοινός νους. Ετσι οι φανφάρες και η δηθενίλα του βασιλικού survivor, που παίχτηκε στην καρδιά της Αθήνας σαν έκτακτο επεισόδιο με μικρές τσαλαπατημένες επικοινωνιακές φιδοουρές, ήρθε σα σφήνα στις αφηγήσεις της φρικωδίας στο Μάτι. Κι έτσι μας βγήκε το μάτι για λάθος λόγους, όπως ο φόνος από συγγνωστή αμέλεια, την ώρα την κακιά.

Είχαν προηγηθεί τα ευρωπαϊκά λούσα που εμφανίστηκαν ως εσωτερική διακόσμηση βαλιτσών, με χαρτονομίσματα που βγήκαν και πέταξαν με τα φτερά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ασχολούνταν λέει με την ατιμωρησία των διεφθαρμένων. Προφανώς ως ειδήμονες της διαφθοράς. Κι η γλώσσα που όταν λαθεύει λέει κατά λάθος την αλήθεια, συμπύκνωσε όλη τη σύγχρονη ελληνική πολιτική κουλτούρα στο κελί του ναζιστή, που αποπειράται να κερδίσει με ψήφο τη νομιμοποίηση της ιδεολογικής θεωρίας, χρησιμοποιώντας τη συνωνυμία κάποιου άγνωστου ξαδέλφου, ίσως όχι μανιάτη, αλλά μανιακού της αποκτηνωμένης ιδεολογίας. Με το φερετζέ Ελλήνων για την πατρίδα.

Πολύτιμη η πείρα της ΕΣΣΔ στην πάλη για τον σοσιαλισμό

 

Παρέμβαση του ΚΚΕ σε εκδήλωση του Κομμουνιστικού Επαναστατικού Κόμματος Γαλλίας

 

 

Στις 14/1/2023 το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας διοργάνωσε στο Παρίσι εκδήλωση με θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθεί η παρέμβαση που έκανε στην εκδήλωση ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ:

«Το να πει κάποιος ότι αύριο δεν θα υπάρχει ΕΣΣΔ σήμαινε για εμάς πως αύριο δεν θα ανατείλει ο ήλιος», είχε πει σε μια συνέντευξή του ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Η φράση αυτή αποτυπώνει τα αισθήματα εκατομμυρίων κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων, που καταλάβαιναν πως η ανατροπή του σοσιαλισμού και η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης θα σήμαιναν για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο μια μεγάλη κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Πριν λίγες βδομάδες συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Η ενοποίηση των λαών σε ισότιμη βάση, και μάλιστα με το δικαίωμα της αποχώρησης από την ΕΣΣΔ, δημιούργησε έναν νέο τύπο κρατικής οργάνωσης, με τις αρχές της αλληλεγγύης και του διεθνισμού των εργαζομένων των πιο διαφορετικών εθνών. Συγκροτήθηκε ένα κράτος στηριγμένο στην κοινή οικονομική βάση της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, του εργατικού ελέγχου.

Περί “αντιφασιστών” της Νέας Δημοκρατίας

 

 Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου:  «Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού..

 

 

 Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

«Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Κάπως έτσι λέει η ΝΔ ότι θέλει να αποτρέψει την κάθοδο ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές. Δηλαδή, βάζουν μπροστά τα ναζιστικά αποβράσματα επιδιώκοντας να εισάγουν διατάξεις που μπορούν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τους θιασώτες της μαυρίλας.

Μιλούν για “στοπ” στον ναζισμό την ώρα που πάνε να φέρουν ρυθμίσεις που ζέχνουν την μυρωδιά της φασιστίλας.