Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

«Το δίκιο των παιδιών, πρέπει να γίνει νόμος/ Απέναντι στο κράτος που είναι ο μόνος δολοφόνος…»

 



«Θ’ αργήσω απόψε» είναι ο τίτλος του καινούργιου κομματιού  των «Κοινών Θνητών» για το έγκλημα στα Τέμπη, που σήμερα ακούστηκε στις απεργιακές διαδηλώσεις όλης της χώρας και είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube :

 

Περί «αντισυστημικής» ψήφου...


Πηγή: Eurokinissi

 

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ είναι σε εξέλιξη οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων της νεολαίας, των εργατικών συνδικάτων κ.ά. τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενημερωτικά μέσα εκτιμούσαν, όσον αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού, πως επαναφέροντας τη θεωρία της "διαχρονικής ευθύνης", που στην πράξη σημαίνει ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα, ο πρωθυπουργός ευνοεί την αντισυστημική και ακροδεξιά ψήφο, όπως και την αποχή, σε μια εμφανή προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα» (τα bold είναι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος). Το παραπάνω γράφτηκε το Σάββατο 5 Μάρτη. Αν είχε γραφτεί μόνο τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί... μια στιγμή παραφροσύνης. Ωστόσο έως σήμερα τα «προοδευτικά» ΜΜΕ συνεχίζουν με γκάζι στην ίδια γραμμή συνεπικουρούμενα βεβαίως από τα «συντηρητικά» ΜΜΕ.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδήλωσαν «κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με δυνατά συνθήματα να δονούν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, χιλιάδες απεργοί κάτω από τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές, κατήγγειλαν την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Η απεργιακή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι ο αγώνας για μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής εργαζομένων και νεολαίας θα συνεχιστεί. 

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου, καταδικάστηκε η πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας στα κέρδη του κεφαλαίου. 

Παύλος Ασλανίδης για αποζημιώσεις Hellenic Train: «Από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα!»

 


 

«Ετσι θα ξεπλυθούν νομίζουν;», δήλωσε ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, που σκοτώθηκε στα Τέμπη, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να λάβει τις αποζημιώσεις από την Hellenic Train, τις οποίες ανακοίνωσε η εταιρεία («χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης», όπως έγραψαν!).

 Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Ασλανίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha: «Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους, πόσο κοστίζει μια ζωή. Είναι δυνατόν; Ετσι θα ξεπλυθούν νομίζουν; Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια; Αν θέλανε οι πολιτικοί πραγματική συγγνώμη να πηγαίναν στην πόρτα των 57 και να ζητούσαν συγγνώμη. Είναι μαζική δολοφονία. Πρέπει οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν. Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών. Μου έρχεται η εικόνα πώς καήκαν ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Και βγάλαν και δήθεν μέτρα στήριξης. Από την τσέπη τους τα πληρώνουν; Να δεσμευτούν οι περιουσίες των υπουργών των τελευταίων 15 ετών και όχι να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου. Ακούει κανένας εισαγγελέας να πάει να τους μαζέψει. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με την εταιρεία. Με δολοφόνους δεν μιλάω…».