Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τι έγινε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Στάλιν.

 


Κατά τη διάρκεια της σταλινικής ηγεσίας, για 30 χρόνια, μια αγροτική, φτωχή χώρα που εξαρτάται από το ξένο κεφάλαιο έχει μετατραπεί σε μια ισχυρή στρατιωτική-βιομηχανική δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα, στο κέντρο ενός νέου σοσιαλιστικού πολιτισμού. 

Ο φτωχός και αναλφάβητος πληθυσμός της τσαρικής Ρωσίας έχει γίνει ένα από τα πιο μορφωμένα και εκπαιδευμένα έθνη στον κόσμο. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο πολιτικός και οικονομικός γραμματισμός των εργατών και των αγροτών όχι μόνο απέδωσε, αλλά και ξεπέρασε το επίπεδο εκπαίδευσης των εργατών και των αγροτών οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας εκείνη την εποχή. 

Ο πληθυσμός της Σοβιετικής Ένωσης αυξήθηκε κατά 41 εκατομμύρια

Υπό τον Στάλιν, κατασκευάστηκαν περισσότερες από 1.500 μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των DneproGES, Uralmash, KhTZ, GAZ, ZIS, εργοστάσια στο Magnitogorsk, Chelyabinsk, Norilsk, Stalingrad. Ταυτόχρονα, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μία επιχείρηση αυτής της κλίμακας τα τελευταία 20 χρόνια της δημοκρατίας.

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης:Για τις 2 και 3 Γενάρη

 



 

 

2 Γενάρη, άλλη μια μέρα στη δουλειά…

 Συνάδελφε,ισσα            

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δουλέψουμε στις 2 Γενάρη, στα πλαίσια των απογραφών των σούπερ μάρκετ. Μια ημέρα η οποία είναι αργία και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, κάτι που στην πράξη δεν συμβαίνει. Πόσο μάλλον φέτος όπου οι εργαζόμενοι είναι ήδη επιβαρυμένοι από την έξαρση της πανδημίας. Μας καλούν μάλιστα να δουλέψουμε και την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Γενάρη.

Ωστόσο, οι εργοδότες μας δε σταματάνε εδώ. Σε πολλές περιπτώσεις το ωράριο γίνεται λάστιχο, επειδή πρέπει να βγει η δουλειά "θεωρείται αυτονόητο" ότι θα καθίσουμε παραπάνω στη δουλειά. Σε πολλές περιπτώσεις οι ώρες αυτές είναι αδήλωτες, είτε δίνονται σε ρεπό είτε θεωρούνται από την εργοδοσία ως ένα "δώρο" δικό μας στην επιχείρηση. Άλλωστε, ίσως σκεφτεί κανείς «αυτή δεν είναι μια μέρα σαν τις άλλες».

Σχόλιο για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή νέου αυστηρού lockdown

 

 

Σε σχόλιό του, για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή νέου αυστηρού lockdown, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.

Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».

Νομιμοποίηση κάνναβης: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;


Το δεύτερο από τα τρία άρθρα του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, που προσεγγίζουν διάφορες πλευρές της τοξικοεξάρτησης

 

Το προηγούμενο διάστημα, οι διεθνείς και εθνικοί αρμόδιοι φορείς δημοσίευσαν μια σειρά εκθέσεων για τα ναρκωτικά και τις προβλεπόμενες τάσεις. Κωδικοποιώντας ορισμένα καίρια σημεία αυτών των εκθέσεων σχετικά με τη χρήση κάνναβης, στοχεύουμε στην αναγκαία παρακολούθηση των τάσεων και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το λαό και τη νεολαία.
 
Εκθεση του Γραφείου Ναρκωτικών του ΟΗΕ (WORLD DRUG REPORT)

Το σοβαρότερο στοιχείο που απορρέει από την έκθεση είναι ότι στις χώρες όπου η μη ιατρική χρήση της κάνναβης νομιμοποιείται, η χρήση της αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ αυξάνεται διαρκώς η χρήση κάνναβης στις ηλικίες 18 - 25 ετών, ενώ την περίοδο 2009 - 2018 διπλασιάστηκε η καθημερινή χρήση κάνναβης. Παρατηρείται διπλασιασμός των μαθητών που εξαρτώνται από την κάνναβη (από 9% το 2009 σε 17% το 2018). Την ίδια περίοδο στην ΕΕ, οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς απαντάνε σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις σε αυτήν τη σχέση νομιμοποίησης της μη ιατρικής χρήσης - αύξησης της χρήσης;

«Δεν φταίει η εργοδοσία που οι εργαζόμενοι πάνε σε πλατείες και κολλάνε»! – Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τρομοκρατία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

 


 

Οι καταγγελίες εμποροϋπαλλήλων πέφτουν βροχή για μη τήρηση των μέτρων, απόκρυψη κρουσμάτων, για διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζονται στην πράξη είναι αυτά του κέρδους.

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης της Ντίνας Γκογκάκη, προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 20 Δεκέμβρη 2020 το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά, με θέμα «Πανδημία: Τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς».

Οι καταγγελίες εμποροϋπαλλήλων πέφτουν βροχή για μη τήρηση των μέτρων, απόκρυψη κρουσμάτων, για διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζονται στην πράξη είναι αυτά του κέρδους.

Τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ αποτελούν μια μεγάλη υγειονομική βόμβα. Καθημερινά συρρέουν σε αυτά εκατοντάδες άνθρωποι, υπάρχουν αμέτρητες επιφάνειες όπου ο ιός μπορεί να παραμένει ενεργός για ώρες.