Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Πάει το παλιό μνημόνιο, ας γιορτάσουμε παιδιά…





 
Χτες, μέλη, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη έκαναν εξόρμηση στους δρόμους της πόλης κι ενημέρωσαν τους πολίτες για το “τελευταίο μνημονιακό έτος” που τελειώνει σε λίγες μέρες. Η ελπίδα μπορεί να κόλλησε κάπου στην κίνηση και να μην ήρθε ποτέ, αλλά η ανάπτυξη κυκλοφορεί στους δρόμους, πηχτή στην ατμόσφαιρα και μας περιμένει να απλώσουμε το χέρι για να την πιάσουμε.

Χριστούγεννα: Η μεγάλη νύχτα των θεών (πολλοί θεοί, ίδια κόλπα)








Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Κι όλα αυτά τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου (στο β. ημισφαίριο), που τότε συνέπιπτε με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Είναι γνωστό άλλωστε το χούι των θεών. Όπου σκοτεινιά κι αυτοί.
Στις 25 Δεκεμβρίου γεννήθηκαν οι: Ώρος (Αίγυπτος-3000πτχ), Ζαρατούστρα (Περσία-1000πτχ), Κρίσνα (Ινδία-900πτχ), Ηρακλής (Ελλάδα-800πτχ), Μίθρα (Περσία-600πτχ), Βούδας (Νεπάλ-563πτχ), Διόνυσος (Ελλάδα-500πτχ), Ταμούζ (Βαβυλώνα-400πτχ), Άδωνις (Φοινική-200πτχ), Ερμής (Ελλάδα-200πτχ) και ο Εβραίος και δικός μας, εκ μεταγραφής Ιησούς (Ισραήλ-4πτχ). Ο τελευταίος σάρκα αλλόκοτη, δεν πεινά, δε διψά, δεν κοιμάται ποτέ, δεν αφοδεύει, δε συνουσιάζεται, δε γελά.

Ο Ώρος συνελήφθη και γεννήθηκε από την παρθένα Ίσις. Ειδικά για τον Ώρο ο μύθος έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!


 
Με νέα ανακοίνωση, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους συμπολίτες μας  και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες του Δήμου. 
 
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνες του κέντρου, μέχρι σήμερα το υπνωτήριο έχει φιλοξενήσει εννέα αστέγους, έλληνες και ξένους, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί και παλαιότερα. Πρόκειται για γνωστές περιπτώσεις που φροντίζουν οι κοινωνικές δομές του δήμου. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων αστέγων μειώνεται κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι οι άστεγοι στην Πάτρα αυξάνονται.

"Ο καημός της μάνας του, το άγος της γυναίκας του και η ντροπή των παιδιών του".



(Διαβάστε το παρακάτω άρθρο🤮 και προσπαθείστε να μαντέψετε🤔 σε ποιό έντυπο ''φιλοξενήθηκε'', χωρίς όμως να γκλουγκλάρετε)🤣

Οι ρίζες του σταλινικού ολοκληρωτισμού

Εκατό χρόνια μετά τον Οκτώβριο του 1917 στη Ρωσία αρκετοί αριστεροί παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στους μύθους που τον πλαισίωσαν και αποτέλεσαν τον πυρήνα της ιδεολογίας του μαρξισμού-λενινισμού.

Αρνούνται να δουν τον ρόλο του Λένιν και του Κομμουνιστικού Κόμματος στην αποτυχία του «σοσιαλισμού» και στην εγκαθίδρυση του ολοκληρωτισμού.

Τον σταλινικό ολοκληρωτισμό έχουν αναλύσει εξαιρετικά σημαντικοί στοχαστές, όπως η Χάνα Αρεντ, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Κλοντ Λεφόρ, ο Φρανσουά Φιρέ, οι οποίοι έδειξαν πως οι ρίζες του ολοκληρωτισμού βρίσκονται στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στη διακυβέρνηση του Λένιν μέχρι τον θάνατό του το 1924.