Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η απεργοσπασία είναι ντροπή δεν είναι δικαίωμα




 
Στην πρόσφατη 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων, εμφανίστηκαν πιο έντονα από ποτέ τα τελευταία χρόνια, φαινόμενα απεργοσπασίας. Σε αυτά πρωτοστάτησαν δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ οι οποίοι μάλιστα επεδίωξαν να ιδεολογικοποιήσουν τη στάση τους. Είπαν πολλά και διάφορα με πιο χαρακτηριστικό την επίκληση του «δικαιώματος» να δουλεύουν όταν οι συνάδελφοί τους απεργούν. Το «δικαίωμα» βέβαια στην εργασία, όπως το ονομάζουν, το θυμούνται μόνο τότε που το θυμούνται και οι εργοδότες. Τη μέρα της απεργίας. Μόνο τότε Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Παπαδημητρίου κλπ θυμούνται το δικαίωμα στην εργασία. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, εδώ και χρόνια, το δικαίωμα στην εργασία για όλους αυτούς, όπως και για κάθε απεργοσπάστη, δεν υφίσταται. Τις υπόλοιπες μέρες οι ίδιοι λένε ότι είναι δικαίωμα του κάθε εργοδότη το αν ένας εργαζόμενος θα έχει δουλειά, θα έχει μισθό, ασφάλιση, υγεία και παιδεία για τα παιδιά. Είναι αυτοί που εδώ και χρόνια βάζουν πλάτη για να νομοθετηθεί όλο αυτό το αντεργατικό πλαίσιο που στις μέρες μας έχει διαμορφώσει τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε.

Χωρίς τσίπα


«Διδάσκονται και συνεχίζουν μέχρι την τελική νίκη...». Αυτό είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, ο «ψαλιδοχέρης» των συντάξεων, από τη μαρτυρική Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια της «εκδρομής» που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και διαβάζοντας την «Αυγή», μάλλον με ...πασαρέλα υπουργών και βουλευτών με φόντο το μαρτυρικό θανατονήσι έμοιαζε περισσότερο). Η «τελική νίκη» που φαντασιώνεται ο Γ. Κατρούγκαλος, στα διαλείμματα των επαφών του με τα επιτελεία των διάφορων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μόνο ως απειλή μπορεί να εκληφθεί από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αλήθεια, στις πόσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θα έρθει αυτή η «τελική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ; Στις πόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ποιο ύψος φορομπηξίας, κατασχέσεων και πλειστηριασμών λαϊκών νοικοκυριών, στα πόσα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση θα «νικήσουν»; Ο υπουργός επανέλαβε επίσης ότι «η αριστερά έχει την κυβέρνηση, όχι την εξουσία»... Τα λέει αυτά ο υπουργός μιας κυβέρνησης που αποτελεί «πουλέν» για την πραγματική εξουσία, αφού με μεγάλη ευκολία βγάζει την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Τα λέει από τη Μακρόνησο, από το ξερονήσι, όπου οι αγωνιστές κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει σύγκρουση με την αστική εξουσία, το κράτος της και κάθε είδους μηχανισμούς της. Τα λέει η κυβέρνηση που δεν έχει πάψει να παίρνει τα συγχαρητήρια από κάθε αστικό επιτελείο. Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις, το ξεκλήρισμα ολόκληρων οικογενειών επειδή «δεν συμμορφώθηκαν» με την εξουσία που σήμερα υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσφέρονται για τέτοια φληναφήματα από υπουργούς του. Τόσο η παρουσία τους εκεί, όσο και όσα είπαν, απέδειξαν ξανά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ενδοιασμούς, ούτε τη στοιχειώδη τσίπα.

​«Κολλεγιές» του δήμου με τους Νατοϊκούς φονιάδες



Παρμένη απο Ατέχνως
   

 
PictureΟι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλουμε την απαράδεκτη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του Στρατηγείου του Γ' ΣΣ/NRDC-GR.

Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση δίνει κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εμπλέκοντας τη χώρα ακόμη βαθύτερα στα επικίνδυνα NATOϊκά πολεμικά σχέδια στην περιοχή, η εν λόγω συμφωνία που συνάπτει η διοίκηση του δήμου αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του δήμου μας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Απόπειρα τρομοκράτησης εργαζόμενων σε κινητοποίηση έξω από το «Market In» (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο έξω από το σούπερ μάρκετ




Νέο κρούσμα τρομοκρατίας με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών σημειώθηκε στη διάρκεια κινητοποίησης εργαζομένων στα Γιάννενα.

Οι συλλήψεις έγιναν νωρίτερα στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα «Market In» όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την «Market In».

Ρωσική εκκλησία εναντίον κομμουνιστικών συμβόλων!



Η Ρωσική Ορθόδοξη (sic) Εκκλησία, έχει στρέψει τα … βέλη της κατά των 5 Κόκκινων Αστεριών που βρίσκονται στους Πύργους του Κρεμλίνου!

Ενοχλείται βλέπετε, που 27 χρόνια μετά την ανατροπή και διάλυση της ΕΣΣΔ, εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους και να δείχνουν το κομμουνιστικό παρελθόν της Ρωσίας!

Τα 5 αυτά Κόκκινα Αστέρια τοποθετήθηκαν στους Πύργους του Κρεμλίνου το 1937 και συμβολίζουν την Ενότητα της Εργατικής Τάξης (Πρελατάριοι) στις 5 Ηπείρους του πλανήτη.

Προφανώς για την Ρωσική Εκκλησία, αυτή η Ενότητα ενοχλεί! Δεν την θέλει, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα διαχρονικά ψέματα που λέει (όπως όλες οι θρησκείες σε ολόκληρο τον πλανήτη) στον κόσμο (βασιζόμενη στην φοβία του κόσμου, κυρίως στον φόβο του για τον θάνατο), σε κάποια στιγμή θα γίνουν γνωστά και θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει!

Ποιος είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη (sic) Εκκλησία έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό; Ότι είναι με το μεγάλο κεφάλαιο; Ότι έχει πρόβλημα με τους εργάτες, αν και ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ στηρίζεται – στο χρήμα δηλαδή που αφήνουν;

Λέτε να έχει δίκιο;

 υ.γ.: Το θέμα, αλιεύτηκε από το RT.

faros.wordpress.com

Ανησυχητικές «διαβεβαιώσεις»


Πηγή: Google

Συνεχίζει η κυβέρνηση τις ανησυχητικές «διαβεβαιώσεις» περί μη αποθήκευσης πυρηνικών στον Αραξο. Διαβεβαιώσεις που μόνο πιστευτές δεν γίνονται, εφόσον αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε συγκεκριμένα, κρίσιμα ερωτήματα για τις προετοιμασίες στην εκεί αεροπορική βάση και αναζητά καταφύγιο σε γενικολογίες και μισές διαψεύσεις.

Επιπλέον, η συζήτηση δεν γίνεται σε «κενό αέρος», αλλά υπάρχει το γενικότερο πλαίσιο της ανάληψης πρόσθετων ρόλων εντός ΝΑΤΟικού στρατοπέδου από την κυβέρνηση, στην υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εν μέσω κλιμακούμενων ανταγωνισμών για τον έλεγχο σε αγορές, πλουτοπαραγωγικές πηγές και διαύλους.